perjantai 13. joulukuuta 2013

Kiire, kiire, KIIRE lahjoja ommellessa ja tuunaillessa!


Kohta ollaan jo joulukuun puolessa välissä ja jouluun on aikaa enää vajaat 2 viikkoa. Hui, miten nopeasti aika menee ja miten kova kiire koko ajan tuntuu olevan.

Blogin päivitykset ovat jääneet aivan retuperälle, mutta olen kyllä pitänyt Teidät mielessäni. Siirsin juuri blogia varten räpsityt kuvat kamerasta ulos ja totesin niitä olevan 189 kpl. Joten en ole unohtanut blogiani...on vaan ollut kova kiire, eikä aikaa ole blogin päivittelyyn tuntunut löytyvän.

Muutama viikko sitten vähän vinkkasin projekteista, jotka pyrin saamaan marraskuussa valmiiksi. Lähes sainkin. Viimeinen silaus uupuu vielä, joten en paljasta projektejani ihan vielä. Joulun jälkeen aikaa riittää ehkä taas johonkin muuhunkin, kuin Jouluun, joten sen jälkeen pääsen taas projektieni pariin :)

Pölisen nyt tässä postauksessa vähän kaikesta, koska vähän kaikkea on tullut tämän "blogihiljaisuuden" aikana tehtyä.

Painoni on noussut 200 grammaa. Taas. En käsitä. Nyt en ihan aidostikaan ymmärrä, että miksi. Tällä kertaa päälimmäinen tunne oli hämmennys. On aivan selvää, ettei paino ehdi tavoitelukuuni loppuvuoteen mennessä. Jääkööt painonpudotus loppuvuodeksi unholaan. Käyn kyllä vaa-alla silti joka viikko, mutta aloitan dietin (toivottavasti) uudella innolla vasta vuodenvaihteen jälkeen, kun kaikki juhlat on juhlittu.

Juhlista puheen ollen, tein baby shower-juhliin vaippakakun. Tykkään tällaisesta pikkunäpertelystä ihan mielettömän paljon, joten nautin joka sekunnista. Aikaa kakun tekemiseen meni kyllä ihan huiman kauan, mutta lopputulos on mielestäni jokaisen työtunnin arvoinen. Vaikka itse sanonkin, niin kyllä on komia kakku! :D


Pienelle syntymäpäiväsankarille tein 3v lahjaksi pehmolelun ja pari nappipompulaa. Samaan pakettiin sujahti myös ihana mekko, mutta koska ompelijantaitoni eivät vielä päätä huimaa, koin parhaaksi hakea sen kaupasta uutena :D


Suomen suurimpaan joululahjaan osallistuin yhteensä kahdeksalla pehmolelulla. Suunnittelin kyllä ompelevani leluja enemmänkin, mutta aika ei vain mitenkään riittänyt enempään. Lopputuloksena tosin olisi ollut melkosen monta pehmolelua enemmän, mikäli kaikki tekeleeni olisivat onnistuneet. Valitettavasti niin ei kuitenkaan käynyt. Yli puolet leluista päätyi roskikseen joko väärän materiaalivalinnan (ei kestänytkään käytännössä käyttöä siten, kuten olisi kestää pitänyt), tai ompeluvirheen seurauksena.  Mutta kahdeksan on ihan hyvä. Paljon enemmän, kuin nolla :)

Joulupuu-keräykseen osallistuin tänä vuonna kolmella lahjalla. Poika 6kk sai pehmolelun ja tuttiketjun.

Tyttö 3v ja tyttö 4v saivat molemmat kruunun, kaksi nappipompulaa ja käsikorun. Oma 3v:ni toivoi joulupukilta kruunua ja siitä se idea sitten lähti. Muoviset kruunut kestävät lasteni käytössä keskimäärin 3,5 minuuttia, joten ajattelin virkata ja tärkätä kruunun, joka varmasti kestää leikkejä. Mutta koska en vieläkään oikein tule virkkuukoukun kanssa toimeen, päätinkin tehdä kruunun kankaasta.

Omilleni en ole vielä kruunuja ehtinyt valmiiksi saamaan, mutta onhan tässä jouluun vielä aikaa. Joulupuu-keräyksen paketit olen kuitenkin jo joulupuun alle toimittanut, joten ne ovat jo matkalla pikkuprinsessojen leikkeihin :)


Nappipompuloita on tullut tehtyä tässä kuussa enemmän, kuin paljon. Pompulat ovat matkanneet uusiin koteihin mm. pikkujoululahjoina ja "kiitoskukkasina" lastemme harrastusten apuohjaajille.


 Treffattiin siskoni kanssa ja pistettiin "sytykeruusutalkoot" pystyyn. En ollut ruusuja aiemmin tehnyt, mutta homma oli sen vertaa mukavaa ja nopeaa puuhaa, että näitä tulee varmasti tehtyä vielä paljon lisää. Muutama sytykeruusu päätyi sellofaanin sisälle ja ne tulevat aattona löytymään anopin kuusen alta...näistä sai siis tehtyä kivan pienen lahjan, joka kaiken lisäksi on vielä tarpeellinenkin. Eikä näiden kohdalla ole sitä vaaraa, että jäisivät käyttämättöminä kaapinperälle, kuten kipoille, kapoille ja koriste-esineille on vaarana käydä :)


Pieni sukulaispoikamme oli esittänyt pukille toiveen viitasta. Hämähäkki on tuon pienen pojan leikeissä kova sana, joten päätin auttaa pukkia tekemällä pojalle "hämähäkkiviitan" pukinkonttiin.


Olen myös muutaman kerran kipaissut kirppikselle. Löytöjä on tullut tehtyä nyt niin paljon, että en nyt tällä kertaa listaa ostoksistani tietoja ylös. Muutoin saisitte tätäkin postausta odottaa vielä pidempään :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti