keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

MBM: Vaunuverho ja muuta pientä

Silloin kun viimeksi tulin äidiksi, kuomun eteen, lasta suojaamaan laitettiin harso. Mutta ei enää. Nykyään on käytössä vaunuverhot. Ja jos muillakin on sellainen, niin pitää kyllä sitten olla meilläkin. Tietenkin.

Olihan se harso kieltämättä vähän hankala viritellä paikoilleen ja hieman kovemmassa tuulessa ja tuiskussa se helposti lähti repsottamaan. Josko tämä pysyisi paremmin paikoillaan?


Vaikka itse sanonkin, niin kyllä tästä aika hieno tuli :)


Kangas on Jätti-Rätistä, purjerenkaat ovat Prymin 11mm renkaita ja monitoimirenkaat ostin MiniQ:sta.
Tähtiaplikaatio on tehty vanhasta t-paidasta, eli pääsin myös pienesti "tuunaamaan vanhasta uutta" tätä tehdessäni.

Muutamasta blogista olen nyt aivan lähiaikoina bongannut vinkin siitä, miten itsetehtyihin tuotteisiin saisi kätevästi liitettyä "oman merkkinsä". Mulla ei ole mitään "merkkiä" käytössä (kun en ole mitään kivaa keksinyt), mutta jotenkin olisi kuitenkin kiva ne itsetehdyt vaatteet merkata ja aina parempi, jos niihin saisi merkittyä myös vaatteen koon.

Ostin Tiimasrista tovi sitten paperia, johon tulostetaan kuvaa tai tekstiä ja jonka voi siitä sitten silittää kankaalle. Suunnitelmiini kuului tehdä merkit siten, mutta suunnitelmani muuttui, kun törmäsin Lidlin leimasimeen. Sen kanssa vaatteiden merkitseminen olisi helpompaa (ei tarvitse silittää), joten juoksin (lyllersin) kipin kapin (hitaasti, mutta varmasti) Lidliin etsimään leimasinta. Ostin heti kaksi, sillä olen jo pitkään kaivannut leimasinta myös kirjekuorten leimaamiseen. Leimasimet maksoivat vajaa 5€/kpl, joten olivat varsin edukkaat.

Ensimmäiset leimaamiset on nyt tehty ja hyvältä näyttää. "Tuotemerkkinäni" toimii MADE BY MOM, sillä ns. omaa merkkiä en tosiaan ole keksinyt. Ja koska äidin tekemiä vaatteita omille lapsilleen pääsääntöisesti teenkin, sopii se tarkoitukseen hyvin :)


Olen ostanut vauvalle muutamat tumput, mutta koska lisää tarvitaan, eikä niiden tekeminen netistä löytyvien ohjeiden mukaan tuntunut sentään ihan ydinfysiikkaa olevan, niin ajattelin kokeilla niitä itsekin tehdä. Ja ihan kivasti onnistuinkin.

Rohkastuin kokeilemaan vielä töppösiäkin ja sain nekin onnistumaan. Tein tumppuja sekä yksinkertaisesta trikoosta, että kaksinkertaisesta, jotta toiset passaa paremmin sisäkäyttöön ja toiset ulos.


Ylläolevat töppöset ja samaa sarjaa olevat tumput on tehty esikoisen vanhasta topista, päärynätumput on esikoisen vanhasta Me&I mekosta. Resorit Jätti-Rätistä.


Nämä tumput on tehty pikkutyttöjen paidasta, resori on vanhasta hupparistani.
 

Pikkareitakin olen ommellut kovasti, mutta valitettavasti vain yhdet ovat onnistuneet. Osa on ollut liian suuria, osa ei ole valmistunut ompelukoneestani johtuvien teknisten ongelmien vuoksi...kaksoisneulalla ommellessa kone kun pakkaa herkästi sotkemaan langat :(

Niinpä nyt sitten päädyin ostamaan peitetikkikoneen. En vielä ihan heti tänään, sillä "tämä raha on kiinnitetty peitetikkikoneeseen"-säästötilini saldo ei ole vielä riittävä ...mutta enköhän sen koneen tässä syksyn mittaan saa :)

Yllä olevat pikkarit on tehty keskimmäiselle, kankaina on käytetty pikkutyttöjen vanhaa toppia ja t-paitaa. Ja takaata löytyy leima, jonka avulla sain vaatteen koon näppärästi esiin.


4 kommenttia:

 1. Tuli kyllä hieno ja tuo settikin on vallan suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kovasti on tosiaan itsellenikin mieluisa :)

   Poista
 2. Tuo leimasin idea on kiva. TÄytyy yrittää seurata Lidlin leimasinkamppiksia. En ole ennen huomannut niitä! (Paljon muuta sen sijaan olen kyllä kotiin raahannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tuota leimasinasiaa googlettelin, niin ilmeisesti se on ollut Lidlissä myynnissä useampaankin otteeseen. Toivottavasti siis löydät pian omasi :)

   Poista