perjantai 21. marraskuuta 2014

Screen printing - serigrafia - kankaanpainanta

Rakkaalla lapsella on monta nimeä <3

Kävin pari viikkoa sitten aivan järjettömän innostavalla ja ihanalla kankaanpainantakurssilla, josta sain mukaani aivan loistavan tietotaidon liittyen kankaanpainantaan seulaa apuna käyttäen. Olen muutamaan otteeseen törmännyt tähän ihanaan ja upeaan kankaanpainantatapaan erilaisissa käsityöblogeissa ja nyt, piiiiitkän ja hartaan odotuksen jälkeen saan tehdä sitä myös itse. Vaikka joka päivä. Olen niin liekeissä, ettei tosikaan!!! :D

Kurssilla opettelimme rakentamaan seulan itse, sillä ostoseulat ovat kohtalaisen tyyriitä. Ainakin jos siis vertaa siihen, että mitä niille tulee hintaa, kuin ne naputtelee itse. Ja koska tässä kohtaa on mahdollista mennä sieltä, mistä aita on matalin, päädyin hankkimaan seulojeni rungot kirppikseltä.
 Taulu 2€
 
Kehykset 3€, 2€ ja 3€

 Taulu 2€

Tuunattu taulu 2€
(Ei itse tuunaamani, vaan jonkun muun)

 Taulu 2€

Yllä olevista tauluista poistin kankaat, jonka jälkeen ne toimivatkin näppärästi seulojeni kehikkoina. Pingotin kehikkoihin nitojan avulla voilee-verhokankaan ja sen jälkeen seulani olikin jo valmis. Saatavilla on myös ihka oikeaa seulakangasta hintaan 25€/m. Mutta koska voilee-kangas ajaa saman asian ja sitä myydään hintaan 3,60€/m, en joutunut ihan älyttömän montaa kertaa miettimään sitä, että kumpaan päädyn ;)

Kas tässä. Seula.

HUOM!!! Älä tee niin kuin minä teen, vaan tee niin kuin minä sanon.
ÄLÄ laita seulaan jeesusteippiä siksi, että kangas ei lähde purkaantumaan niittien kohdalta.

Kangas nimittäin ei
a) lähde purkaantumaan, vaikka et sitä teippaisikaan
b) kuivu kohtuullisessa ajassa pesujen jälkeen sillä osa vedestä kulkeutuu jesarin alle ja se poistuu sieltä vain hiljaksiin ja salakavalasti, seulakankaan aina uudelleen ja uudelleen kostuttaen!

Kun seula oli valmis, pesty ja kuiva (ja siihen siis meni kyllä tovi, jos toinenkin), seula kalvotettiin. Yön seula vietti vessaan rakennetussa pimiössä ja aamulla se olikin sitten jo valmis valotettavaksi. Valitsin kuvia, joita voin käyttää kodissani, sekä tietenkin lastenvaatteissa! Oi, miten ihanaa...kerrassaan! Hykertelen täällä aivan innoissani...saan pikkumiehellekin vaikka 15 tähtipipoa, jos siltä tuntuu. 

Ja taitaapi muuten tuntua tosiaan juuri siltä! =D
VAROITUS!


Mikäli kuulut heihin, joita olen jouluisin muistanut pienellä paketilla, niin nyt olisi hyvä hetki lopettaa blogini lukeminen tämän postauksen osalta. Luvassa on nimittäin pieni paljastus siitä, mitä pukki on pakettiin tänä jouluna käärimässä. Joten mikäli haluat jännittää jouluun saakka (ja kuka nyt ei haluaisi, sillä pakettien aukominen jännittynein mielin on ihan huippua!) niin hus pois nyt!


Mene jo!


Ja koska et varmaankaan noudattanut neuvojani, niin omapahan oli valintasi ;)


Kas tässä...pientä kivaa pukinkonttiin.

Tiskirättejä...melko söpöjä, eikö? <3

2 kommenttia:

 1. Ihania tiskirättejä! Mä ajattelin laittaa pojan piirtään kangastusseilla tiskirätteihin mummoille pukin konttiin :) niillä tusseilla pitäis kuulema myös pystyä tekemään. Noh kohta se nähdään onnistuuko. Monet on uunissa käyttänyt että pysyy. Mutta en tiiä onkohan ihan pakollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kaikissa niissä kankaanpainoväreissä sekä tusseissa joita olen itse käyttänyt, on ollut ohjeena kiinnittää väri lämmöllä. Eli joko silitysraudalla, tai uunissa.

   Painoin tikirättejä myös itselleni ja muutamasta rätistä on väri ruvennut ikävästi irtoamaan kesken pyyhkimisen. Mikä siis on melko kurja juttu. Värin pitäisi kyllä olla laadukasta, joten vika saattaa olla värin kiinnittämisessä, vaikka toimin kyllä ohjeiden mukaan. Sattaa myös olla, että olen suikinut jotakin tujua pesuainetta, joka on osasyynä värin "liukenemiselle". Mene ja tiedä, mutta aion kyllä saada asiaan vielä selvyyden :)

   Poista