perjantai 3. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta, kera kuplivan!

Vuosi vaihtui uuteen melko kiireisellä meiningillä, mutta kuplivaa ei tästä perheestä puuttunut!

Otin osaa Hopottajien suosittelukampanjaan, jossa oli tarkoitus maistella
Lasten juhlajuomia, järjestäen joko maistelutilaisuus, tai pienet juhlat, jonne osallistuisi niin lapsia, kuin aikuisiakin.  Meillä on joka uusivuosi ollut perinteenä juhlistaa vuoden vaihtumista ystäväperheemme kanssa, jolloin paikalla on neljän aikuisen lisäksi peräti yhdeksän lasta, joten ajattelin tämän kampanjan olevan, kuin meille tehty.

Pieniä mutkia sitten kuitenkin tuli valitettavasti matkaan, sillä sekä ystäväperheemme, että me sairastuimme ja vuodenvaihteen juhliminen yhdessä jäi valitettavasti tänä vuonna vain haaveeksi. Lasten juhlajuomia me kaikki kuitenkin pääsimme maistelemaan, sillä kipaisin uutenavuotena pikapikaa juhlajuomapullot heille viemässä sen jälkeen, kun olimme ensin itse koemastelleet niitä kotona. 
Olihan se vähän hassua alkaa avattuja pulloja ympäriinsä viemään ja alkuun mietinkin, jos tekisimme niin, että me maistelisimme kolmea juomaa ja he kolmea. Mutta koska kampanjassa oli kuitenkin tarkoituksena se, että mahdollisimman moni maistelisi mahdollisimman montaa juomaa, päädyin lopulta siihen, että kaikki saavat maistella kaikkia :)

 Kaikki juomat ovat C-vitaminoituja, eikä niihin ole lisätty makeutusaineita. Luonnollisestikin juomat ovat alkoholittomia. 

Moomin metsämansikka (vas.) maistui meidän perheessämme kaikille lapsille. Myös ystäväperheemme lapset pitivät sen mausta, mutta aikuiseen makuun se ei ehkä ollut. Itse en osaa lainkaan juoda kahvia, teetä, enkä viinejä, vaan olen ennemminkin mehun ystävä. Lisäksi tykkään mansikasta ihan kaikissa muodoissa, eli mansikoiden itsensä lisäksi myös mansikkajäätelö, mansikkamehu, mansikkajourtti jne. ovat suurta herkkuani. Tämän vuoksi odotin tältä pullolta paljon. Mutta petyin.

Molempia Moomin-juhlajuomia mainostetaan (yllä olevasta linkistä pääset kampanjasivulle, jossa juomista on kerrottu vielä tarkemmin) lauseella "Nämä tuotteet valmistetaan Suomessa aidoista marjoista!" joka siis vain vahvisti ajatusta siitä, että tuo Moomin metsämansikka on varmasti myös omaan makuuni. Mutta ei ollut.

Mutta tosiaan, lapset kyllä siitä tykkäsivät. Eli ei lainkaan huono pullo valittavaksi, kun on lastenjuhlista kyse :)

Moomin mustikka-vadelma (oik.) sai lapsilta paljon kiitosta. Sitä kärkyttiin kovasti lisää jokaisen lapsen toimesta. Aikuisten mielestä se oli ihan ok, eli tämä pullo veti näistä kahdesta pidemmän korren :)

 Maistelimme myös uutuusmakuja Planes (vas.) ja Cars (oik.).
Planes on persikan makuinen juhlajuoma, joka tämäkin maistui lapsille hyvin. Kun kyselin lapsilta, että miltä juoma maistuu, sain vastaukseksi "kirpeältä" ja "paljon kuplia". 

Omaan nenääni se kuitenkin suorastaan haisi ja jätin tämän pullon maistelun muille. Muut aikuiset Planes-juomaa maistoivat ja totesivat sen "ihan OK":ksi. Tästä ei tullut porukan suosikkia, mutta kyllä sekin alas meni :)

Cars oli sen sijaan todellinen pettymys. Vaikka yritän aina keksiä asioista myös niitä positiivisia puolia, niin tämän tuotteen kohdalla se on lähes mahdotonta. Kun kyselin lasten mielipidettä siitä, että oliko juoma hyvää ja miltä se maistui, sain vastauksiksi "maistuu mansikalta", "en tykkää" ja vielä kohteliaat "yäk, EI" siihen lisäksi. Myös ystäväperheemme lapset, sekä aikuiset olivat täysin samoilla linjoilla. Juoma oli suorastaan pahaa. 

Mutta jotain positiivistakin. Lasten juhlajuomat kuuluu nauttia kylmänä, mutta koska Cars oli kaikkien mielestä pahaa, pullo jäi pöydälle lämpimään muita pidemmäksi aikaa. Kun pulloa sitten vielä oltiin ystäväperheen toimesta illemmalla maisteltu (jolloin se oli huoneenlämpöistä), se oli kuulemani mukaan jopa jo ihan juotavaa. Ei varsinaisesti hyvää, mutta ihan ok:n makuista.

Tätä pulloa en kyllä lähtisi kenellekään suosittelemaan. Harmi, mutta näin se nyt vaan on.

 Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpinä olivat Princess (vas.) ja Mikki Hiiri (oik.).

Princess:in makuna oli omena ja se kohosi ylivoimaiseksi suosikiksi!

 Liekö osuutensa sillä, että juomassa oli neljä pikkutyttöä ja yksi hieman isompikin? Sekä tietenkin kaksi jo hieman varttuneempaa "tyttöä", joiden mielestä prinsessat on edelleen jees :D
 Etiketillä siis saattoi olla osuutensa, mutta kyllä tässä pullossa myös sisältö oli mieluisaa, sillä juoma maistui kyllä myös pojille. 

Mikki Hiiren makuna oli puolestaan vaalea viinirypäle. Tämäkin juoma oli lähes kaikkien mielestä "OK", eli se ei saanut suuntaan, eikä toisaalta toiseenkaan sen kummempia kommentteja. Yksi lapsista tosin nimesi tämän ehdottomasti suosikikseen :)

 Pikkutytöt valitsemassa lempijuomiaan ennen maistamista, etiketin perusteella. Vanhimman tytön mieleen oli eniten Mikki Hiiri :)Moomin mustikka-vadelmaa ja Princess:in omenaa...

 nam, nam, kyllä maistui :D
(lasissa Princess-juomaa)

2 kommenttia:

 1. Meillä oli myös uutenavuotena cars ja oli kyllä täyttä kuraa!
  Muumi sen sijaan maistui edes juotavalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti tuo Cars on saanut yleisesti ottaenkin melkoisen murskatuomion. Enkä kyllä ihmettele että miksi.

   Poista