tiistai 6. tammikuuta 2015

Lukijan toivepostaus: Parhaat kirppislöytöni

Joulukuun alkupuolella nimimerkki "Anonyymi" oli jättänyt blogiini kommentin, pyytäen postausta parhaista kirppislöydöistäni. Lupasin vastata hänen toiveisiinsa vielä vuoden 2014 aikana. En kuitenkaan tehnyt niin. Pahoitteluni. 

Asia on kyllä ollut kovasti mielessä, viimeksi eilen. Ja sitä ennen edellispäivä. Olen miettinyt, pohtinut ja pähkäillyt, mutta mieleeni ei tule kuin yksi "WOW"-löytö, joka on kirkkaasti ylitse muiden. Se peittoaa alleensa kaiken muun, eikä mikään muu löytö tunnu nousevan yhtä korkealle. Mieleeni tulee kyllä myös toinen melko hyvä löytö, mutta siinä ne sitten ovatkin. En ihan hirveitä määriä keksi kerrottavaa kahdesta tuotteesta, mutta koska olin luvannut vastata lukijan toiveeseen, niin sen kuitenkin teen :)

Paras löytöni, josta nautin edelleen päivittäin ja jota en voi kylliksi ylistää, on upea sohvani. Sohva jakaa ihmisten mielipiteet hyvin tiukasti kahtia ja minä kuulun heihin, jotka sohvaa rakastaa. Palavasti <3 

Sohva on Pohjanmaan mallistosta ja meille tullessaan se oli vajaan vuoden vanha. Sohvaan kuului kuvassa näkyvien moduliosien lisäksi myös kaksi muuta osaa, mutta ne sijoitin yläkertaan, sillä sohva oli kokonaisuudessaan turhan suuri pieneen olohuoneeseemme.
Myyjä kertoi sohvan alkuperäiseksi ostohinnaksi noin 5000€ ja nyt myyjä oli itse myymässä sohvaa hintaan 0€. Kyllä, luit aivan oikein. Hän oli lahjoittamassa sohvaa pois, sillä sohva oli jäämässä hänelle tarpeettomaksi, "sisustusmaun muuttumisen vuoksi". Uusi sohvakalusto oli jo tilattu ja tämä vanha oli heillä siis vain tiellä.
Tarjouduin kyllä korvaamaan myyjälle sohvasta "edes jotain", mutta myyjä ilmoitti, ettei hän ota rahaa vastaan. Joten sohva vaihtoi kotia ilman, että raha vaihtoi omistajaa. Vein myyjälle kiitokseksi kahvipaketin ja päätin laittaa "hyvän kiertämään" myös omalta osaltani. Kun uusi sohvani saapui ovesta sisään, lähti vanha sohva ulos, uuteen kotiin. Hintaan 0€.

Se toinen hyvä löytöni, jota edelleen muistelen lämmöllä on pienimmälle tytölleni ostettu ihana toppapuku. Halpahan se ei missään nimessä ollut (60€), mutta mielestäni se oli silti ihan jokaisen maksamani euron arvoinen. Se oli NIIIIIIN söpö <3

Olen ostanut tytöille myös muita CupCaken (nykyinen  Racoon) ulkovaatteita, sillä ne ovat mielestäni ihan hirmu suloisia...mutta kirppikseltä en muista niitä kyllä tuota toppapukua lukuun ottamatta löytäneeni. Pikkumiehellä oli kyllä syksyllä kirppikseltä ostettu CupCaken takki, mutta sehän ei ollut oma löytöni, vaan sen löysi siskoni.

 Istuskelen parhaillani (ihanalla!) sohvallani, katsellen ympärilleni kartoittaen sitä, että mikä on tullut kotiini uutena ja mikä on ostettu käytettynä. Ja mitä olen itse muokannut joko ommellen, maalaten tai muutoin tuunaten. Suurin osa näkemästäni on joko ostettu tai saatu käytettynä. Ja aika montaa esinettä olen itse vähän muokannut. Hyvin pieni osa on uutta.

Myös lasteni (ja itseni) parhaillaan päällä olevat vaatteet on alusvaatteita lukuun ottamatta ostettu kirppikseltä. Joten hyviä kirppislöytöjä on kymmeniä. Ellei jopa muutama sata.

Jotta saatte edes hieman käsitystä siitä, että miten paljon kodissani on uutta, vanhaa ja tuunattua, tein teille kuvan tilannetta havainnollistamaan. Kuva on tosin jo pari vuotta vanha, eikä kuva siis pidä sisustusmielessä enää täysin paikkaansa. Mutta tästä saa silti melko hyvän käsityksen siitä, että miten kotimme "rakentuu" uuden, vanhan ja tuunatun suhteen.

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Olin varma että nimeät parhaimmiksi löydöiksi kuvassa näkyvän lehmäntaljan ja pojallesi ostaman Molon toppapuvun, muistelen kuinka hehkutit niitä. Tuo sohva on kyllä hieno! ja halpa :) (samoin myös Cupcake toppapuku). Nyt vain tekemään uusia löytöjä kirppikseltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talja oli kyllä aikoinaan hyvä löytö...mutta ehkä en näe sitä enää ihan niin hyvänä löytönä, kuin mitä aikoinaan...tuon taljan hinta on pudonnut melko roimasti ja jokunen viikko sitten Ikeassa oli jotkin "mattoviikot", jolloin olisin saanut uuden taljan lähes samaan hintaan, kuin mitä tuosta omastani aikoinaan kirppiksellä maksoin.

   Olenkin tässä jo tovin pohtinut, että ostanko uuden, vai ostanko ihan kokonaan jonkin muunlaisen maton. Eli en enää tänäpäivänä ole aivan niin rakastunut taljaan (vaikka tykkään siitä toki silti ihan hirmuisesti, siksi kävin uutta taljaa vähän hypistelemässäkin), kuin mitä aikoinaan...joten ehkä siksi en sitä tähän mukaan nimennyt?! Tai jotain :D

   Ja tuo Molon puku...pakko myöntää, että sitä en edes muistanut. Johtunee siitä, että puku on säilöttynä "TALVI 2015-2016" laatikkoon, eli se ei ole vielä käytössä :)

   Luultavasti hehkutan sitä vielä moneen otteeseen siinä kohtaa, kun puku tulee käyttöön, sillä se ON hieno ja se oli vielä kaiken lisäksi halpakin.

   Ja kaikki vaatteet näyttää luonnollisestikin sen oman piltin päällä paljon söpömmältä, kuin mitä henkarilla. Joten uskon, että tuohon CupCakenkin toppapukuun tuo sellaista "extrasuloisuutta" ne muistot siitä, miten ylisöpö pikkuneiti oli, kun hänellä tallusteli pihalla tuo puku päällään. Onhan tuo puku tuollaisenaankin todella söpö, mutta se on kuitenkin vain vaate :)

   Poista
 2. Mitäs teillä muu perhe tykkää sohvasta?

  Mun mielestä se on hieno, mutta tiedän kysymättäkin, että armas mieheni ei tykkäisi ollenkaan jos tuon tyylinen sohva tänne ilmaantuisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen mielestä se on ihan ok. Hälle riittänee se, että siinä on hyvä istua, ulkonäöllä ei luultavasti ole ihan niin suurta väliä, kuin mitä mun mielestäni on :D

   Kysyin kyllä miehen mielipidettä ennen, kun sohvan hain, koska tuo tosiaan jakaa mielipiteet melko vahvasti. Mutta eipä hällä tosiaan järin kummoista mielipidettä ollut :)

   Poista
 3. Vau, toi vika kuva oli tosi mukava nähdä, miten paljon olet itse tehnyt tai käytettynä ostanut. Tossa olet merkinnyt ruokapöydän uutena ostetuksi, mutta etkös tuunannutkin sen päällisen siitä? Vai miten se oli :) Meilläkin on tosi paljon käytettyä, vähän tuunattua, ja tosi vähän uutta. Tykkään blogissasi erityisesti tuunausjutuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ruokapöytä lähti tuollaisenaan uuteen kotiin, eli en tuunannut sitä mitenkään. Mietin sitä kyllä pitkään (siis sen tuunaamista), mutta kun pöytä oli meille liian pieni (175 x 75 cm) niin päätin sitten hankkia kuitenkin kokonaan uuden.

   Ja sen uuden pöydän tein itse. Ja kaikki siihen hankittu materiaali oli uutta. Mutta pöytä tulee olemaan käytössämme vuosia ja melko varmasti se tulee vielä aikaa myöden kokemaan monen monta muutostakin, kuten niin moni muukin huonekalumme :)

   Tuunauskärpänen on taas purrut pahasti, joten tuunauspostauksia on kyllä luvassa yksi, jos toinenkin. Olen viimeisen viikon aikana hionut ja maalannut reilut 20 tuntia, mutta valmiina ei mikään vielä ole. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa :)

   Poista