lauantai 16. toukokuuta 2015

Taisi tulla yhden päivän myyntiennätys?

Olen mielestäni saanut myytyä kirppiksellä lähes poikkeuksetta hyvin. Toki sinne monen myyntiviikon joukkoon mahtuu myös jokunen vähän huonompikin viikko, mutta pääpiirteittäin voin sanoa olevani enemmän, kuin tyytyväinen myynteihini. 

Aiemmin vuokrasin loosin yleensä PikkuSiilistä, mutta viime aikoina olen tehnyt varauksen Kirppis Center Länsikeskukseen. Sinne kun saa samalla vietyä myös muutakin, kuin vain lastenvaatteita ja leluja, jolloin pääsen samalla myös omista ja esikoisen vaatteista eroon :)

Aloitin oman loosini KCL:ässä muutama päivä sitten. Tällä kertaa otin pöydän vain viikoksi, sillä alkuun näytti siltä, ettei myytävää tavaraa löytyisi kahden viikon tarpeisiin. Jälkikäteen sain kuitenkin huomata, että olin väärässä. Pitänee siis varata vielä uusi viikko kesän aikana.

Kirppismyyntiä voi monessa paikassa seurata netin kautta realiajassa, joten sieltä voi aina halutessaan käydä kurkkimassa, että miten myynti etenee. Ensimmäisen päivän myyntini oli 41 tuotetta, joka taitaa olla oma ennätykseni loosikirppiksen kohdalla. Kyseessä oli vieläpä arkipäivä, jonka vuoksi pidän tuota määrää erityisen hyvänä.

Melko kova kuhina siinä loosilla kyllä kävikin, joten sinänsä tuo ei tullut yllätyksenä. Lelupussit vietiin käsistä ja pikkumiehen vaatteita sujahti useammankin asiakkaan ostoskoriin yksi, jos toinenkin. Muutama asiakas oli kovasti hyvillään siitä, että tarjolla oli hyväkuntoista vaatetta sellaisessa koossa, jossa sitä on vaikea kirppikseltä löytää. Ja erityisen hyvillään he olivat sen jälkeen, kun keroin heille, että nämä vaatteet on vieläpä pääsääntöisesti kirppikseltä hankittuja, eli vaatteet ovat menossa nyt jo kolmannen lapsen käyttöön...tiedä vaikka jo neljännellekin, sillä sitähän en minäkään tiedä, että olenko itse ostanut ne yhden, kahden vai kolmen lapsen käytön jälkeen :)

Ja tottahan toki se kirppis tulee kierrettyä myös itse, kun sitä käy laittamassa kuntoon tai siivoamassa. Kovinkaan suurta saalista en tosin omaan koriini nyt saanut, mutta muutama ostos kuitenkin mukaan lähti.

POMPdeLUX housut 92 cm 5€

 Puiset jalat 1€/kpl
(menevät tuunattavaksi, palaan näihin siis vielä myöhemmin)

 Kukkaruukut 1,50€/kpl

 X-määrä veitsiä kierrätyskeskuksesta, hintaan 0,20€/kpl
Nämäkin tulevat tuunaukseen, joten näistäkin lisää myöhemmin :)4 kommenttia:

 1. Hyvin kyllä olet saanut myytyä! Miten tuo KCL varastetaanko paljon tavaraa? Kivoja löytöjä olet taas tehnyt, nuo kynttilänjalat Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa oli tosiaan melko hurja alkukiri. Mutta eiköhän se vauhti tuosta kuitenkin melko nopeasti hyydy, joten turha nuolaista ennen kuin tipahtaa :D

   Itse en pidä kirjaa siitä, että mitä olen myyntiin vienyt. Toki ne kaikkein arvokkaimmat muistaa, mutta siinä se sitten onkin. En myöskään koskaan käy läpi myymättä jääneitä tuotteita, verraten niitä myytyjen tuotteiden listaan. Ja näin toimin nimenomaan siksi, että en halua tietää, onko jotakin varastettu vai ei.
   Koen, että tuo tieto tuo vain pahaa mieltä, eikä mitään muuta. Miksi siis haluaisin tuon tiedon itselleni saada? On paljon mukavampi olla tässä suhteessa täysin tietämätön ja pitää yllä vain hyvä mieli hyvästä myynnistä :)

   En tiedä, että minulta olisi koskaan mitään tuolla KCL:ässä varatettu. Vaikka mitä luultavimmin on, sillä kyllähän kirppiksiltä varastetaan. PikkuSiilistä on kertaalleen lähtenyt vaate uuteen kotiin ilman maksua (hintalappu löytyi, vaatetta ei, eikä myöskään jälkikäteen) niin, että siitä tiedän ja kaverilta varastettiin sieltä kokonainen vk-setti (hintalappu ja hälytin oltiin jätetty loosin alle).

   Koitan ajatella asiaa kuitenkin niin, että jos joku on euron tai kahden euron lastenvaatteen loosistani varastanut, niin melko tarpeeseen on sitten mennyt...

   Poista
 2. Tosi kiva, että kauppa käy!
  Meillä on kaupankäynti jotenkin hyytynyt. Tuntuu ettei vaatteet liiku vaikka hinnat on pudonneet esim. vuoden takaisesta varmaan puolella. Mutta eiköhän se siitä taas pikkuhiljaa piristy, kun nousukausi taas alkaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen havainnut sen, että tavara ei ole nyt toviin liikkunut aivan samalla tapaa, kuin mitä ennen. Siinä, missä vielä muutama vuosi sitten sain myytyä kaikki heti hus-pois, niin enää myyntihommat eivät enää suju aivan yhtä näppärästi.

   Luultavasti se johtuu osittain siitä, että tarjontaa on nyt enemmän, kuin mitä ennen. Siinä, missä ennen oli yksi lastentarvikekirppis, niin nyt niitä on kaksi. Ja molemmat vieläpä melko isoja ja melko aika myös täyteen vuokrattuja.
   Tämän lisäksi on nuo perinteiset isot kirppikset, joissa myydän nykyään vähemmän roskaa ja enemmän hyvää tavaraa. Myös FB-kirppiksiä on tänä päivänä aivan erilailla, kuin mitä ennen.
   Kaikki tämä yhdessä on luultavasti melko merkittäväkin syy sille, miksi myyminen ei suju aivan yhtä vauhdikkaasti, kuin mitä ennen. Mutta koen kuitenkin, että oman myynnin hidastuminen on melko pieni paha sen rinnalla, että tarjonta on nykyään suurempaa, parempaa ja helpommin tavoitettavissa. Ei sen niin väliä, jos myynitloosini ei heti loista tyhjyydellään, sillä pääasia on, että saan jatkossakin kierrellä kirppiksiä, tehden sieltä hyviä löytöjä :D

   Poista