torstai 5. kesäkuuta 2014

Perheenäidin takkipuutosta (ja sen täydennystä kirppikseltä)

Tuli kevät ja vähän ehkä jo kesäkin. Lämpimien päivien aikaan kaivoin loput kesätakit esiin ja huomasin, että lapsilla on takkeja vähän joka lähtöön, sillä pikkumiehellä taitaa olla noin kymmenkunta kesätakkia, molemmilla pikkutytöillä puolet enemmän ja esikoisellekin takkeja on muutama tullut lähiaikoina ostettua. Mutta perheen äidillä on tasan kaksi kesätakkia. Eikä se kyllä riitä.

Niinpä sitten suuntasin kirppikselle sillä idealla, että ostan itselleni takin. Ja ostinkin. Jopa useamman. Ja lisäksi vielä muutakin vaatetta. Löysin pari ihan superhyvää loosia, joissa myytiin juuri sellaista vaatetta mistä pidän ja vieläpä kohtuuhintaan. Koko komeuden kruunasi se, että molemmissa pöydissä oli vielä kaiken lisäksi -50% lappu. Joten eipä jäänyt montaa euroa hintaa uusille vaatteilleni :)

Vielä jokusen (lyhyemmän mallisen) takin tarvitsisin, mutta näillä pääsee jo kivasti alkuun.

 Gina Tricot mekko 1€

 H&M paita 1€

 Only takki 5€

 Vila bolero 1,25€

 Vila ja H&M hameet 1€/kpl

 H&M mekko 0,50€

 Ellos mekko 1,50€

 B Young "nahkatakki" 10€

 Gina Tricot mekko 3€

 Seppälä neule 2€

 Kwoman paita 3€

 H&M neule 3€

Vero moda takki 4,50€
Vila takki 4€

6 kommenttia:

 1. Mä olen niin kateellinen nyt!! Miten sä voit löytää aina kivoja vaatteita? Pitääkö tässä lähteä kesälomareissulle sinne teidän suuntaan ihan vaan siksi, että pääsee sinne kirpparille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä löytää hyvin, kun on hyvät kirppikset lähellä :) Ja aivan ehdottomasti kannattaa suunnata näille huudeille kesälomalla...vähintäänkin hyvien kirppisten vuoksi :D

   Poista
 2. Ootpa löytänyt kivoja vaatteita! :) Ja etenkin noi takit, kun niitä olit etsimässäkin. Mulle yleensä käy kirpparilla niin, että en löydä sitä mitä olen ajatellut.

  Vuosi sitten bongasin ihan vahingossa itselleni juhlamekon (olin jo tuskaillut, että mitähän ihmettä laitan päälleni miehen tyttären ylppäreihin), just sopivaa kokoa ja maksoi vain 8 euroa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mulla on yleensä tapana ostaa kaikenlaista vaatetta tulevaisuutta silmällä pitäen (tästä syystä keskimäiselle tytöllekin löytyy kätköistä jo vaatetta koossa 128 cm), mutta aina välillä tosiaan sitten tulee jokin todellinen tarve eteen. Aina silloin tällöin käy niin, etten löydä etsimääni, mutta melko usein kuitenkin löydän.

   Housut ovat asia, jonka kohdalla en juurikaan jaksa lähteä niitä kirppiksiltä etsimään, sillä niitä en yleensä kuitenkaan sopivina löydä. Koen helpommaksi kävellä kauppaan, kun tulee housujen tarve eteen. Mutta aina välillä toki ostelen kirppikseltä housujakin, jos kohdalle kivat sattuu. Mutta tarpeeseen siis lähinnä sitten suoraan kaupasta :)

   Kiva, että suakin on kuitenkin edes joskus onnistanut ihan kunnolla :) Yhteen aikaan ostelin itsekin itselleni kirppikseltä vaatetta juhlaan...mutta nyt en ole toviin juhlavaatteita lisää ostellut, kun ei ole olut montaakaan tilaisuutta, joissa niitä olisi tarvittu. Harmi, sillä juhlat on kivoja :D

   Poista
  2. No mäkin sitä juhlamekkoa olen sen tasan kerran tarvinnut. :) Vuoden kuluttua olis seuraavat ylppärit tiedossa.. ja ei sitä varmaan samassa mekossa kehtaa juhlistella, joten täytyy kai alkaa metsästellä (eli pari viikkoa ennen juhlia taas tuskailen, että ei hitto..). :D

   Housuja on tosiaan vaikeaa kirppareilta löytää, etenkin kun ei jaksais alkaa sovituskoppiin ravaamaan.

   Poista
  3. Jos ei uutta mekkoa näppärästi löydy, niin sitä vanhaa voi aina vähän tuunata uuteen uskoon. Riippuu toki mekosta, mutta kannattaa vähän katsella sitä "sillä silmällä", että josko siitä jotakin uutta saisi :)

   No sepä juuri. Ensin kierrät kirppiksen läpi, sitten sovitat (joka on tylsää puuhaa) ja sen jälkeen kierrät kirppiksen uudelleen palauttaen ne epäsopivat paikoilleen. Ei vaan ole mun juttuni :D

   Poista