perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäispupu

Lapsille on vuosien saatossa keräääntynyt jo melko mukavankokoinen roolivaatevarasto. Laatikosta löytyy varustus niin noidalle, kissalle, pöllölle kuin prinsessallekin, jonka lisäksi laatikon uumenista (kun vain kaivaa riittävän syvältä) löytyy vielä erilliset naamarit ketulle, kissalle ja pupulle.
Myös merirosvoasut, lumiukkovaatteet sekä lepakkovermeetkin olen lapsille joskus ommellut, mutta koska ne ovat jääneet jo pieniksi/tarpeettomiksi, olemme lahjoittaneet ne kerholasten käyttöön.

Virpomis-sunnuntain lähestyessä totesin, että roolivaatelaatikossa on nyt kuitenkin vähän puutteita. Sieltä löytyi kyllä päällepantavaa pääsiäisnoidalle ja noidan kissallekin, mutta kukaan lapsista ei oikein innostunut siitä ideasta, että joku lapsista olisi pääsiäispöllö. Tai pääsiäisprinsessa.
Tytöt varasivat noidan ja kissan tamineet itselleen, joten pääsiäistamineita vaille jäi siis perheen pikkumies. Naamaripuolelta löytyi pupu ja pupulle löytyi myös porkkana. Mutta pikkumiehen vaatekaapissa ei ole mitään "pupumaista päällepantavaa". Roolivaatelaatikko kaipasi siis kiperästi uutta sisältöä, jotta pikkumieskin pääsisi nauttimaan virpomisperinteestä ja siihen kuuluvasta pukeutumisesta (joka on meillä tosin kyllä varsin vapaamuotoinen, eli se pöllö tai prinsessakin olisi kyllä äidin mielestä ollut ihan passeli valinta).

Ja kuinka ollakkaan. Siellä se meidän pupu-puku roikkui PikkuSiilin myyntikojussa ja vieläpä -50% hintaan! Pupunaamari jäi tosin nyt tällä kertaa käyttämättä, sillä pupu-puku piti sisällään kaiken oleellisen, eli niin hännäntöpökän, kuin söpöt korvatkin. Mutta roolivaatelaatikosta löytyneelle porkkanalle löytyi silti kuitenkin käyttöä, sillä pitäähän pupulla nyt jotakin syötävää olla!! :D


Pupu-puku 2,25€

Muutama viikko sitten totesin tarvitsevani pärekorin. Olen haalinut pikkumiehen lelukaapin kokonaan omaan käyttööni (ennen jaoimme sen puoliksi), joten leluille piti saada uusi säilytyspaikka. Ja se uusi paikka tulisi siis olemaan olohuoneen pöydän alle sijoitettava pärekori, kunhan vain löytäisin jostakin sopivan pärekorin.

Kiertelin ensin kaikki suuremmat kirppikset, mutta koska sitä kautta ei tärpännyt, päädyin kiertämään sellaisia kirppiksiä, jotka eivät kuulu niihin kaikkein suosituimpiin ja vilkkaimpiin kirppiksiin. Tai mistä minä sen tiedän, että kuka suosii ja mitä, taikka mitenkä vilkasta missäkin paikassa on. Mutta otin siis uudeksi taktiikakseni mennä seuraavaksi sinne, missä en yleensä käy. Ja parin tunnin kuluttua tärppäsi!

Edessäni siinsi likainen ja nuhjuisen oloinen pärekori. Eli juuri sellainen, mitä etsinkin. Tai no, en nyt välttämättä niin sitä likaista koria hakenut, mutta olin toivonut, että tuleva pärekorini olisi jo hieman elämää nähneen oloinen, eikä siis enää aivan uudenkarhea. Löytämäni pärekorin toinen kahva oli katkennut, mutta sekään ei nyt tässä kohtaa haitannut, sillä halutessani voisin tehdä sen tilalle uuden kahvan. Vaikka nahasta. Se voisi olla veikeä näky. Tai kori voisi olla jatkossa yksikahvainen. Tai vaikka kahvatonkin. Vaihtoehtoja on siis monia. Niin monia, että eteeni saattaa tulla vielä melkoinen valinnanvaikeus :D

Kun saavuin uuden korini kanssa kotiin, otin taas avukseni ystäväni Googlen. Googletin pärekorin pesuvinkkejä ja päädyin lopulta pesemään pärekorin pehmeällä harjalla (hevosen vanha pääharja) ja mäntysuovalla, juoksevan veden alla. Annoin korin kuivua seuraavaan päivään, jonka jälkeen poistin korista rikkoontuneen kahvan ja siirsin korin lelukorikäyttöön. Toimii!

Pärekori 7,50€

Loppuun vielä kirppikseltä ostamani tunikat ja palapeli, sekä "nettikirppikseltä" (jossa tulee pyörittyä nykyään varsin harvoin) bongatut farkkuleggarit ja farkut.

H&M tunikat 122-128 cm 4€ ja 4,50€
"Oravatunikan" etupuolella oli jokunen tahra. Olin melko vakuuttunut siitä, että kyseessä on rasvatahra, josta pääsisin helposti eroon Fairy-käsittelyn avulla. Ja oikeassa olin, eli tippa Fairyä, hinkkaus, huuhtelu ja tunika pesukoneeseen, jonka jälkeen käsissäni oli tahraton ja siisti tunika, valmiina käyttöön :)

Palapeli 1,50€

Farkkulegginssit 116 cm 3€
Pomp de Lux farkut 122 cm 4€
H&M farkkulegginssit 122 cm 3€

Pupumaista pääsiäistä!!!

2 kommenttia: