lauantai 12. joulukuuta 2015

Pikkumiehelle vaatetta (äidin käsin)

Tätä postausta olen suunnitellut jo pitkään. Tarkoitukseni oli tehdä kunniaa Tosimummo-blogistille, vaan toisin kuitenkin kävi. Valitettavasti.

Olen seurannut Tosimummo-blogia jo pitkään, sillä sieltä löytyy niin ohjeet, kuin inspiraatiokin monenlaiseen lastenvaateompeluun. Yksi parhaista vinkeistä ja ohjeista on kuvalliset ja rautalangasta väännetyt takinteko-ohjeet, joilla jopa vähän aloittelevampikin ompelija varmasti onnistuu. Kunhan se aloitteleva ompelija ei vain ole Chef *nolostuu*.

Ohjeet ovat ihan oikeasti hyvät. Tai ehkä jopa loistavat. Mutta jos et keskity tekemiseen kunnolla, niin virheitä sattaa tulla. Ja näin siinä siis pääsi käymään. Virhe tuli. Eikä edes pieni, vaan iso, sillä ompelin vetoketjun väärinpäin. Saa arvata, onko vetoketjun avaaminen ja sulkeminen hankalaa silloin, kun vetoketjun vedin on takin sisäpuolella?!?

Huomasin mokani vasta siinä vaiheessa, kun takki oli jo valmis, eikä vetoketjun purkaminen ollut enää siinä kohtaa vaihtoehto. Se kun olisi vaatinut purkamista vähän enemmänkin. Joku taitavampi olisi siitä varmast selvinnyt, mutta minä en.

En mää kestä!! :D :D :D

Mietin, pohdin ja pähkäilin eri keinoja saada takista käyttökuntoinen, mutta aika vähissä ne keinot tuntuivat olevan. Perehtyessäni vetoketjun "anatomiaan" huomasin, että vetoketju ei avaudu, ellei sitä avaa nimenomaan vetimestä vetämällä. Eli tässä kohtaa takin sisäpuolelta. Tosin tämänkin asian huomasin vasta siinä kohtaa, kun olin napannut lukon toisesta vetoketjusta ja liimannut sen Epoxilla vetoketjun oman lukon päälle, Mutta vaikka siis kuinka vedin ja vedin, niin takki oli ja pysyi kiinni.

Päädyin monen päivän pohdinnan tuloksena lopulta leikkaamaan aivan vetoketjun yläosasta muutaman hampaan irti, jotta sain ujutettua lukon irti ketjusta. Käänsin lukon ympäri, jotta voisin laittaa sen paikoilleen ns. väärinpäin. Mutta eipä onnistunut, ei.
Tämän jälkeen hajotin lukon voimaa ja väkivaltaa käyttäen. Kun lukko oli rikki, se toimi, kuten sen toimivan toivoinkin. Ujutin lukon siis uudelleen paikoilleen, jonka jälkeen lukko toimi molempiin suuntiin ilman, että sitä piti enää vetää vetimestä. Koska lukosta puuttuu nyt "jarruosa", vetoketjun saa auki, jos takkia ns. kiskoo rinnuksista erilleen. Mutta normaaliin käyttöön se ei ole vaikuttanut, eli lukko ei ole lähtenyt hilautumaan alaspäin käytön aikana. Aina on toki mahdollista, että aikaa myöden niin käy, mutta sitäkin varten on suunnitelma jo olemassa :)

Eli kaikki lopulta hyvin ja pojalle saatiin uusi, ihana takki :D

Kaava: Tosimummon takkikaava, koko 80-86 cm

Ja pojalle saatiin myös paita, jonka ompeluun olen hakenut vinkkejä ja neuvoja...mistäs muualtakaan, kuin Tosimummon blogista :)


Pipo ja huivi lienee kuitenkin sitten jo jonkun muun blogin ohjeistamia :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti