perjantai 31. tammikuuta 2014

Nettishoppailua, kirppistelyä ja olematonta luopumista

Muutama ilta sitten kohtasin taas yön pimeät tunnit ja naputtelin muutaman tilauksen eri nettiputiikkeihin menemään. Tälläkin kertaa ostin kyllä tarpeellista, eli ylimääräistä en hankkinut. Ainakaan periaatteessa.
Löysin pikkutytöille (ja pikkumiehellekin) kesäksi söpöjä kenkiä, sekä legginssejä ja capreja. En voi riittävästi kehua NEXT:in legginssien hinta-laatusuhdetta, sillä se nyt vaan on ihan paras. Lisäksi sieltä löytyy etenkin tytöille aivan syötävän suloisia kenkiä! Ja mikä parasta, tuotteet kannetaan kotiovelle 3:ssa työpäivässä, ilman toimituskuluja (kun tilauksen arvo on yli 20€, jota se kyllä aina omalla kohdallani aivan varmasti on). Ei voi vaatteiden ja kenkien ostaminen enää helpommaksi muuttua :)




Ja sitten ne "ainakaan periaatteessa"-tuotteet. Ostin kasan KAM-neppareita. Mulla ei ole niistä jokaiselle nyt aivan suorilta käsin käyttökohdetta määritellä, mutta kyllä niille käyttöä tulee olemaan. Jokusen kuola/puklulapun olen pojalle tehnyt ja siinä ne on käteviä. Lisäksi niitä voi käyttää liivihameen olkaimissa. Ja rattaiden sadesuojalle ja hyttysverkolle pitäisi ommella pussit...pussit saa näppärästi kiinni rattaiden runkoon, kun niihin laittaa nepparikiinnityksen. Joten ei nämä kaappiin makaamaan jää. 
Sitten on vaan vielä yksi mutta. Montako tavaraa hankin, kun hankin nämä? Määrällisestihän näitä on muutama sata, mutta taidan nyt kuitenkin kallistua siihen, että lasken nämä yhdeksi tuotteeksi.



Kirppistellytkin olen. Oman loosin siivouksen yhteydessä tulee tosiaan kierrettyä PikkuSiili läpi ja jokusen kerran olen kerennyt piipahtamaan myös Manhattanin kirppiksellä. Nämä ostin Manhattanilta:

H&M huppari 74 cm 1€
Tämä on kyllä melkosen pliisu...mutta ajattelin tuunata sitä jotenkin. Kunhan paita tulee pesusta ja saa uuden lookin, niin laitan siitä teille kuvaa esille :)

H&M housut 74 cm 0,50€

Farkut 80 cm 1€
Punaiset farkut 80 cm 2,50€

KappAhl body 80 cm 2€
Lindex velourhousut 80 cm 2€

Seppälä mekko 104 cm 3€

Exit takki 116 cm 2€

Bolero 1€

H&M paita 2€
H&M toppi 1,50€


Ja nämä tarttui mukaan PikkuSiilistä:

Pikkujekku-pipo 4€

H&M mekko 110/116 cm 3€

Lindex legginssit 122 cm 1€

Detroit farkut 116 cm 3€

Moomin hame 122 cm 2€


-365 -projektini voisi ehkä sujua paremminkin, kuin mitä se nyt sujuu. Mutta edelleenhän tilanne on se, että kun myyntijaksoni PikkuSiilissä päättyy, saan ihan kivan luvun lisättyä tuohon "luovuttujen" listalle. Joten vaikka tilanne juuri nyt näyttääkin melko pahalta, ei se sitä todellisuudessa kuitenkaan ole. Paitsi ehkä vähän. Pakko myöntää, että on yllättävän vaikeata luopua enemmästä, kuin mitä hankkii.

Luopuminen sinänsä ei tuota mulle ongelmaa, koska se itse luopuminen ei ole mikään ongelma (voi jösses, mikä lause!). En ole kiintynyt vaatteisiin tai tavaroihin, vaan nakkaan ne mielelläni eteenpäin, jos niille ei enää löydy käyttöä. Ongelmaksi tämä muodostuu lähinnä siltä osin, että kun en haluaisi heittää mitään roskiin, vaan toivoisin, että kaikki käyttökelpoinen päätyisi edelleen käyttöön. Pienesti sain tätä ideaani jo kyllä jalostettua. PikkuSiilissä on "ota tästä"-paikka, jonne ajattelin viedä ylimääräisiä nuortenkirjoja. Niitä on niin kovin vaikea myydä (eivät oikein mene kaupaksi edes 0,50€ hinnalla), etten moiseen puuhaan jaksaisi ryhtyä. Mutta josko joku ne ilmaiseksi huolisi?

Nykyään enää harvemmin ostan esikoiselle kirjoja...ei hän niitä kuitenkaan montaa kertaa lue, jonka jälkeen olemme aina sen saman paikan edessä...miten päästä niistä eroon? Kirjasto onkin aivan loistokeksintö, sillä kun kirjan on lukenut, sen voi palauttaa ja "ongelma" on poissa :)

Toinen asia, jonka olen huomannut nousevan pieneksi pulmaksi, on "muut ihmiset". Anopilta saimme vinon pinon villasukkia, lapasia, tuubihuiveja jne. lapsille ja nyt postipoika kiikutti meille 2 pakettia, jossa oli terveisiä "Helsingin-sukulaisilta". Terveiset olivat kyllä oikein kiva yllätys, mutta ei se ainakaan helpota tätä meidän tilannettamme "vähentämisen" suhteen. Nyt pitää keksiä jotakin, josta luopua.

Jos saa toiveen esittää, niin se olisi se, että kirppisloosissani kävisi kova kuhina. Tätä kautta saisin sinne "luovuttujen" listalle ison lukeman, eikä tuo "tilastoni" enää näyttäisi niin pahalta :D

Kovasti tyytyväinen kyllä myyntiin olen ollut, sillä ensimmäisen viikon myynti ylitti odotukseni. Vielä jännään, miten toisen viikon kohdalla mahtaa käydä. Myyntini hiipuu aina ihan selvästi ensimmäisen viikon jälkeen, sillä ensimmäisenä pöydästä aina katoaa kaikki "herkut"...tällä kertaa niitä herkkuja on kuitenkin vielä löytynyt kotoota loosin aloituksen jälkeenkin ja olenkin käynyt joka toinen päivä tekemässä lisäyksiä, joten josko tällä kertaa se myynti ei hiipuisi aivan samalla tapaa, kuin ennen? Pikku hiljaa alkaa kaapeista kaikki ylimääräiset vaatteet loppumaan, mutta jokusen ulkovaatteen saatan vielä kätköistä esiin tonkia...niitä kun en ole vielä ehtinyt kunnolla läpi käydä :)

 2014 luovutut -listalle lisättävät:
 Onko pakko myöntää, jos tähän kohtaan ei ole mitään lisättävää?
Olen kyllä jo kerännyt kassiin niitä kirjoja, mutta kassi on edelleen kotona. Mutta kunhan vien sen pois, saan tähänkin osioon merkattavaa :)

Ei, kun hetkinen...kylläpäs olen luopunut!

Tein eräälle pikkuprinsessalle mekon, jonka pistin postiin. Tähän käytin 2 kangasta tilkkuja vaille loppuun saakka, joten olen käytännössä luopunut yhden mekon kohdalla peräti kahdesta kankaasta :D


2014 hankitut -listalle lisättävät:
Lastenvaatteet 47 kpl
Muut vaatteet 2 kpl
Kankaat 2 kpl
Muut 2 kpl

Yhteensä 2014 aikana:
Luovuttu: 33 kpl
Hankittu: 163 kpl

2 kommenttia: