sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Värillä ei väliä, kunhan se on musta

Ja mielellään vielä mattamusta.

Olen tässä viime päivinä tuunannut vanhasta uutta mustaa maalia käyttämällä. Spraymaalia on kulunut pullo jos toinenkin, eikä vielä olla lähelläkään lopullista lopputulosta.

Olohuoneemme värimaailma oli aikoinaan tummanruskea-turkoosi, mutta hiljalleen se on vaihtunut musta-valko-harmaaseen. Paljon on vielä tehtävää, mutta aika kivalta näyttää jo :)

 Tämä näkymä on olohuoneen sohvaltakäsin kuvattuna.


Syöttötuoli on edelleen ruskea, eli siihen pitää vielä vetää uusi maali päälle. TV:n vieressä ollut kilppari on saanut jo uuden värin päälleen joten se ei ole enää ruskea. Tosin ei se ole mattamustakaan, sillä ajattelin, että johonkin pitää vähän kiiltoakin saada :)

Löysin Ikean poistopisteestä 6 kpl koreja hintaan 30€...ei paha, sillä yhden korin normaalihinta on noin 15€. Osa koreista oli valkoisia (näkyy ylemmässä kuvassa) ja osa puunvärisiä, joten ei muuta, kuin spraymaali sauhuamaan!

Takapihasta tein tuunaus-studion, sillä sisätiloissa ei tätä määrää maalia voi suihkuttaa, vaikka vuoraisi koko asunnon. Ulkonakin maalia meni senvertaa henkeen, että järkevä käyttää tässä puuhassa hengityssuojainta. Korien lisäksi uuden värin sai blogissani jokunen aika sitten esiintynyt kori ja kynttilänjalka. Tässä kuvassa väri on vielä kovin epätasainen, mutta lopputulos oli varsin siisti kuitenkin.

 

Ruokapöydän tuoli ennen ja jälkeen.


Ompelukärpänen on taas purassut ja koska kangasvarastosta löytyi vanhaa Ikean kangasta, tein ruokapöydälle 6 tablettia. Laitoin samaa kanhasta molemmille puolille, jotta tabletteja voi käyttää molemmin puolin. Tämä siksi, etten usko tablettien säilyvän siisteinä yhtäkään päivää yksipuolisena, mutta kaksipuolisena siihen on edes pieni mahdollisuus :D


4 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää! Meillä on myös musta-valko-harmaa olohuone, lukuunottamatta kamalaa siniharmaata nojatuolia. Harmi kun siihen ei spraymaali tepsi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siniharmaan nojatuolin voi päälystää mustalla/valkoisella/harmaalla kankaalla. Jos ei omat taidot riitä ihan kunnon verhoiluun, niin joku sellainen peite siihen vaan siististi päälle :D

   Poista
 2. Kivalta näyttää ja tolla spray-maalilla saa tosiaan paljon aikaseksi. En ajatellut, että teillä olis näin mustavalkosta. Meilläkin on olohuoneessa kaikkea mahdollista eriväristä puunväriä, mitä haluisin jotenkin yhtenäistää maalaamalla, mutta kun en ole vielä keksinyt mihin väriin päätyisin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta-valkoista löytyy olohuoneen lisäksi makuuhuoneesta, mutta muista huoneista löytyy sitten enempi väriä. Pikkutyttöjen huone on hyvin vaaleanpunahenkinen ja isomman huoneessa on piristeenä pinkkiä ja limeä. Keittiö hakee vielä kovasti paikkaansa, aika näyttää mikä sinne tulee värimaailmaksi :)

   Mullakin meni pitkään päättää mikä väri on hyvä. Ja tähän sitten päädyin. Joskin aina sillointällöin olen todennut, että jotakin puuttuu. Todennäköisesti tuon jonkun pienen väriläiskän olohuoneeseen josakin vaiheessa. Kun vaan tietäisi sen värin. Joten ymmärrän, ettei se aina ole ihan helppoa :)

   Poista