perjantai 29. tammikuuta 2016

Nepparit on näppäriä, osa 2

Jokunen aika sitten kerroin teille katoavista keittiöpyyhkeistämme. Ideani oli siis kiinnittää toistuvasti katoavat keittiön käsipyyhkeet nepparilla paikoilleen, jonka jälkeen ne eivät enää löytyisi lattialta, lasten leikeistä tai milloin mistäkin. Ja tuo ideani osoittautui varsin toimivaksi, sillä pyyhkeet pysyvät nykyään loistavasti paikoillaan!

Jos idea toimii yhdessä paikassa, on varsin todennäköistä, että se toimii toisessakin paikassa. Ja siksi päädyinkin kokeilemaan neppareita myös taistelussa, jossa oli Chef vs. sormikkaiden jatkuvasti kadoksissa olevat parit. 

Eteisestämme löytyy 3-laatikkoinen MALM-lipasto, jossa on sekä pikkutyttöjen, että pikkumiehen asusteet. Kullakin lapsella on siis oma laatikkonsa, jonka sisältä löytyy niin pipot, huivit, villasukat, kuin hanskatkin.

Ehkä.

Monasti sieltä löytyy pipo. Ja kaulahuivikin. Sekä hanska. Ja toinenkin hanska. Kenties kolmaskin hanska, mutta se, että ovatko hanskat keskenään pareja, onkin sitten jo asia aivan erikseen. Onneksi tiesin, että tilanteeseen on olemassa ratkaisu nimeltä "neppari", jonka avulla ongelma olisi varsin helposti selätettävissä. Jouduin tosin jälleen kerran jännittämään sitä, että miten homma toimisi käytännössä. Kestävätkö sormikkaat neppareiden jatkuvaa avaamista (joka tapahtuu lasten käsissä melko rajuin ottein), vai antaako neuloa aikaa myöden periksi?
Takana on nyt noin kuukauden testit ja lopputulos on se, että sormikkaat kestävät rajutkin otteet varsin hyvin, sillä nepparit ovat edelleen napakasti paikoillaan.

Nepparit ovat lasten mielestä "huippu juttu", eli lapsilla on ainakin vielä toistaiseksi riittänyt intoa neppareiden kiinnittämiseen ennen, kuin he viskovat sormikkaat laatikoihinsa. Nepparikiinnitys on osoittautunut käteväksi myös silloin, kun sormikkaat on pitänyt ripustaa kuivumaan kuivauskaappiin tai oskarin oksalle, sillä pyykkipoikaa ei enää tarvita.
 
"saa käyttää, mut ei ol pakko hei!" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti