tiistai 24. heinäkuuta 2012

Vanha lakana, uudet mekot

Ompelukärpänen tuli ja puri, joten viimepäivinä olen ommellut tytöille mekkoja.

Kaivoin kangaslaatikostani kaikki kankaat esille ja kartoitin tilannetta...ei kovin kaksinen. Mutta kyllä sieltä jotakin löytyi :)

Jokunen tovi sitten tein pikkutytöille villakangastakit ja koska sitä samaa kangasta oli vielä jälellä, ajattelin tehdä heille myös villakangasmekot. Olen joskus ennenkin kotiaanut mekkoja tehdä, mutta kyllä se melko hankalaa oli. Multa puuttuu sekä tieto, että taito. Mutta yritystä mulla on ihan riittämiin, joten ei kun ompelemaan!

Googlettelin "liivimekkoa" ja löysin kaksi ohjetta joita sitten kokeilin. Toinen mekko löytyi täältä:  Lillaphant ja toinen täältä: Kotivinkki.

Molempia oli oikein kiva tehdä ja meinaan tehdä molempia vielä lisääkin. Monta. Joitakin pieniä muutoksia tein (mm. vetoketjut) mutta pääpiirteittäin tein ohjeiden mukaan. Kangaslaatikossa ei tosiaan ollut juurikaan kankaita, mutta onneksi kaapista löytyi ylimääräinen lakana, joka muuntui mekoksi.

Ei se tälläkään kertaa mennyt kuten elokuvissa, mutta ihan äärimmäisen tyytyväinen silti olen. Tyytyväisyys ei välttämättä niinkään johdu työjäljestä (jossa on toki vielä kovasti parantamisen varaa), vaan siitä, että mä tein sen. Ihan itse :)

Tytöt ovat kirmanneet pikkuprinsessoina ympäri pihaa laulaen "prinsessa ruusu linnassa..." eli taitavat hekin melko tyytyväisiä olla :)


Villakangasmekot (vetoketjukiinnityksellä)





 Mekko keskimmäiselle





Vanha lakana, uudet mekot pikkutytöille
 




Innostuin lopulta siinä määrin, että kävin ostamassa kangaskaupasta uusia kankaita, joista aion loihtia lisää mekkoja. Lainassa olevan saumurin palautin yli puolen vuoden jälkeen anopille takaisin. En tarvitse sitä enää, sillä tilasin itselleni ihan ikioman saumurin. Jotta kyllä nyt kelpaa niitä mekkoja sitten tehdäkin <3






2 kommenttia: