lauantai 22. helmikuuta 2014

Chef diettaa: 53 (viikkopunnitus)

Nyt ollaan jo yli puolivälin. 
 
Kun lähestyttiin tammikuun loppua, "kiroilin" mielessäni sitä, että miksi ihmeessä päädyin peräti 100 päivää kestävään projektiin, kun kuukausi olisi ollut aivan riittävän pitkä aika olla erossa kaikista herkuista. Ja eritoten leivästä.

Seuraava etappi oli 50 päivää ja kun se lähestyi, kävin jälleen mielessäni läpi samaa asiaa. Eikö se 50 päivää olisi ollut aivan riittävä. Se 100 päivää kun on ihan älyttömän pitkä aika. Lähes kolmasosa vuodesta!

Onko se oikeasti sitten niin pitkä aika? On ja ei.

Kun mietin aikaa taaksepäin, niin paljon on elämässä sattunut ja tapahtunut tänä aikana. Mutta ei se herkuttomuus tai leivättömyys sieltä kyllä ylös nouse sellaisena asiana, että sen olisin kokenut jotenkin erityisen pitkänä aikana näiden 53:n päivän osalta. Onhan se pitkä aika, mutta on se sitten kyllä toisaalta melko lyhyt aika. En ajattele (ainakaan tällä hetkellä), että edessä on VIELÄ 47 pitkää päivää...vaan pikemminkin niin, että se 53 päivää sujui kyllä melko nopeasti, edessä on enää 47 päivää, eli ihan kohta on 100 päivää täynnä.

Mitä sitten sen jälkeen, kun se tavoite, eli 100 päivää on ihan oikeasti täynnä?

En tiedä. Sitä pitää pohtia. 

Kävin aamusta vaa-alla ja painoni oli 70,9 kg. Eli -1,8 kg sitten viime lauantain. Näillä näkymin saavutan normaalipainon (jonne on matkaa 4,1 kg verran) maaliskuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen aion vielä pudottaa 4,8 kg. Minimissään. Lopullista tavoitetta en osaa vielä sanoa...se saattaa olla sen 62 kg, johon kovasti tähtään. Tai sitten karistan vielä muutaman kilon pois. Aika näyttää.

100 päivää tulee täyteen 10.4. Koska en ole tuolloin vielä tavoitteessani (tosin se ei ole missään kohtaa ollut edes tarkoituksena), on matkaa jatkettava edelleen. Mutta matkaan tulee jatkossa mukaan myös leipä. Ja ne herkutkin. Mutta hillitysti ja hallitusti. 

Aion sopia itseni kanssa jonkun määrän, jonka sisällä pysyn. Esim. yksi leipä päivää kohden. Herkut eivät tule enää kuulumaan jokapäiväiseen elämääni, vaan niitäkin syön rajoitetusti. En ole vielä pohtinut tarkasti miten jatkossa etenen, mutta kunhan se 100 päivää alkaa lähestymään, on tuokin asia pohdittava läpi.

Ruokahaluni on huono. Oikeastaan todella huono. Ei tee mieli syödä edes herkkuja! Kaapista löytyy keksiä, karkkia, suklaata ja viinereitä. Mutta ne saa mun puolestani ollakin siellä kaapissa. Tai muut voi syödä ne. Ei tee mieli.

Jotenkin tuntuu kovasti ristiriitaiselta. Laihdutan, mutta ei tämä kyllä laihduttamiselta tunnu. Normaalisti laihduttamiseen liittyy vahvoja mielitekoja, mutta nyt niitä ei ole. Ennemminkin ne mieliteot liittyvät siihen, että tekee mieli olla syömättä.

En todellakaan aio kuitenkaan näännyttää itseäni nälkään. Se kun ei ole tarkoitukseni. Koska ruoan syöminen on niin haastavaa, aion hakea ensi viikolla apteekista ateriakorvikejuomia. Siis sellaisia, jotka OIKEASTI käy ateriakorvikkeena (esim. Nutridrink) esim. silloin, jos henkilö ei pysty syömään mitään kiinteää esim. sairauden vuoksi. Kävin jo ostamassa pussin Dietmxiä, jota olen ateriankorvikkeena käyttänyt. Mutta tuo Nutridrink lienee parempaa, koska se on oikeasti siihen tarkoitukseen tehtykin.

Paino on pudonnut nyt reilut 11 kg. Viime keskiviikkona meni 10 kg rajapyykki rikki ja palkinnoksi itselleni kävin ottamassa ripsipidennykset. Kyllä on ihana olo...heti aamusta näytän siltä, kuin olisin jo pidempäänkin istunut peilin edessä ehostamassa itseäni. Myös vaatekaappi on käynyt muodonmuutosta läpi. Olen pistänyt pois vanhaa, tarpeetonta ja liian isoa ja hankkinut tilalle uutta ja sopivaa. Tänään lösyin parit uudet farkut (oikeasti vanhat) kaapinperältä...mutta nyt saattaakin olla käynyt niin, että ne saattaa olla jo liian suuret. En jaksanut alkaa sovittelemaan enää tänään, mutta huomenna testaan, että sainko parit uudet farkut, vai menevätkö suoraan eteenpäin. Jos ne ovat liian isot, niin ei niillä enää käyttöä ole. Koskaan.

2 kommenttia:

 1. moi, mielenkiinnosta kyselen, että mitä sinä sitten syöt, kun syöt :) Onko sulla joku tarkka ruoka suunnitelma ? Punnitsetko ruoka aineet ? Entä liikunta, kuinka paljon sitä harrastat ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön sitä, mitä muukin perhe syö, eli ihan tavallista kotiruokaa. Tänään söin lasagnea, eilen jauhelihapihviä ja lohkoperunoita, edellispäivä (broiler)risottoa ja perjantaina söin jauhelihapihviä kera uunijuuresten. Lasagne taitaa riittää vielä huomiseksi, mutta ylihuomiselle olin suunnitellut broilerimakaronilaatikkoa. Annoskokoni ovat samaa luokkaa, kuin mitä tuo meidän 3v syö.

   Ei ole mitään suunnitelmaa ruoan suhteen, jos ei lasketa sitä, etten syö herkkuja, enkä leipää. Syön tasan sitä mitä haluan ja milloin haluan. En mittaa tai punnitse, enkä katso paljonko ruoka sisältää kaloreita, rasvaa tms.

   Ainoa asia mihin ruoan suhteen pyrin aivan viimeiseen saakka on se, että yhtään sellaista päivää ei tule, etten syö kertaakaan. Ja tämä on pitänyt. Yleensä syön 2 kertaa päivässä, joista toinen ruoka on tosiaan sitä samaa, kuin mitä muukin perhe syö. Ja se toinen on sitten vain jotain pientä, minkä puoliväkisin tungen naamaani. Tänään se taisi olla 3 siivua juustoa ja muutama siivu ohuen ohutta kalkkunaleikkelettä.

   Eilen söin poikkeuksellisesti 4 kertaa, joista ensimmäinen oli lämmin ateria ja toinen pari siivua juustoa ja kalkkunaleikkelettä. Kolmas ruokani oli nutridrink (kävin siis apteekista ostamassa ateriakorvikletta) ja neljäs ruokani oli ehkä noin 10 palaa ananasta.

   Koen, että ideaalitilanne olisi se, että söisin 3 kertaa päivässä. 2 lämmintä ateriaa (kunnollisella annoskoolla), sekä vaikka sitten purkin rahkaa ja marjoja illalla. Tällä tavalla itse asiassa alkuun söinkin, mutta juuri nyt se ei onnistu. Toivottavasti ruoka taas rupeaa aikanaan maistumaan vähän paremmin ja saan palattua entiseen.

   En harrasta liikuntaa nyt oikeastaan lainkaan, mutta kunhan koirani tulee taas kuntoon (näillä näkymin huhtikuun puolen välin pintaan, viimeistään huhtikuun lopulla), niin pääsen tekemään pidempiä kävelylenkkejä. Lenkkeilen koirien kanssa joko pitkiä "samoiluja" metsässä, jotka kestävät muutaman tunnin, tai sitten teen sellaisia vauhdikkaita "maantielenkkejä", jolloin kävelen kuutisen kilsaa tunnin aikana.

   Poista