lauantai 24. tammikuuta 2015

DIY: Pringlespurkista katseenkestävä säilytyspurkki (5 minuutissa)

Tässä puuhassa ei kauaa nokka tuhise, joten tämä sopii myös heille, jotka haluavat heti-mulle-kaikki-nyt, eikä siis vasta ensi viikolla!

Lopputilanne:

 

Lähtötilanne:


Eli tyhjä Pringlespurkki, viivotin, kynä, sakset, tapettia, 2-puolista teippiä ja mikäli kaapista löytyy ruudutettu leikkuualustakin, niin sitäkin kannattaa hyödyntää. Mutta toki ilmankin pärjää ihan hyvin. Tapetinkin voi halutessaan korvata paperilla tai kankaalla ja 2-puolisen teipinkin liimalla, tai vaikka lakalla.

Olen nähnyt Pringlespurkin tuunauksesta monen monta erilaista variaatiota ja omaan tuttuun tapaani valitsin niiden joukosta tietenkin sen kaikkein helpoimman. Eli en jaksanut ruveta läträämään liiman kanssa (sitä kun olisi takuu varmasti ollut myös muualla, kuin vain tuolla tapetin alla), vaan otin käyttöön 2-puolisen teipin. Ja se kanssa homma olikin ihan hurjan kätevää ja helppoa!

Jos joku vaikka innostuisi moisesta, niin tässä teille "ohjeistus" tapetin teippaamiseen siten, että teippiä ei kulu järettömiä määriä, mutta että sitä on kuitenki riittävästi. Mittasuhteet eivät ole kuvassani aivan kohdillaan, mutta eipä sen niin tarkkaa tässä nyt olekkaan. Tapetin korkeudeksi valitsin purkin korkeuden (vihreän osan korkeus, eli sekä ylös, että alas jäi pieni "hopea" kaistale) ja leveydeksi valitsin purkin ympärysmitan + 1 cm.

Ensin kaikki teipit kiinnitetään paikoilleen (tapettiin), jonka jälkeen teipin toinen puoli irrotetaan alla olevan numerojärjestyksen mukaan. Ei siis kannata irroittaa kaikkia heti, vaan alkuun numerot 1-3, jonka jälkeen tapetti kiinnitetään purkin kylkeen niiltä osin. Sen jälkeen irrotetaan ja kiinnitetään numerot 4-5 ja vasta lopuksi numero 6. Tällä tavoin tapetin (tai voi sen purkin päällystää vaikka paperillakin) saa kiinni näppärästi :)

Omista purkeistani puuttuu (tein muutaman) etiketit, sillä purkkien sisältö ei ole vielä täysin kiveen kirjoitettu. Kivoja etiketti-ideoita ajattelin käydä poimimassa Pinterestistä, kun sen aika joskus on :)

2 kommenttia:

  1. Aika hienoja tulee! Pystyykö noita sisältä peseen jotenkin kun onhan niissä rasvaa ja sipsien mausteita joka paikassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystyy toki. Itse pesin purkit Fairyllä, tiskiharjaa apuna käyttäen :)

      Poista