sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ostin kirjahyllyn...

...ja tein siitä ompelupöydän.

Tätä olen siis viimeiset pari päivää (lue: viikon) tuunannut, puunannut ja sutinut maalipensselillä ristiin, rastiin ja poikittain. Ja koska olen vähän huono tekemään mitään pienesti, tämäkin suunnitelma laajeni jatkuvasti. Ja se laajenee edelleen. Joten esittelyssä on tällä kertaa keskeneräinen projekti.

Ostin siis kirjahyllyn, jonka maalasin ja kaadoin lappeelleen. Kirjahyllyn päälle laitoin vanhan pöytälevyn (joka sekin sai pintaansa uuden maalin), jonka kiinnitin sekä kirjahyllyyn, että seinään, jotta kokonaisuus ei keikkaa syliin, kun ompelukoneet siirtää etualalle. Pöytälevyn takareunaan ruuvasin pätkän lautaa, joka estää tavaroita putoamasta lattialle. Ja siinä se sitten aikalailla olikin. Ei siis vaatinut kovinkaan suurta työtä sinänsä. Mutta kyllä siihenkin aikaa sai kulumaan, sillä jos ompelutilaan vaihtaa pöydän, niin tottahan toki sinne sitten pitää vaihtaa yhtä sun toista muutakin!


 Mäntyhylly 20€ (Tori.fi)


Pöytälevy ennen tuunausta. Levy toimi aikoinaan lastenhuoneen pöytänä...ja sen kyllä huomaa! :D Ompeluhuoneen verhot menee vaihtoon, kunhan ehdin ompelemaan ne sopivaan mittaan. Verhoiksi haluan mahdollisimman rauhalliset ja simppelit, joten valitsin Ikean Lenda-verhot, jotka pilkistävätkin tuolta pöydän alla olevasta kassista. Verhot eivät sovi tilaan sellaisinaan, mutta kunhan pääsen vähän näyttämään niille Singeriäni, niistä tulee tilaan sopivat.


 Kävin jo Ikeassa hakemassa lisää näitä ihan äärimmäisen näppäriä KASSETT-laatikoita, mutta aivan kaikkia laatikoita en vielä ole saanut järjesteltyä sisältönsä osalta. Joten osa laatikoista on vielä "nimettömiä". Mutta tavarat eivät kyllä lopu kesken, eli sitä vaaraa ei ole, että laatikoita olisi liikaa. Haluan vain miettiä ja pohtia, miten saisin laatikoiden avulla maksimoitua säilytystilan hyödyntämisen...eikä se suju aivan hetkessä, sillä se ei varsinaisesti kuulu vahvuuksiini :D


Seinällä on rakas hyllykköni ja täydellisessä epäjärjestyksessä olevat lankarullat. Langat ovat kyllä ihan oikeasti (uskokaa tai älkää) normaalisti värijärjestyksessä, mutta olen tässä nyt muutaman viikon juossut ompelukurssilla, jonka johdosta olen aina vain napannut laatikollisen lankoja mukaan, napaten joukkoon sellaisia värejä, joita todennäköisesti tarvitsen. Ja lopputulos on tässä. 
En viitsinyt edes kuvaa varten niitä nyt järjestellä, sillä kurssi on edelleen kesken...joten se järjestely olisi täysin turhaa. Järjestelen ne siis vasta kurssin päätyttyä :)

Vaikka lankarullien "järjestyksestä" on ehkä nyt vähän vaikea asiaa uskoa, niin oikeasti rakastan selkeyttä, siisteyttä ja sitä, että myös kaappien sisällä on siistiä ja kaunista. En todellakaan saa elämääni kaikilta osin niin siistiksi, selkeäksi ja kauniiksi, kuin mitä haluaisin (näkisittepä pihavarastomme!) mutta mitä enemmän siinä onnistun, niin sen parempi.

Pohdin kovasti, mistä saisin paksua kartonkia, jonka avulla saisin kanttinauhat, silkkinauhat yms. ojennukseen. Ja kun puhuin tästä kaverilleni, hän ratkaisi ongelmani. Sain häneltä vanhoja (70-luvulta) "kartonkikansioita", joille ei ollut enää käyttöä. Ja niinpä sitten annoin niille uuden, hieman toisenlaisen elämän.Enkä valehtele pätkääkään, kun kerron, että kaapin muuttaminen ompelupöydäksi vei vähemmän aikaa, kuin kansioiden muuttaminen nauhojen "säilytysjärjestelmäksi".
 

Ja koska edessä on vielä yhtä sun toista suunnitelmaa ompelutarvikkeiden säilytykseen liittyen, on ehkä parempi tosiaan laittaa tämä projekti esille jo nyt, eikä vasta sitten, kun kaikki on valmista. Siihen kun tulee kulumaan viikko, jos toinenkin. 
Tai jos nyt ihan totta puhutaan, niin luultavasti kuukausi, jos toinenkin, sillä kuten tästä yllä olevasta kuvasta näkyy, ompeluhuoneessa on edelleen mäntykaappi...vaikka siellä pitäisi olla valkoinen mäntykaappi. Olin suunnitellut maalaavani tuon kaapin viime kesänä, mutta tytön sairastumisen johdosta suunnitelmat menivät senkin osalta uusiksi. Ja koska nyt on jo märkää, suunnitelma venyy mitä luultavimmin ensi kesään. 

Mutta josko ensi kesänä saisin kaapin vihdoinkin valkoiseksi? :)

2 kommenttia:

 1. Nämä sun projektit on kyllä ihan mahtavia :) Oi jos meilläkin olisi tilaa muutamalle kaapille :)

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään lohduttaa, niin eipä meilläkään enää ihan hirmuisesti sitä tilaa uusille kaapeille ole. Alkaa oleen jo vähän ahdasta ;D

   Poista