lauantai 25. tammikuuta 2014

Onneksi olkoon, olet voittanut...

Tiedätte varmaankin ne ärsyttävät roskapostit, jotka tukkivat postilaatikkonne kertoen, että olette voittaneet 10 000€, tai joskus miljoonankin. Tällainen viesti kilahti omaan etunimi.sukunimi-sähköpostiosoitteeseeni reilu viikko sitten.

Ensimmäinen ajatukseni oli "niin varmaan olenkin, ehkä miljoonan tai jopa viisi!". Toinen ajatukseni heti perään oli se, että "mistä hemmetistä ne ovat tämänkin sähköpostiosoitteen roskaposteja varten bonganneet!!!". Onneksi lähettäjän nimessä oli kuitenkin jotain tuttua. Se vaikutti siltä, että olisin sen joskus ennenkin nähnyt, vaikka en kyllä heti saanut päähäni, että mitä kautta nimi tuttu oli. En siis painanut deleteä, vaan päätin lukea viestin sisällön.

Sähköpostin avattuani koin megayllätyksen. Olin voittanut ihan oikeasti! En miljoonaa, enkä edes 10 000 euroa, mutta silti varsin mieluisan palkinnon: viikon ilmaisen myyntipaikan PikkuSiiliin! Ja mikä ihan parasta, olin juuri viikkoa aiemmin varannut PikkuSiilistä 2-viikon myyntipaikan, joka alkaisi loppukuusta...eli suunnitelmiini kuului ihan oikeastikin viedä lasten pieneksi jääneitä vaatteita myyntiin. Joten kävipä totisesti tuuri :D

Vein tavarat myyntiin muutama päivä sitten ja kauppa on käynyt enemmän, kuin hyvin. Nyt näyttääkin siis vahvasti siltä, että -365 -projektini alkaa saamaan myös jotakin sinne "luovuttujen" tavaroiden puolelle, eikä siis vain pelkästään sinne "hankittujen" listalle. Joskin pitää kyllä myöntää, että omaa loosia siivotessa sitä ihan vaan vahingossa tulee kierrettyä PikkuSiili läpi. Ja tehtyä löytö, jos toinenkin. Mutta olen kyllä pyrkinyt olemaan tietoisempi siitä, mitä hankin. En ole vielä lähelläkään "täydellisyttä", mutta sanotaanko niin, että pienin askelin parempaa kohti :)

Nappasin teille muutaman kuvan myyntipöydästäni. Jossakin kohtaa tuli enempikin kyselyjä "myyntikikoistani" ja tein niistä aikanaan postauksenkin. Se löytyy täältä. Yleensä leikkaan-liimaan-askartelen tuonne ylätangolle "kokolapukiekotkin", mutta tällä kertaa tuli niin kiirus, että se jäi. Nuo perinteiset "tyttöjen vaatetta 86-116 cm ja vauvalle vaatetta 50-68cm"-laput loosiin kuitenkin laitoin, sillä se helpottaa niin ostajan, kuin myyjänkin työtä. Turhat loosin mylläämiset jää tekemättä, kun loosia ei sellaiset ihmiset plaraa, joille sopivaa kokoa sieltä ei tule löytymään :)


 Samaisesta syystä johtuen mulla on tapana merkata myös laatikoiden sisällöt. On paljon mukavampaa ostajana plarata laatikkoa, jonka sisällön tietää, kuin laatikkoa, jonka sisältö selviää vain tonkimalla ja penkomalla. Ehkä jotkut jaksavat laatikoita plarata, mutta itse olen vähän laiska siihen puuhaan, jos en tiedä sisältöä etukäteen :D


Ja sitten niihin omiin ostoksiin. Tässä tulee nyt parin päivän ostokset samalla, kun en ehtinyt aiemmin kuvaamaan ja päivittelemään :)

Ostokset netin kautta "vakimyyjältäni":
 
3 kpl 80 cm yöpukuja, 80 cm housut ja 80 cm paita yht: 10€


PikkuSiili:

Tutta puolipotkarit 68 cm, 2€
2 kpl sukkahousuja n. 80 cm 1,20€
 

 Moonkids body 68 cm 2€

 KappAhl yöpuvut 74/80 cm 3€/kpl

 Lindex tunika 122 cm 3€


Kirppis Center Länsikeskus:
 
 Lindex takki 74 cm 3€

 PO.P sukkikset 74/80 cm 0,50€

 Paita 2€
vyö 1€

 Ikea harmaat verhot 12€


PikkuSiili:

 Ticket to heaven takkki 98 cm 11€

 H&M paita 110 cm 1,50€

 Lindex hame 110/116 cm 2€

 Paidat 116 cm 1€ ja 1,50€

 H&M tunika 116 cm 1,50€

 Benetton mekko 120 cm 3€


Seesami:

 KappAhl housut 80 cm 1,50€

 Lindex yöpuku 80 cm 1,50€

 Hyönteissuoja 3,50€

2014 luovutut -listalle lisättävät:
Lastenvaatteet 2 kpl
(sisko kävi kylässä ja vein pari paitaa mennessään)

2014 hankitut -listalle lisättävät: 
Lastenvaatteet 23 kpl
Muut vaatteet 2 kpl
Kankaat 3 kpl (ups)
Kodin tarvikkeet 2 kpl
Muut 1 kpl
Yhteensä 2014 aikana:

Luovuttu: 31 kpl
Hankittu: 110 kpl
 
Kunhan myyntijaksoni PikkuSiilissä päättyy, saan "luovutut"-puolelle vinon pinon lisäyksiä, eikä tilanne enää näytä aivan noin pahalta. Mutta kyllä mun nyt silti pitää alkaa keskittymään siihen, etten hanki niin paljon. Joskin puolustuksena pidän kyllä nyt sitä, että pikkumiehellekin ostin jo kokoa 80 cm, eli kyllä ne ihan totta tarpeeseen tuli hankittua. Poika kun kuitenkin siihen kokoon on kovaa tahtia kasvamassa :)

Tuohon jo muutaman kankaan merkkasinkin...mutta jos on ihan pakko myöntää, niin ne eivät tule jäämään siihen. Torstai-illan pimeinä tunteina tuli naputeltua muutamaan nettiputiikkiin tilauksia, joita odotan saapuvaksi ensi viikolla. Tilaukset pidin kyllä varsin maltillisina, joten älkää nyt ihan suorilta käsin kivittäkö, jooko :D

4 kommenttia:

 1. Ai se olitkin sinä, jonka loosista löysin etsimiäni pieniä velourhousuja eilen Pikkusiilissä :D Mukava kuhina siellä kävi, paljon asiakkaita riitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löysit etsimäsi. Ja kiitos osallistumisesta -365 -projektiini :D

   Velourhousut on myös omia suosikkejani...olen pyrkinyt niitä haalimaan kaikissa mahdollisissa väreissä, joka koossa. Keltaisia ei tunnu löytyvän mistään, joten pitänee pistää kangastilausta vielä sen osalta menemään :)

   Asiakkaita näytti tosiaan olevan melko paljon ja se näkyi myös myynnissä. Vähän jännitin sitä, että miten hankalaa on myydä vauvanvaatteita ja varsinkin siis vielä pääsääntöisesti "poikavauvan" vaatteita. Mutta hyvin tuntuu kauppa käyvän :)

   Poista
 2. Mulla menee onneksi lähes kaikki roskaposti suoraan roskikseen. En siis juuri nää niitä :) Mutta aikaisemmin oli ärsyttävää kun ne tukki koko sähköpostin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet saanut ne kuriin :D

   Poista