tiistai 15. heinäkuuta 2014

Punainen on vain tyttöjen väri

 Tai niin mulle ainakin kovasti väitetään. Mutta koska olen jääräpäinen luonne, en tuota suostu uskomaan :)

Kävin ystäväni kanssa kiertelemässä Lastentarvikekirppis Seesamia. Löysin sieltä pirteän punaisen paidan, johon heti sen nähdessäni tartuin. Kun sain paitaa enemmän vaatteiden lomasta esille, huomasin paidan edessä olevan cupcaken kuvan. Kuva oli mielestäni kiva, joten nakkasin paidan ostoskoriini.

Punavalkoraidallinen paita on mielestäni yhtälailla sekä tytön, että pojan paita. Kuin myös esim. kelta-alkoraidallinenkin paita on. Mutta aivan kaikki eivät ole tätä mieltä. Ystäväni katseli paitaa silmät suurina ja tiedusteli sitä, ettenhän vain ostanut tuota paitaa pojalleni. Kun kerroin näin tehneeni, sain osakseni silmienpyöritystä :D :D :D

Perustelin ostopäätöstäni sillä, että pojatkin voivat käyttää punaista (ja pitää vaatetta, jossa on leivoksen kuva) ja jos paidan yhdistää vaikka sinisiin farkkuihin, paita menee mielestäni pojalle ihan siinä, missä tytöllekin. Ja samaan syssyyn löysinkin farkut, joihin paidan ajattelin yhdistää. Mutta ei. Ystäväni oli vakaasti sitä mieltä, että tuo paita on tyttöjen paita ja piste.

Eikä siinä vielä kaikki. Pian löysin kivat punavalkoiset kumisaappaat ja niitä ystävälleni esitellessäni sain taas kuulla siitä, miten saappaat ovat tytön, sillä punainen on vain tyttöjen väri. Poikien vaatteissa sitä voi kuulemani mukaan olla, mutta vain ihan vähän.Mikäli sitä on paljon, on kyseessä tyttöjen vaate. Ja sitä nuo saappaat siis ovat. Tyttöjen kengät. Mukamas :D

Niin me ihmiset ollaan erilaisia. Mutta jos jotain positiivista, niin tämän ystävän kanssa on helppo kirppistellä yhdessä, vaikka olemmekin molemmat ostamassa pojillemme vaatetta koossa 80-86 cm. Meillä kun ei tuo vaatemaku ihan täsmää keskenämme, niin emme käytännössä etsi samanlaisia vaatteita, vaikka samaa kokoa metsästämmekin :D

PO.P paita 86 cm 3€
Fix farkut 80 cm 2€
PO.P kumpparit koko 21, 5€

KappAhl body 86 cm 1€

Esprit paita 104-110 cm 0,50€

H&M toppi 110-116 cm 1,50€

Lindex legginssit 116 cm 1,50€

House paita 116 cm 1€

Lindex farkut 122 cm 3,50€
(meillä on nämä jo useammassa koossa)

H&M toppi 122-128 cm 1€
H&M farkkulappushortsit 122 cm 4€

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo popin punainen paita ja kumpparit. Nuo kumpparit voisin kotiuttaa meillekin pojalle. Punainen sopii mielestäni yhtälailla tytölle kuin pojallekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tosiaan sitä mieltä, että punainen passaa kummalle tahansa. Mutta itse en juurikaan punaista ole koskaan osannut tytöilläni käyttää. Jäin asiaa oikein erikseen pohtimaan, eikä mieleeni tule kuin 5 punaista vaatetta, jotka tyttöjen kaapista nyt löytyy. Varmasti nyt jonkin vaatteen unohdan, mutta punaista on joka tapauksessa tyttöjen kaapissa todella vähän.

   Tyttöjä tykkään pukea ehkä ennemmin sellaisiin vähän hempeämpiin väreihin. Kyllä tytöillä jokunen kirkkaampikin vaate löytyy ja pinkkiä melko paljon. Mutta jos nyt karrikoiden asiaa pohdin, niin tytöt haluan pukea vaaleanpunaiseen ja vaalean lilaan, ruusuihin ja pitseihin, kun taas pojan haluan pukea punaiseen, oranssiin, keltaiseen, turkoosiin, limenvihreään ja tumman lilaan. Raitaa ja vahvoja värejä ei vaan voi olla liikaa.

   Saattaa tosin olla, että puolen vuoden kuluttua olen ihan toista mieltä. Aika näyttää :D

   Poista
 2. Kyllä punaista voi käyttää pojatkin, mutta ehkä muffinssi on jo vähän liikaa, ymmärrän siis ystävääsi tässä kohtaa. Punaiset kumpparit on söpöt ja voisin kuvitella käyttäväni myös pojalla. Hyvä että muutit mielesi ja päädyit kirppistelemään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muffinssi varmasti olisikin melko monelle se kynnys. Ja ymmärrän tämän. Mutta jos voin pukea tytöilleni kaivuritunikan, niin miksi en voisi pukea sitten pojalleni muffinssipaitaa?

   Myönnän kyllä, että itsekin näen paidassa tyttömäisyyttä. Mutta en kuitenkaan siinä määrin, etten sitä voisi pojalleni pukea. Vaikka koen kuitenkin olevani melko tarkka sen suhteen, mitä poikani, tai tyttöjeni päälle puen. Mä kun nimenomaan tykkään tuoda lapsen sukupuolta esiin myös niiden vaatteiden avulla.

   Aikani tuota muffinssin kuvaa pohdittuani, tulin lopulta pienessä mielessäni siihen lopputulokseen, että ainoa asia, jonka vuoksi miellän muffinssin kuvan ns. tyttömäiseksi on tuo pinkki väri. Jos se olisikin vaikka oranssin värinen, olisi tilane eri. Tuolloin se ei olisi enää lainkaan tyttömäinen, vaan ehkä jopa poikamainen. Eikä edes siis unisex. Tosin tähän taas vaikuttaa se, minkä tuossa edellisessä kommentissani jo toinkin esiin, eli en oikein osaa pukea tytöille värikkäitä vaatteita.

   Mikäli muffinssi olisi kauttaaltaan musta, olisikohan paita tuolloin useamman mielestä pojan, tai edes unisex?

   Poista