lauantai 4. helmikuuta 2012

Lauantain syömiset

Koska painonpudotusprojekti on mielessäni päivittäin, ajattelin kirjoittaa siitä vähän enemmän. Tässä dietin varrella on menty ylämäkeä ja alamäkeä ja välillä on kuljettu ihan tasaistakin maata. Fiilikseni dietin suhteen ei vaihdu vain päivittäin, vaan päivän aikana saatan olla kahtakin eri mieltä. Tai kolmea. 

Illat ovat vaikempia. Silloin sisälläni asuva iltasyöppö nostaa päätään. Niinpä suurin osa (ellei peräti ihan kaikki) syöpöttelyhetkeni ajoittuvat iltaan. Vaikka kuinka olen aamulla kovaan ääneen kailottanut sitä, miten minä en misään nimessä aio herkutella tänään, voi illalla tilanne olla aivan toinen.

Olen koittanut ratkaista tätä ongelmaa ja yhtenä ratkaisumahdollisuutena keksin kuvata ja listata kaikki syömiseni viikon ajalta. Kun vielä listaan ne julkisiksi blogiini, on kynnys iltasyöpöttelylle jo melko iso. Kyllä mä edelleen kehtaan vetää koko sopan ihan läskiksi, mutta valehtelisin jos väittäisin, ettei nolottaisi postata kuvaa jätskiannoksesta, suklaakakusta tai läjästä kettunannoja.

Tapani dietata on siis syödä vähemmän, kuin ennen. Sen ei pitäisi olla kovinkaan vaikeaa (eikä se olekaan) sillä olen ennen syönyt isoja, miesten annoksia, sekä isot kasat herkkuja. Päivittäin söin 3 lakupatukkaa, vähintään yhden suklaapatukan, irtokarkeja pussillisen sekä mahdollisesti vielä pullaa, keksiä tms. 

Olen melko monessa elämäni asiassa ääripään ihminen ja niin siis myös tässä painonpudotuksessa. Tiedän kyllä, että saisin tuloksia pelkällä herkkujen poisjätöllä, mutta se ei riitä. Haluan tuloksia heti-nyt-paljon ja pikaisesti. Niinpä vedän ajoittain syömiseni aika vähään. Nyt taas ruoka maistuu ja puputan mielestäni varsin kohtuullisia määriä ruokaa, mutta juominen on mulle ongelma. Juon aivan liian vähän. Olen aina juonut liian vähän ja tulen aina juomaan, mutta seuraavalle viikolle voisin ottaa tavoitteeksi juoda tuplaten sen, mitä tänään.

Lounaalla söin uuinilohta, perunamuussia ja kermaviilikastiketta. 

Annos ei ole niin pieni, kuin miltä se ehkä näyttää, koska meillä on melko isot lautaset.

 Päivällisellä söin broileri-risottoa ja kasan kurkkua, kirsikkatomaatteja ja krutonkeja valkosipulikastikkeella.

Juotavaksi join lasillisen kuplavettä ja tilkan valkoviiniä joka jäi risotosta yli. Normaalisti en viiniä edes juo, kun se on niin pirun pahaa, mutta olen ottanut tavoitteeksi opetella sitä siemailemaan koska on niin noloa aina kieltäytyä punkusta, valkkarista, teestä ja kahvista siksi, että en osaa niitä juoda kun ne on niin pahoja :D

 Pitkin päivää olen puputellut muutaman purkan ja päivällisen päätteeksi söin 3 Läkerolia. Mutta MUN mielestäni niitä ei lasketa herkuiksi, koska niissä ei ole sokeria. Ettäs tiedätte.

Iltapalaksi jäin ison lasillisen kuplavettä ja Sprite zeron lopun (noin desi) joka oli jäänyt eilisestä.

Tässä siis tämän päivän syömiset ja juomiset. Huomisen aamun koitan aloittaa kuplavedellä, jotta tavoitteeni sen juomisen suhteen täyttyisi mahdollisimman pian. Arvioni mukaan join tänään noin 6 dl, joten tavoite huomiselle on 12 desiä :)


MUOKKAUS:

Illalla iski jano ja join noin 1,5 dl Pommac lightiä. Eli seuraavan päivän nestetavoite on 15 dl :)

8 kommenttia:

 1. Ootko koittanut sellasta että jätät vaan pois perunan, vaaleen jauhon, maissin ja sokerin? ...Mä onnistuin niin, eikä se tuntunut ees laihduttamiselta. Mun piti vaan huvikseen koklaa ku siitä vouhkattiin. Ja mä olen tosi suuriruokainen, kuten muukin perhe (kauhistuttaa noin pienet annoskoot kun mä vedän neljä kertaa saman verran yhdellä aterialla). En käännytä mihinkään :D ...ihan aattelin vaan kertoa, ihan ku tätä samaa ei jauhais monet muutkin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut. Enkä kokeile, ainakaan nyt :D

   Mä olen kokeillut ehkä noin miljoonaa erilaista tapaa pudottaa painoani ja ainoa missä olen päässyt oikeasti tuloksiin, on tämä nykyinen tapa. Koen siis, että mulla on nyt käytössä niin hyvä tapa laihduttaa, kuin mitä se tässä kohtaa elämää voi vaan olla. Enkä siis siksi koe tarvetta tapaani lähteä muuttamaan noin radikaalisti :)

   Annoit vinkiksi jättää vaan pois perunan, vaalean jauhon, maissin ja sokerin. Mulle tuollainen ruokavalio olisi ihan hirveän vaikea noudattaa, enkä siis koe, että vähän vaan luovun muutamasta aineesta. Koen, että joudun luopumaan ihan älyttömän tärkeistä aineista, joita ilman en haluaisi olla, varsinkaan pidemmällä tähtäimellä.

   Peruna on meillä yksi peruselintarvikkeista, joten siitä luopuminen on vähän sama, kuin luopuisi näillä säillä villasukista. Ei kuulosta hyvältä :D

   Vaaleata jauhoa sisältää rakas herkkuni, pasta. Täysjyväpasta ei ole yhtä hyvää, joten se ei sitä kokonaan korvaisi. Lisäksi pullahöttöleipä (sämpylät, ranskanleipä, paahtoleipä) on taivaallisen hyvää tuoreena, enkä misään nimessä suostuisi siitäkään luopumaan kokonaan.

   Maissia ilman voisin hyvinkin olla, koska sitä käytämme varsin harvoin.

   Mutta sokeri...siitä en misään nimessä ole valmis luopumaan kokonaan. Sokeria on suunnilleen kaikkialla, ainakin kaikessa hyvässä, enkä aio elää elämääni kokonaan ilman herkkuja, sillä ne kuuluvat elämään.

   Yritän pitää sellaista ruokavaliota jonka noudattaminen on kohtuu helppoa. Etten siis joudu kylässä nyrpistämään naamaani jollekin tarjotulle, koska siinä on jotakin sellaista mitä diettini ei minun salli syövän.
   Haluan myös, että minun on mahdollista tarpeen tullen (laiskuuden iskiessä) syödä jotakin valmisruokaa tai ostaa vaikka kiireessä patonki Citymarketin tiskiltä.

   Uskon kyllä, että luopuminen tietyistä ruoka-aineista voi jollekin mulle olla se paras mahdollinen keino, mutta ainakaan tässä vaiheessa en sitä itselleni parhaaksi mahdolliseksi tavaksi koe.

   Karppaamista jaksoin noin 2kk, jonka jälkeen alkoi ottamaan aivoon makeiden herkkujen puute, leivättömyys sekä se, ettei sopivia valmisruokia ollut tarjolla. Olen siis kertaalleen jo kokeillut ns. täyskieltäytymistä, enkä siinä pitkällä tähtäimellä onnistunut kovinkaan hyvin.

   En sano ettenkö voisi ehkä joskus tällaistakin keinoa kokeilla, mutta ainakaan nyt ei ole sen aika. Kiitos silti "tarjouksesta" :D :D

   Poista
 2. :D Juu, ymmärrän. Meilläkään ei siis täyskieltäydytä mistään. Kylässä syödään mitä on tarjolla ym.. Ja onhan se niin että elämä ilman sokeria on kuin rakkaus ilman suudelmia :)

  Mulla on tökkinyt kovasti jasmiiniriisin <3 vaihto täysjyvään, ei vaan meinaa mennä alas :x Täysjyväpasta taas oli mulle ihana yllätys, miten paljon parempaa se onkaan kuin tavallinen vaalea.

  Perunaa kyllä tekee aika ajoin kanssa mieli, esimerkiksi poronkäristystä ei todellakaan voi syödä muuten kuin perunamuusilla :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, eli ymmärsin vähän väärin. Luulin sitä tosiaan täyskielloksi ja se on mulle totaali nou nou. Jaksan pitää täyskieltoa sen viikon tai kaksi ja sitten syön sitä kiellettyä yhydessä päivässä sen kuluneen kahdenviikon edestä :D

   Mulle ainoa oikea riisi on vaalea pitkäjyväinen. Tai risottoriisi, mutta vaalea sekin on. Mies ostaa meille aina kaupasta tummaa joka ei sitten niin mitenkään maistu hyvälle. Se on jotenkin niin kovaakin. Risottoriisiin olen nyt kovasti ihastunut ja kun opin tekemään risoton kuten kuuluukin, niin ai etta kun on hyvää. Slurps :D

   Tumma pasta ei ole niin pahaa kuin tumma riisi, mutta ennemmin valitsen siitäkin sen vaalean. Sitä tosin ostelen tummana joskus itsekin, koska ajattelen sen olevan lapsille parempi :)

   Poista
 3. onko sulla vielä sitä iltanälkää? jos on niin se johtuu melko varmaan siitä, että syöt pvn aikana liian vähän/harvoin.. mutta hienoja tuloksia! mulla lähti tuossa kanssa n. 5 kg pois mutta sit tuli joulu ja jouluherkut ja se jäi vähän päälle ja on tullu lähes kaikki takasin :( eli alusta on alotettava, hemmetti. mistä vaan ammennan sen voiman.. oli alkuun meinaan aika nälkästä touhua, kävin meinaan semmosessa ryhmässä.. no tuloksia tuli mut ei oikein ois varaa tällä hetkellä käydä siellä, et pakko se olis vaan koittaa ite saada itteensä taas niskasta kiinni! ja sitä paitti, en ees kehtaa mennä sen ohjaajan eteen ku pääs näin repsahtaan, kameeta.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole iltanälkää enää. Ei ole oikeastaan koskaan enää nälkä.

   Pari päivää sitten oli piiitkästä aikaa sellainen nälkäinen olo, mutta se tuli ja meni sitten sen siliän tien.

   Jos siitä ryhmästä oli apua ja jos saat rahat sitä varten kokoon, niin ehdottomasti menet sinne mukaan. Kyllä se vetäjä on varmasti nähnyt useammankin repsahtajan, joten tuskin hän katsoo sua mitenkään pahasti ja osoittaa syyttävällä sormella :)

   Toivottavasti löydät motivaation uudestaan :)

   Poista
 4. Kiitos rohkaisevista sanoistasi! :) Hei epistä tuollainen, ettei ole nälän tunnetta!! :O :D mulla taas oli se tuossa ohjelmassa vaikeeta, kun oli siis niin kova nälkä varsinkin siinä alussa, kun oli tottunut syömään niin isoja annoksia ;) Nyt kun on vähän flunssaa pukannut niin on kyl kieltämättä itelläkin ollut sillain, että ei ollu nälkä eikä syöny ees paljo mitään just ku ei ollu nälkä eikä oikeen tehny mieli..

  Kyllähän se motivoi ku peiliin kattoo ja käy vaa'alla (vaikka se toisaalta vaan masentaa ja tekee morkkiksen, ja mitäs siit seuraa.. no syömistä tyyliin mitä täs nyt sit väliä ku tuollanen taas lukema :/ ) ja tästä sun blogista ja onnistumisesta kyllä kans saan motivaatioo! :) eli kiitos! ja ihana on seurata kirppistelyäsi, sitä itsekin siis kovasti harrastelen aina kun ehtii vaan. Nyt vien pitkästä aikaa ite myyntiin jotain, saas nähä kuin käy :D mut onneks ei suuria odotuksia oo ja kuhan pöytävuokran saa (mikä tulee maksaan vaan 10e/10 pv ku otan kaverin kans puoliks ja eipä tuo yksinkään kallis olis ollut mutta näin jää ehkä enemmän voitolle ;) )

  Painosta vielä, on se muuten jännä, että tuo 5 kilookin näkyy jo kropassa (mahassa ;) ) meinaan kyl mullekin pari sano, et hei ootko laihtunut.. vaikka ei nyt niin hirmusia lukemia vielä ollut. se antaa kanssa motivaatiota.. mut sitä tosiaan pitäs opetella ihan uus ruokailutottumus ettei paino tuu heti takas ja se tässä kovin haastavaa onkin..

  Tsemppiä sullekin pudotukseen! ja toivottavasti sun tytöillä ei mitään vakavaa kuitenkaan oo, kun jostain sairastelusta jossain välissä mainitsit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oma (ajoittain vähän hitaasti) edistyvä urakkani on tsempannut jotakuta. Mä itse myös haen tsemppiä muualta, esim. http://toobigtobeme.blogspot.com/ blogista.

   Lisäksi katson jutta ja superdietit ohjelmaa, sekä erästä cbb-kisaajan blogia.

   KOvasti odottelen, että flunssa loppuisi...kova hinku jo salille :)

   Poista