lauantai 8. kesäkuuta 2013

Yhdistelmävaunut ja sitteri

Ostin vauvalle tovi sitten käytettynä Gracon "yhdistelmämatkarattaat", joihin sai myös kantokopan, eli siellä voisi vauva köllötellä aivan vastasyntyneestä saakka. Koska en liiku lasten kanssa juuri minnekään ilman autoa, ajattelin etten muunlaisia menopelejä pikkumiehen kanssa edes tarvitse. 

Muutama päivä sitten olin lasten kanssa Korkeasaaressa ja otin ne rattaat tuolle nuorimmaiselle menopeleiksi mukaan...ja kuinkas sitten kävikään. Rattaat menivät rikki :/ Eivät onneksi menneet sentään täysin käyttökelvottomiksi, mutta jotenkin tuli silti sellainen olo, että ehkä tuommoiset "muovirimpulat" eivät välttämättä tule kolmea vuotta jatkuvassa käytössä kestämään. Niinpä sitten päädyin etsimään meille myös kunnon yhdistelmät. Saas nähdä miten pitkään niitäkään jaksan katsella, sillä kaikkien lasten kohdalla olen tuskastunut niiden suureen kokoon ja vaihtanut ne sittenkin pienempiin menopeleihin alle vuodessa. Mutta aika näyttää, miten tällä kertaa käy :)

Koska tarvitsen aina kaiken heti-mulle-kaikki-nyt-menttaliteetillä, lähdin samantien kurkistamaan Tori.fi:n antia. Ja siellä niitä yhdistelmärattaita oli pilvin pimein! Omat kriteerini olivat kohtuu tiukat, mutta jopa niiden sisällä löytyi muutama vaihtoehto. Omiin kriteereihini kuului seuraavaa...

Rattaiden tuli olla:

- Edulliset

Tämä siksi, että olen jo yhdet menopelit pojalle ostanut, enkä halunnut hirmuisia summia niihin kärryihin yhteensä upottaa. En periaatteessa ollut määritellyt maksimihintaa, mutta yli 160€ maksavia yhdistelmiä en tainnut katsella, sillä tarjontaa tuntui olevan riittävästi edullisimmissakin.

- Merkiltään Brio, Emmaljunga, Teutonia tai Hartan

Luotan em. rattaiden laatuun ja koska en halunnut "pettyä" uudestaan, päätin jättää Borat, ABC:t yms. ostamatta. Todellisuudessa nuo em. merkit saattavat nykyään olla ihan hyviäkin, mutta kokemukseni 2000-luvun alkupuolelta ko. merkkien suhteen ei vakuuttanut. 

-Tummat, mielellään mustat tai harmaat

Ehdoton EI tummansinisille menopeleille, sekä sini-valkoiselle ruutukuosille. Kävin eilen aamupäivästä ostamassa vaunuverhokankaan, joihin rattaiden olisi matchattava väriltään. Ehkä typerää ostaa rattaat vaunuverhon värin mukaan (yleensä valinta kai tehdään toisinpäin?), mutta niin päätin silti tehdä :D

-Siistikuntoiset

Toki käytetty on aina käytetty, mutta käytettykin voi olla siisti. Ja sen PITÄÄ olla siisti, jos se käytetty meille tulee. Pienet käytönjäljet eivät haittaa (niitä tulee aivan varmasti meidänkin käytössämme), mutta yleisilmeen tulee olla siisti ja kankaiden tahrattomat. Lisäksi kaikkien nippelien ja nappelien tulee toimia kunnolla.

Näillä kriteerein lähdin rattaita meille etsimään, eikä tarvinnut kovinkaan kauaa niitä etsiä, kunnes moiset löysin. Tänään aamusta kävin niitä sitten katsomassa ja koska ne olivat oikein passelit, niin mukaanhan ne lähti :) Mallailin heti niihin tulevaa vaunuverhokangasta ja se sopi niihin oikein hyvin. Joten lähipäivien projekteihin tulee kuulumaan vaunuverho-ompelua :)

 Teutonia yhdistelmärattaat 50€
(ja kaikki kriteerini täyttyivät!)

Muutama viikko sitten meille kotiutui myös sitteri. Kyseessä on Gracon keinuva malli, jossa on kaksi eri keinumisnopeutta. Muutoin tämä on melko karvalakkimalli, eli ei mitään ääniä tai valoja, mutta lähinnä sitä mahdollista koliikkia varten ajattelin, että tällainen keinuva malli voisi olla kiva. Joten en niitä ääniä ja valoja niin kaipaakkaan :)

Graco sitteri 40€

2 kommenttia:

  1. Teutoniat on hyvä valinta. Itse 2 nuorimmalla lapsella ollut sellaiset ja ihan huiput ja kevyet liikkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kevyet nuo kyllä todella on...siis paljon kevyemmät työntää, kuin meidän entiset Briot olivat. Toisaalta siksi ne tuntuu jopa vähän huteralta. Mutta ehkä sihen tottuu :)

      Poista