torstai 27. helmikuuta 2014

Erisanin ihonhoito-tuotteet

Olin mukana Hopottajien uudessa kampanjassa, jossa oli tarkoitus tutustua Erisanin ihonhoitotuotteisiin. 

Testattavat tuotteet olivat Erisan Kosteuttava Kuorintavoide, sekä Erisan Uudistava Silmänympärysvoide. Omiin ihonhoitorutiineihini kuuluu sekä kuorintavoiteen, että silmänympärysvoiteen käyttö toisen tuotevalmistajan tuotteilla, joten tähän kampanjaan oli mukava lähteä. Lähdin suurella mielenkiinnolla kokeilemaan, että kannattaako jo hyviksi todettuja tuotteita vaihtaa vielä parempiin? Vai tulisinko jatkossakin käyttämään niitä samoja tuotteita, joita olen käyttänyt jo pitkään.Erisanin ihonhoitotuotteet ovat pakkauksen mukaan hajusteettomia. Itse suosin lähes poikkeuksetta hajustettuja tuotteita, koska olen "nenäihminen" ja rakastan hyviä tuoksuja. Sain kuitenkin huomata, että hajusteeton ei ole synonyymi hajuttomalle, vaikka alkuun niin luulinkin. 

Silmänympärysvoide ei kyllä mielestäni tuoksunut yhtikäs millekään, mutta kuorintavoiteessa oli oma tuoksunsa. En oikein osaa kuvailla tuota tuoksua. Se ei missään nimessä ollut paha, mutta ei erityisen hyväkään. En jättäisi tuotetta ostamatta sen tuoksun vuoksi. Mutta "nenäihmisenä" en myöskään aivan ensimmäisenä valitsisi ko. tuotetta samaisesta syystä.

Kuorintavoidetta markkinoidaan seuraavanlaisella "iskulauseella":

"Hellävaraisesti kuorivat mikrorakeet poistavat kasvoilta kuollutta ihosolukkoa sekä epäpuhtauksia. Tuote sisältää panthenolia sekä glyseriiniä, jotka rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa. Tuloksena on kirkas, puhdas ja kaunis iho. Sopii kaikille ihotyypeille, myös kuivalle ja herkälle iholle. Ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä parabeeneja."

Saako olla eri mieltä joiltakin osin?

Mielestäni tuon markkinointilauseen ensimmäinen sana ei ole totta. 
En kokenut kuorintavoidetta hellävaraisena, vaan päinvastoin. Koin ne pienen pienet mikrorakeet itse asiassa erittäinkin terävinä ja sitä kautta epämiellyttävinä. Ihoni on sellaista hieman herkempää sorttia, eikä tuotteen sisältämät panthenoli ja glyseriini toimineen aivan toivotulla tavalla, sillä vaikka ne markkinointilauseen mukaan ihoa rauhoittavat ja kosteuttavatkin, niin ne tekivät sitä aivan liian vähän. Tuloksena ei ollut kirkas, puhdas ja kaunis iho, vaan kirkuvan punainen, puhdas ja vähemmän kaunis iho. 

Mutta jos jotain pahaa, niin jotain hyvääkin. Vaikka kuorin ihoani ko. tuotteella useamman kertaa, tuubi ei mennyt tukkeeseen. Kertaakaan. 

Kilpailevan yrityksen vastaavaa tuotetta olen joutunut rutistamaan ja puristamaan voidetta tuubista ulos silmät kierossa ja naama punaisena...päätyen lopulta käyttämään apunani saksia. Voiteen seassa olevia rakeita ei tuossa tuotteessa selvästikään ole mitoitettu tuubin suuaukon kokoon. Mutta Erisanin Kosteuttavassa Kuorintavoiteessa tilanne on tosiaan toinen. Siitä siis plussat.

Erisanin uudistava silmänympärysvoide saa kuorintavoidetta enemmän kehuja. Voide levittyy ja imeytyy helposti, eikä olo jää ns. tahmaiseksi. Kilpailevan yrityksen kohdalla silmänympäryksiini jää aina sellainen tahmainen fiilis pidemmäksikin aikaa, joten en ole ollut siihen aivan 100% tyytyväinen. Erisanin silmänympärysvoide vie siis siltä osin kyllä kirkkaan voiton. 

Toisaalta sitten taas tuntuu siltä, että kilpailevan yrityksen voide tehoaa paremmin. En väitä, että silmänympärysihoni olisi tämän kokeilun aikana muuttunut huonompaan. Mutta koska ei se parempaankaan päin ole muuttunut, en ole aivan varma siitä, että onko Erisanin Uudistava Silmänympärysvoide jatkossa se, jonka päätän ostaa. Tosin luultavasti kaupan hyllylle tulee jäämään myös se kilpailevan yrityksen "tahmaputeli". 

Silmänympärysvoidetta on vielä tuubissa jäljellä. Käytän sen loppuun ja teen ratkaisuni vasta sitten. Vielä en siis osaa varmaksi sanoa, ostanko tätä lisää. Ehkä, ehkä en. Mahdollisesti.

Ihanan selkeätä, eikö? :D

2 kommenttia:

  1. Mulla nämä samat testissä ja musta kuorintavoide haisi ällöttävältä ja ihan liian perusvoidemaiselta.

    VastaaPoista