keskiviikko 2. toukokuuta 2012

The Koti

Mitäpä siitä kodista sitten kertoisi. Jos vaikka ihan alkuun sen, ettei se ole valmis. Koskaan. 

Jokunen päivä sitten vaihdoin tosiaan huonejärjestyksiä yläkerrassa ja näky on sen mukainen. Lastenhuoneet on kyllä jo ihan leikkikunnossa jne, mutta osa seinistä pitää maalata uudestaan, hyllyt puuttuvat vielä seiniltä ja uudet tekstiilit pitää hankkia heti kun kaupoille pääsee. Kyllä tässä taas vierähtää tovi jos toinenkin että kaikki on valmista, mutta on se toisaalta sen arvoista. Ihanaa saada taas jotakin uutta ja kaunista :)

Koti on mulle melko henkilökohtainen paikka, enkä tietyllä tapaa koe omakseni jakaa kotiani muille. Joten luvassa on vain pieniä paloja. Toisaalta, luulen kyllä että niistä näkee melko pitkälti sen linjan, jota kotini noudattaa.

Vaikka tätä ehkä on vaikea blogini perusteella uskoa, niin olen lopulta kuitenkin melko minimalistinen ihminen. Paitsi vaatteiden suhteen. Mutta sitä ei lasketa.

Tässä nyt siis pieni kurkistus kotiimme...

Keittiö, jonne tein lisää laskutilaa tasojen avulla. Olen aina haaveillut siitä, että ruokapöytä sijaitsisi olohuoneen yhteydessä ja kun vihdoinkin asun asunnossa jossa se on mahdollista, sen toteutin.

Keittiön remppasin syksyllä, joten se vastaa nyt sitä mistä pidän. Ihanaa, kun on edes yksi huone, jolle ei tarvitse tehdä mitään koko kesänä.
Olohuone, jossa on ihana sohvani <3

Sohva on tällä hetkellä olohuoneessa kahdessa osassa, sillä se ei mahdu nykyiselle paikalleen kokonaisuutena. Kuvassa näkyvän osan lisäksi sohvaa on vielä yhden kulmasohvan verran. Eipähän tule meidän perheessä pulaa tai puutetta istumapaikoista.

Pöytänä toimii arkku, jonka te olette nähneet vaaleansinisenä kera kanojen kuvien. Arkku on vielä vähän kesken, mutta kunhan se valmistuu, laitan ennen ja jälkeen kuvat esille.

Olohuoneen tapiseerasin viime kesänä, mutta sama urakka on edessä jälleen. Olohuoneen värimaailma vaihtui mustaan, valkoiseen ja hopeaan (oli ennen suklaanruskea ja valkoinen) joten seinäpinnat pitää laittaa uusiksi. Toisaalta kiva saada taas uutta iloa silmälle, vaikka jään kyllä kaipaamaan näitä seiniä...ne kun ovat edelleen kovin mieluisat.Esikoisen huone on vielä pahasti kesken, joten siitä on ihan turha kuvia ottaa. Esikoinen muutti pikkutyttöjen entiseen huoneeseen, jonne viime kesänä maalasin söpön puun. Ilokseni hän halusi pitää puun, eli se sai jäädä hänen huoneeseensa. 

Tämän ympärille lähdetäänkin nyt hakemaan uutta värimaailmaa tytön huoneeseen.Pikkutyttöjen huoneesta kävin räpsimässä kuvan 5 min sitten ja tuloksen näette alla. Olin tänään aamupäivän kaupoilla ja kun tulin kotiin, oli näky tämä. Jotta sillälailla! Ei taideta tässä blogissa koreilla kauniilla sistustuskuvilla kera harmoonisten lastenhuoneiden :D :D :D

Meidän pikkutytöillä on vielä hippasen hakusessa se, että kun on yhtä leikkiä leikitty, siivotaan jäljet ja aloitetaan vasta sen jälkeen uudet leikit...joten melko usein on lopputulos sitten tämä.

Tähän huoneeseen olen laittamassa boordia ja seinätarroja. Lisäksi huoneeseen on tulossa matto, johka se kuivaa pesun jäljiltä. Ehkä tästäkin siis vielä kiva (ja siisti!) tulee :)
Makkari on tällä hetkellä kaikkein keskeneräisin huoneemme, sillä sinne on tehtävä kiireellisesti pintaremppa. Lisäksi sieltä puuttuu matto ja huone toimii tällä hetkellä sellaisten tavaroiden säilytyspaikkana, joille ei ole ihan vielä selvää paikkaa...siellä on siis pienoinen kaaos. Mutta kunhan ne hyllyt saadaan seinille, päästään kaaoksesta eroon.

Makkarista ei siis nyt ole muuta kuvaa, kuin kuva uudesta vaatekaapistani. Vaikka vaatekokoni on pienempi kuin ennen, on vaatteiden lukumääräni kasvanut niin paljon, että tarvitsin vaatteilleni lisätilaa :D

Kaappi kotiutui meille käytettynä, hintaan 20€.
Kotini sydän (muilla se on keittiö, mulla ei) on pikkutyttöjen vaatehuone <3

Viime kesänä laitoin vaatehuoneen lattiasta kattoon kuntoon ja täytyy sanoa, että se kannatti. Vaatehuone on siitä lähtien pysynyt ihan tiptop-kunnossa. Harmi, ettei vaatehuoneen siisteys ylety lastenhuoneeseen saakka ;)Muutama päivä sitten muokkasin vaatehuonetta vaihatamalla lyhyen tangon tilalle täyspitkän, seinästä seinään-mittaisen tangon, sillä kun kaivoin kaikki kesämekot esiin, loppui tila kesken. Mutta nyt sitä on taas nipinnapin riittävästi.


Ja tähän vielä vertailuksi lähtökohtakuvat, eli miltä vaatehuone näytti vuosi sitten, ennen kuin sen pistin kuntoon. Ei taideta näilläkään kuvilla päästä "sisustusblogien kärkeen" :DJa koska olen nyt päässyt vauhtiin, niin tässä vielä muutama kuva meidän kotimme helmistä. Tätä lapsilukkoa meillä ei tosin enää ole, mutta on siis ollut. Mitäs tykkäätte? Eipä muuten mennyt muksut enää jääkaapille. Ei tosin mennyt aikuisetkaan...lieneeköhän siinä todellinen syy mun laihtumiselleni? :D :D


Ja tässä vielä kodarin kaunis hyllykkö, jonka nuorin koiramme on halunnut muokata uuteen uskoon. Ja tämä on siis edelleen kodarissa. Tosin nyt ajattelin sen sieltä poistaa, koska koira ei ole enää muutamaan viikkoon tuhoja tehnyt...josko nyt uskaltaisin tuon sieltä poistaa ja toivoa ettei se innostu tihutöihin uudelleen ja ota sitten tällä kertaa kohteeksi kaapistoa, kun ei muutamaan jyrsittävää enää ole?!


Semmoinen se on. Meidän koti.


8 kommenttia:

 1. Upea tuo tyttöjen sänky!! Ja vaatehuoneesta oon niiin kateellinen :) Meidän ei tuu ikinä näyttämään tuolta, vaikka kuinka haluaisin :D

  -Karoliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sänky on munkin mielestäni oikeen vaan kiva :) Onhan se melko iso, mutta menee sitten toisaalta pitkään. Ja sitä saa sitten tuunattua toisenlaiseksi kun tytöt kasvaa, eikä prinsessateema oikeen enää iske :D

   Vaatehuoneen saa tuommoiseksi käymällä Ikeassa...eli ihan mahdollinen se on kaikille. Se on ihan oikeasti TODELLA helppo pitää siistinä noiden laatikoiden ja korien avulla. Ja kun se on niin ilo silmälle, sitä ei teekkään mieli sotkea :)

   Poista
 2. Oikein viihtyisän näköistä ja hirmuinen määrä typyjen kesäkampetta! Rupesi naurattamaan nuo jääkaapin teippaukset, toimiskohan meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesävaatetta on tosiaan kertynyt melkoisesti...on siinä toki joukossa muulloinkin, kuin vain kesällä käytettäviä tunikoja :)

   Ja ne teippaukset oli kyllä ihan toimivat, mutta ei siinä määrin kätevät että niitä lähtisin suosittelemaan :D

   Poista
 3. Ihana keittiö!! ja toi vaatehuone on kyllä upea!

  VastaaPoista
 4. Hei,
  Aivan ihana tuo sohvasi! :) Mistä olet sen ostanut vai onko se itse päällystetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Sohva on tullut meille käytettynä, joten en tiedä mistä se on ostettu. Sohva on merkiltään Pohjanmaan (http://www.pohjanmaan.fi), mutta tuolla samaisella kankaalla sohvaa ei tietääkseni ole saatavilla.

   Joten saattaa olla, että sohva on alunperin "teetetty" yksilölliseksi tjtn.

   Poista