lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kankaankudontaa (lapsityövoimalla)

Kävin muutama viikko sitten kierrätyskeskuksessa ja törmäsin siellä lasten kangaspuihin. Ryhdyin tarkastelemaan niitä vähän lähemminkin, jolloin huomasin, etteivät ne olleet aivan ehjät. Pyörittelin niitä tovin käsissäni, mutta koska kangaspuut ovat asia, josta en tiedä niin yhtikäs mitään, päätin laittaa kangaspuut suosiolla takaisin paikoilleen jonkun muun, kenties hieman osaavamman ihmisen ostettavaksi.

Olen muutamaan otteeseen selvitellyt, olisiko näillä seuduin mahdollista päästä kutomaan räsymattoja ihan itse. Ja onhan se tosiaan mahdollista. Mutta omalla kohdallani maton kutominen kävisi vuokravehkeillä kyllä varsin tyyriiksi, sillä huonon selkäni vuoksi en pystyisi kutomaan mattoa esim. yhden viikonlopun aikana, vaan se kestäisi todennäköisesti pidemminkin yhden kuukauden. Omaan kotiini en kangaspuita mahtumaan saa, mutta anoppilaan sellaiset on mitä luultavimmin nyt kesän aikana tulossa. Pidän asian puolesta sekä peukut, että varpaat pystyssä! :D

Kuten jo viimeksi mainitsin, olen vuokrannut taas kirppisloosin käyttööni. Ja omaa loosiani siivotessa pyrin tietenkin aina kiertämään kirppiksen läpi, mikäli vain suinkin ehdin. Muutama päivä sitten ehdin "juoksemaan" kirppiksestä osan läpi, jolloin huomasin jonkun tuoneen myyntiin lasten kangaspuut. Kangaspuut näyttivät mielestäni samanlaisilta, kuin mitä kierrätyskeskuksessa myynnissä olleet kangaspuut olivat olleet ja kun niitä aikani käsisissäni kääntelin ja vääntelin, totesin niiden olevan hyvin todennäköisesti täysin ehjät. Aivan varma en asiasta ollut, sillä en edelleenkään ymmärtänyt kangaspuista yhtään sen enempää, kuin mitä muutama viikko aiemminkaan. Mutta ehjiltä ne kuitenkin näyttivät, joten nappasin ne mukaani, tarjoten niille uuden kodin.

 Lasten kangaspuut 10€

Kotiin päästyäni otin avukseni Googlen ihmeellisen maailman. Googletin "lasten kangaspuut", jota kautta selvisi, että omani olivat Micki-merkkiset kangaspuut. Kääntelin ja vääntelin kangaspuita käsissäni, jotta sain hieman osviittaa siitä, miten ne toimivat, mitä osia niissä on jne. Takaraivossani pyöri idea siitä, että mikäli pääsisin kangaspuista vähän paremmin "jyvälle", voisin käydä ostamassa meille myös ne kierrätyskeskuksen rikkinäidet kangaspuut, sillä käsissäni pysyy kyllä niin naula, kuin vasarakin, joten saisin varmasti tehtyä niistä vielä toimivat vempeleet. Ja sitä kautta säästyisi myös tuo lasteni välinen sisarus-sopu hieman paremmin, kun ei tarvitsisi tapella siitä, että kenen vuoro nyt on kutoa ja miksi joku toinen saa kutoa kauemmin, kuin joku toinen ja ja ja... ;)
Lasten kangaspuut eivät lopulta kostuneet kovinkaan monesta eri osasta, eli mistään ydinfysiikasta ei lopulta ollut kyse. Niinpä sitten suuntasin uudelle kierrätyskeskusreissulle.

Lasten kangaspuut 3€

Kierrätyskeskuksessa olevat kangaspuut olivat kyllä melko huonossa kunnossa. Alkuun laskin, että siitä puuttuu 3 osaa, mutta lopputulos taisi olla kuitenkin lopulta se, että osia puuttui peräti 6 kpl. Kangaspuille oltiin merkitty hinnaksi 5€ ja olin sen kyllä valmis maksamaan. Mutta kun tiedustelin, olisiko kierrätyskeskuksessa mahdollisesti "romuruuvilaatikkoa", josta voisin saada puuttuvan ruuvin tilalle uuden (jottei minun tarvitsisi mennä sen vuoksi erikseen rautakauppaan), myyjä ilmoitti moisen löytyvän ja että hintakin putoa kahdella eurolla, koska tuote on niin rämä. Ja niinhän se kyllä olikin. Mutta onneksi rämästäkin voi silti tulla ihan hyvä :)


Koska käytössäni oli myös ehjät kangaspuut, sain sen avulla katsottua, että millaisia osia olisin vailla. Muutama pieni listanpalanen ja pari Bilteman sytyketikkua vei kunnostusprojektiani jo varsin pitkälle, joskaan ei vielä kuitenkaan aivan loppuun saakka, koska loimi. Äh ja öh...tuo hankala ja vaikea asia, josta niin kovasti aina pelotellaan. Ja jota osasin siis jo valmiiksi jännittää (kiitos googlen osumien!).

Mutta, mutta...hätähän ei ollutkaan aivan niin suuri, kuin mitä alkuun pelkäsin. Google toi nimittäin tullessaan myös paljon hyvää. Se kun toi eteeni Neulehaltijan blogin, josta löytyy kuvalliset ja rautalangasta väännetyt ohjeet loimen laitton!
Oi mikä ihanuus ja helppous! Loimet sujahtivat varsin näppärästi paikoilleen, kun käytössä oli niin hyvät ohjeet. Kiitokset siis Neulehaltija-blogin bloggarille <3


Ja kas tässä. Kahdet kangaspuut. Molemmat kovassa käytössä ja pari valmista työtäkin (Barbien matto ja Pet Shoppien makuupussi) tytöt ovat jo aikaiseksi saaneet :)


Olen kerännyt kassillisen poistotekstiilejä, mutta taitaapi käydä nyt niin, etteivät ne menekkään vielä poistoon, vaan kuteiksi ja sitä kautta matoiksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti