maanantai 16. huhtikuuta 2012

Poika nimeltä Tyttö

Ehkei tätä ihan kirppislöydöksi voi kutsua, mutta nettilöytö tämä kuitenkin oli, joten se pääsee blogiini :)

Jokunen tovi sitten kävi mielessä, että meille mahtuisi vielä muutama rotta edellisten lisäksi. Oikeastihan nuo eivät ole rottia, mutta mulla on ollut tapana kutsua meidän gerbiilejä rotiksi, tai sitten pojiksi...uroksia kun ovat.

Meillä on terraarioita vaikka muille jakaa (ja ollaan niitä kovasti muille jaettukin) joten kaikki oli periaatteessa valmiina...vain rotat siis puuttui. Ollaan monasti tarjottu koti kodittomalle ja se oli tälläkin kertaa vaihtoehto. Mielessä kävi josko soittaisin lähitienoon löytöeläinkodit läpi ja kyselisin löytyisikö sieltä meille lisää jyrsijöitä. Selasin kuitenkin ensin nettiä läpi ja alta 2 minuutin nettisurffailu tuotti tuloksen. Meidän uudet pojat olivat löytyneet!

Seuraavana päivänä soitin poikien omistajalle ja tarjouduin tarjoamaan pojille uuden kodin. Nouto sovittiin heti samalle illalle.


Ja niinpä pojat sitten muuttivat meille. Mukaan saatiin poikien oma terra ja oheishärpäkettä. Rahaa ei liikuteltu, eli pojat tykötarpeineen lahjoitettiin pois. 

Terran onnistuin hajottamaan kuljetuksen aikana, mutta sinänsä sen ei ole väliä, koska tuo terra olikin pojille liian pieni (se on mitoitettu vain kahdelle gerbiilille) ja meille päästyään pojat pääsivät muuttamaan isompiin tiloihin, jossa on paksu purukerros ja hyvät tunnelinkaivuumahdollisuudet.

Tytöt saivat valita "omat gerbiilinsä" ja nimetä ne. Esikoinen valitsi omakseen argente-värisen (tuo oranssihtava) ja antoi sille nimen Vili. Keskimmäinen puolestaan valitsi mustan gerbiilin omakseen ja antoi sille nimen Pultti. Kuopus halusi agouti-värisen ja antoi sille nimen Tyttö. Tarkemmin määriteltynä Äitin tyttö. Kävimme vielä pikaisen keskustelutuokion siitä, että Tyttö on kyllä oikeasti poika, mutta kuopuksen mielestä Tyttö on Tyttö ja piste. Joten se siitä sitten :D

8 kommenttia:

  1. On kyllä ankeen näkönen asumus tuossa kuvassa! Onneks pääsivät asiantuntevaan kotiin ja harrastelemaan silppuamista ja kaivelua isompiin tiloihin =) Näitä otuksia on kyllä veikeä seurata. Onkoteillä muuten minkärotuisia koiria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silppuamista pojat tosissaan harrastelevat. Nuo eivät muuta tekisikään, kuin silppuisivat...onneksi naapurit on poikien virikkeistämistalkoissa mukana keräämässä pojille pahvia, sillä omasta takaa sitä ei tule riittävästi :D

      Koirista toinen on sekarotuinen ja toinen on kelpie.

      Poista
  2. Ihana tuo kuppuksen nimiehdotus, TYTTÖ.
    Toivottavasti rotalle eitule nimen vuoksi identiteettikriisiä :)

    Meidän kani on puheissa usein jänis.

    Mieheni koiravainaa oli Vili ja nyt sitten olen usein hänen kuullut puhuvan Vilistä kun puhuu siskonsa koirasta, eipä tuolla varmaan ole niin väliä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kani, pupu, jänis, rusakki...sama asia :D Ihan niinkuin on rotta ja gerbukin :)

      Poista
  3. Oi mitä suloisuuksia ja kiva että ovat saaneet uuden isomman kodin. Tuo nimi on kyllä MAHTAVA :)
    Aurinkoista kevättä sinne kaikille Tytöille ja pojille.

    Taevahan Tosi

    VastaaPoista
  4. Olen aika ajoin lukenut blogiasi (joka on siis kaikinpuolin tosi kiva, jos jotain kaipailisin lisää niin uskoisin että sulla on aika kiva koti, niin olis kiva nähdä siitä joskus kuvia, ei nyt ainakaan heti näkynyt silmiin...) Niin piti vaan sitä sanoa, että OLET TIENYT TOSI HIENON TYÖN tuon laihdutuksen kanssa. Onkohan nyt kyse siitä, ettet oikein edes tajua miten paljon olet laihduttanut ja näetkö itsesi hyväkroppaisena (ainakin ihan riittävän hyvä). Ehkä oliskin hyvä pitää rauhallinen tauko ja ihailla sitä mitä olet tehnyt ja nauttia kropasta (ilman pakkoliikuntaa) uida, liikkua luonnossa, venytellä, saunoa...tms. ihan vaan siitä syystä että totut tuohon hienoon kroppaasi. Sitten kun olet sinut sen kanssa että olen nätti ja normaalipainoinen, vois joskus olla aika tiristää vikat kilot, mutta tuskin sieltä peilistä sittenkään täydellisyys katsoo, me naiset osataan aina nähdä niitä vikoja...Mutta tämä kaikella ystävyydellä (jos on vähän sanat miten sattuu, kun nopsasti kirjoittelen) ja voin nähdä asian ihan väärinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin se oma koti tuntuu niin henkilökohtaiselta, että siitä olen tosiaan hyvin harvoin kuvia julki tuonut.

      Palasia on toki paljon nähtävillä, sillä iso osa kodistamme on rakennettu kierrätystä tai tuunaamista apuna käyttäen ja niistä olen kuvia blogissa ja muualla netissä julkaissut.

      Ja on siinä sitten sekin, että meidän kotimme ei ole vielä valmis. Tosin ei se ole valmis koskaan. Mä haluan tänään tätä ja huomenna jotain ihan muuta...ja lopputuloksena mulla on niiden kahden välimuoto, kunnes alan jo suunnittelemaan jotakin kolmatta :D

      Toisin sanoen en ole koskaan 100% tyytyväinen kotiimme...enkä siis tuolloin omaa kovinkaan suurta halua siitä julkaista kuviakaan :)

      Mutta voisin vaikka tehdä viikon sisällä postauksen, joka koostuu kodistamme. Kerään vaikka siihen ne kuvat joita olen kodistamme julkaissut, sekä nappaan muutaman uuden sinne joukkoon :)

      Ja mitä tuohon laihdutukseen tulee, niin saattaa tosiaan olla, että nyt olisi oikeastikin hyvä pitää tauko. Siis sellainen oikea tauko, jolloin päätän etten diettaa. Kuten joulukuussakin. Mutta kun en toisaalta haluaisi. Vaikka sauna ja venyttely kyllä kuulostaisi oikein mukavalta :D

      Poista