keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kirppishinta- ja kuntopohdintaa

Olen vähän pettynyt kirppisten viimeaikaiseen tarjontaan. Jostakin syystä kirppiksillä tuntuu olevan nyt HYVIN paljon joko aivan ylihinnoiteltuja vaatteita...tai sitten vaatteita, jotka ovat jo aikapäivää sitten nähneet parhaat päivänsä. Varsinkin näitä jälkimmäisiä on huomattavan paljon.

Tuo ylihinnoittelu on asia, josta voidaan olla montaa mieltä. Mikä yhdelle on kallis, on toiselle halpa. Tai edes kohtuuhintainen. 

Itse olen melko usein törmännyt siihen, että moni kokee mun maksavan tuotteista liikaa. Teen hyvin usein myös todella edullisia löytöjä, mutta aina säännöllisen epäsäännöllisesti saan ihmettelyjä myös siitä, miten paljon olen jostakin kirppisvaatteesta maksanut.

Ehkä voidaan siis ajatella, että en kuulu heihin, joiden mukaan kirppisvaate saa maksaa euron. Tai korkeintaan puolitoista. Toisaalta en myöskään suostu maksamaan käytetystä vaatteesta samaa, kuin mitä se maksaa uutena. Olen varmaankin aika keskivertokirppistelijä?

Ja tällaisen "keskivertokirppistelijän" mielestä 50€ käytetystä takista, jossa on kuitenkin jo käytönjälkiä, on liian kova hinta. Vaikka se kuinka olisi Ticketin takki ...varsinkin, kun ottaa huomioon sen, että olen ostanut tuon samaisen takin niin ikään käytettynä hintaan 20€...niitä on siis saatavana halvemallakin.

Tiedän kyllä, että tuon takin ovh on ollut kova. Ja koen, että se 20 euroa oli edullinen hinta. Olisin voinut ihan hyvillä mielin maksaa takista vähän enemmänkin, koska kuosi on ihana ja mikäli takki säilyy hyväkuntoisena, on sillä perheessämme 2 käyttäjää. Mutta 50 euroa...se nyt vaan on liikaa käytetystä takista, siitä en pääse yli, enkä ympäri. Se on liian kova hinta oikeastaan jopa uudesta takista. Esikoisen takista saatan tuon hinnan maksaa, sillä takki ei jää puolessa vuodessa pieneksi. Mutta pikkulapsen takista en moista summaa raaski maksaa. Niitä kun saa halvemmallakin.

Kyllä. Olen pihi. Mutta en mielestäni liian pihi. Perustelen tätä sillä, että vaikka en suostukaan maksamaan kirppisvaatteista kovaa hintaa tai uudesta vaatteesta ovh:ta kuin vain harvakseltaan, niin lapsillani on silti kaikki, mitä he tarvitsevat. Ja enemmänkin.

Tuo "viidenkympin" takki ei ole mikään ääripää. Viimeksi tänään kirppiksellä pyöriessäni näin useammankin vaatteen, jossa hinta oli turhan kova. Joidenkin tuotteiden kohdalla jopa niin kova, että en oikein tienyt, että itkisinkö vai nauraisinko. Tämä itku-nauru-tunne tuli varsinkin silloin, kun tuotteessa oli korkea hinta...ja huono kunto.

Niin. Se vaatteen kunto. Se onkin sitten se toinen asia, johon olen viime aikoina kiinnittänyt kovasti huomiota.

Varaan kirppisloosin arviolta 3 kertaa vuodessa...tämän vuoden puolella tuo 3 kertaa on tosin jo tullut täyteen, joten tämän vuoden saldo tulee olemaan 4-5. Lisäksi myyn aina aika-ajoin myös netissä, sillä toisinaan tavaraa ei ole riittävästi kirppisloosia varten, mutta en toisaalta jaksa myöskään katsella kotonani kasvavaa "kirppiskuormakasaa". 
Kun laitan tuotteita myyntiin, aloitan tarkistamalla tuotteen kunnon. Mikäli tuotteessa on reikä tai tahra, tuote ei mielestäni ole myyntikuntoinen. Ei, vaikka se reikä tai tahra olisi kokoluokkaa kärpäsenkakka. En juurikään näe järkeä siinä, että ostaisin tahrallisen tai reikäisen vaatteen...joten minkä ihmeen takia koittaisin myydä niitä sitten muillekaan?

Tiedän kyllä, että kaikki eivät ole yhtä takkoja. Kaikkia ei haittaa se kärpäsenkakankokoinen tahra. Tästä syystä en heitä vaatteita roskiin, vaan lahjoitan ne pois. Aina niille on ottaja löytynyt ja saattaa olla, että jos olisin laittanut vaatteelle 0,10€ hintalapun, olisi joku sen silti ostanut. 
Jollakin tasolla siis ymmärrän sen, että joku myy kirppiksellä vaatetta, jossa on tahra tai ehkä jopa se pienen pieni reikä. Tosin täytyy nyt tässä kohtaa painottaa sitä, että ymmärrän tämän asian vain jollakin tasolla. Ja se "jokin taso" on nyt tässä kohtaa se, että vaatteessa on sitten todellakin vain PIENI tahra tai reikä. Oikeasti siis pieni. Sellainen, mitä ei huomaa, kuin vasta vaatetta tarkemmin tutkiessa.

Mutta tästähän nyt ei ole tässä postauksessa kyse. Kyse on suurista tahroista, näkyvistä reijistä ja väriensä osalta haalistuneista vaatteista. Tai jos nyt aivan totta puhutaan, ei se vaatteessa oleva tahra ole välttämättä ollut suuri. Mutta kun niitä pieniä tahroja on samassa vaatteessa 10, on vaate mielestäni kaikkea muuta, kuin myyntikuntoinen...vaikka koitan miettiä ja ajatella asiaa millä tasolla. Pieni värihaalistuma ei välttämättä haittaa, mutta jos vaate on selvästi haalistunut, ei sen paikka mielestäni ole myyntikoju.

Saattaa olla, että olen väärässä. Saattaa olla, että olen ajatuksieni kanssa aivan yksin. Saattaa olla, että moni ostaa tahrallisia vaatteita "pihakäyttöön" tms. Saattaa olla, että tahrallinen vaate myy jopa kohtalaisen hyvin ja myyjä saa myynnillään katettua kulut ja saa vielä vähän vaivanpalkkaakin. 

Oikeastaan toivon, että tilanne olisi tuo. Toivon, että myyjät saavat myytyä myytäväksi tarkoitetut tuotteensa. Ja toivon, että jokaiselle ostajalle löytyy juuri sellaisia vaatteita, joita he tarvitsevat. Vaikka sitten niitä tahraisia vaatteita sinne pihalle tai vaikka navettaan. 

Mutta toivon kyllä sitäkin, että myyntiin vietäisiin kohtuuhintaista ja siistikuntoista tavaraa, jotta minäkin (tahrojen, reikien ja värihaalistuman suhteen kohtuu tarkka "keskivertokirppistelijä") löytäisin jotain ostettavaa lapsilleni...viime aikoina kun ei sillä saralla ole järin hyvin lykästänyt :)

Alla on esillä suurin osa elokuun aikana ostamistani kirppistuotteista. Jokunen lehti ja kirja sieltä puuttuu, mutta pääpiirteittäin elokuun ostokset ovat tässä. Melko vähän, etten sanoisi, sillä olen kuitenkin käynyt kirppiksellä useamman kertaa. Saattaa olla, että mikäli kirppistuurini jatkuu jatkossakin näin heikkona, saatan joutua viettämään enemmänkin aikaa saumurin ja ompelukoneen äärellä saadakseni lapsille lisää vaatetta kappiin ;)

Rådis kengät koko 20, 5€

 
 Kuoma kengät koko 20, 12€

 Superfit kengät koko 22, 5€

 Ciraf kengät koko 23, 5€

 Kypärämyyssyt 0,50€/kpl

 Reima minitec rukkaset 1€

 KappAhl paita 86 cm 3€
H&M housut 86 cm 1€

 Gant fleecetakki 86 cm 3€

 PO.P paita 86 cm 4,90€

 Maxomorra paita 86 cm 2€

H&M paita 86 cm 2,50€

Polo sport paita 92 cm 2,50€
 
Kaulakorut 1€/kpl

 Palapeli 2€

 Lindex hame 98/104 cm 2,50€

 H&M bikiniit 98/104 cm 2€

H&M tunika 98/104 cm 3€

4 kommenttia:

 1. No höh sun kirppistuuria. Olen kyllä itsekin laittanut saman merkille, että tuotteella on kova hinta ja kunto on vähintäänkin kyseenalainen. Siksi sun kirppislöytöjä on ollut mukava lukea kun löydät hyvää ja halpaa. Toivottavasti tuurisi palautuu joulua kohden. Pääsitkö kesällä kirppistelemään kotipaikkakunnan ulkopuolelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin kyllä. Mutta valitettavasti tilanne ei ollut sen parempi myöskään muualla. Nuo 3 alinta vaatetta on ostettu Ikaalisissa sijaitsevalta kirppikseltä. En aivan varmaksi muista tuon kirppiksen nimeä, mutta googlen mukaan se saattaisi olla Ikaalisten vanha kirppis. Kirppis nimittäin sijaitsi aika tarkasti siinä, missä tuo kirppis sijaitsee :)

   Kävin myös kirppistelemässä Hämeenkyrön LA Kirpputorilla, mutta sieltä en löytänyt vaatteen vaatetta. Pari lehteä ja kirjan tai kaksi sieltä ostin, mutta siinä ne sitten olivatkin.

   Mutta jospa tämä tästä vielä iloksi muuttuisi :D

   Poista
 2. Joo kyllä tuntuu välillä aika kovilta hinnoilta. Itse olen enää kiertänyt vain tiettyjä paikkoja missä hinnat on sun mittapuulle muutettuna hurjan halpoja. Kuulunu vähän sellaisia soraääniä ainakin täälläpäin kuinka tavaran pitäisi olla ilmaista ja kellekkään ei perusvaate kelpaa. Sitten kun kiertää ja katselee paljonko sitä perusvaatetta on tarjolla niin eihän se kovalla hinnalla liiku mitenkään, kun seuraavilla kymmenellä myyjällä on niitä samoja myynnissä ja omakin kaappi niistä jo pursuaa sitten. Me ollaan semmonen kulutusyhteiskunta jossa tavarasta ei kyllä ole pulaa.

  Kivoja noi sun löytämät helmet ja tosi hyvännäköisiä kenkiä. me like it :)

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Jos viereisestä loosista saa saman tuotteen halvemalla, miksi ottaisin sen kalliimman?

   Ja kiitos :)

   Poista