torstai 13. marraskuuta 2014

Sovitusnukke

Tähän postaukseen saan näppärästi ympättyä useammankin asian, joista tykkään jutella. Eli kirppistelyn, tuunauksen ja painonpudotuksen, sillä tällä kertaa ne kaikki kuuluvat jollakin tavalla toinen toisiinsa.

Aloitetaan kirppistelystä. Olen siis kirppistellyt ja tässä uusin löytöni. Hurjan hieno ja näppärä sovitusnukke, jollaisesta olen jo tovin haaveillut. En tosin ole aivan varma siitä, että mitä sillä tehdään, mutta jos mulla kuitenkin on sille jonkinlainen käyttötarkoitus, niin se varmaan riittää? :D

Olen kyllä oikeasti kiinnostunut saamaan neuvoja ja vinkkejä siitä, että miten tuota kuuluu käyttää ja miten sitä siis voisi hyödyntää. Joten mikäli Teillä on antaa vinkkejä, otan ne lämpimästi vastaan.


 Sovitusnukke 15€

Ja sitten siihen tuunaamisosioon. Esikoinen kävi jokunen aika sitten vaatekaappiaan läpi, poistaen sieltä kaikki ne vaatteet, joita hän ei enää käytä. Suurin osa niistä "dumpatuista" vaatteista oli liian pieniä, mutta joukkoon mahtui myös muutama sellainen vaate, joista tyttö ei vain enää pitänyt. Yksi näistä vaatteista oli tämä alla näkyvä hame. 

  
Mun nähdäkseni tämä kyllä muuntuu helposti muuksikin, kuin vain hameeksi...joten kysyin tytöltä, että onko tässä muuta vikaa kuin vain se, että tämä vaate on nimenomaan hame. Ei kuulemma ollut. Niinpä sitten pyysin tyttöä pukemaan sen päälleen väärinpäin. Ja tyttö teki työtä käskettyä.


Ja niin hameesta sitten tuli paita.
 
Ainakin melkein. Se nimittäin unohtui toviksi, jos toiseksikin tuonne "keskeneräiset ompelukset"-pussiin (jossa on edelleen myös ne ompeluhuoneen uudet verhot!). Mutta nyt se on kaivettu sieltä esiin ja aseteltu Minnan päälle. Ja ennen kuin kysytte, niin kyllä. Sen, tai voisin melkeenpä jopa sanoa, että HÄNEN nimensä on Minna :D
 
Paita on vain aseteltu Minnan päälle, sillä haluan siihen vielä pieniä muokkauksia ennen, kuin huristelen sen paidaksi. Mutta paita siitä on siis kuitenkin tulossa heti, kun vaan löydän tovin ylimääräistä aikaa :)

Ja sitten siihen painonpudotukseen.

Tilanne on nyt se, että Minna on pienempi, kuin minä. Ja se vähän kaihertaa, sillä minnan kaulassa lukee himmeällä 38. Mittaisin RY, VY ja LY mittoja ja ero on kaikissa kohdissa 6-11,5 cm, eli en ole itse lähelläkään kokoa 38. Mutta uskon kyllä vakaasti siihen, että se päivä tulee vielä joskus vastaan, kun voin sanoa olevani Minnan kanssa samaa kokoa. Joten en ota tästä nyt sen kummempaa stressiä :D

Kävin tänään vaa-alla. Lunttasin blogistani ja vajaa 4 viikkoa sitten olen painanut 72,8 kg. Tänään painan 71,2 kg, joten paino on siis pudonnut 1,6 kg vajaassa kuukaudessa. 
Ei mikään järetön tahti, mutta eipä mulla toisaalta mikään kiire olekkaan. En tosin nyt aivan ymmärrä itseäni, sillä yleensä olen sitä mieltä, että heti-mulle-kaikki-nyt. Ja nyt sitten ei muka ole mikään kiire?!

Matkaa tavoitepainoon on enää vain 0,3 kg, joten nyt lienee aika ottaa uutta tavoitetta esiin. Ja uusi tavoitteeni on 66,8 kg, joka on samalla normaalipainoni yläraja. Matkaa tavoitteeseen on 4,4 kg ja tavoitteen saavutan...joskus. En tiedä milloin. Jos painoni putoaa jatkossakin noin 400g/viikko, niin silloin se tarkoittaa sitä, että siihen menee aikaa 11 viikkoa. Joten saavuttaisin normaalipainon ensi vuonna, tammikuun loppun mennessä. 
Ajatuksena se tuntuu melko...no en oikein tiedä. Sinne on kyllä vielä todella pitkä aika. Ja kyllähän sitä toivoisi tuo lukeman vaakaan piirtyvän jo vähän aiemminkin (huomenna!). Mutta toisaalta...jos painoni putoaa 400g viikossa vielä tammikuun jälkeenkin, niin sehän tarkoittaisi sitä, että olisin kuitenkin jo huhtikuun lopulla siinä samassa painossa (62 kg), missä olen aikoinani ollut useamman vuoden ajan. Se varmaan tuntuisi aika hyvältä.

Ja tilannehan on edelleen se, että en varsinaisesti ole millään laihdutuskuurilla. Söin isänpäivänä kakkua sekä kotona, että isäni luona. Ja santsasin vielä seuraavana päivänä. Kahdesti. Olen myös syönyt karkkia, eli en ole siitäkään kokonaan luopunut. Tietyllä tapaa siis koen, etten edes laihduta. Paino putoaa lähes itsekseen. Toki hiljalleen, mutta putoaa silti. 
Tietenkin olen tehnyt pieniä muutoksia ruokavaliooni, mutta siis vain pieniä. Ennen vedin koko kakun kerralla. Ja seuraavana päivänä toisen. Nyt se yksi ja sama kakku kestää useamman päivän, enkä mutustele sitä kakkua enää ihan joka päivä. Eli syön edelleen kakkua. Mutta maltillisemmin. En vieläkään osaa herkutella kohtuudella, enkä varmaan koskaan moista taitoa edes opi. Mutta tämä on hyvä. Tämä riittää, koska tällä paino putoaa :)

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti esittelet myös muitakin kirppislöytöjäsi... Niitä odotellessa :)

    VastaaPoista