torstai 29. toukokuuta 2014

Hurrrrrjat merirosvot liikenteessä!

Pääsin jälleen ompelemaan lapsille rooliasuja. Tällä kertaa aiheena olivat merirosvot, joten jotakin sensuuntaista piti kehitellä. Pohdin, josko olisin tehnyt toiselle rooliasuksi papukaijapuvun, mutta koska tein juuri pöllöpuvun, johon sain kulumaan melkoisen monta työtuntia, ajattelin päästä tällä kertaa vähän helpommalla :)

Ajatuksenani oli, että ostan osan kirppikseltä ja ne mitä en sieltä saa, teen itse. Näin säästyisi aikaa ja kenties rahaakin, sillä kankaat eivät ole enää yhtä halpoja, kuin joskus aikanaan. Ompeleminen ei siis enää ole mikään järin halpa harrastus, ellei sitten satu käymään hyvä tuuri ja löytämään kankaita alelaareista :)

Kiersin PikkuSiilin ja Seesamin läpi, löytäen niistä juuri sopivat kauluspaidat asuja varten. Jättirätistä ostin palan leveää pitsiä, jonka avulla tuunasin paitojen hihoista enemmän "merirosvomaiset". Leikkasin siis hihat poikki ja tein uudet jatkeet pitsistä. Toisen paidan kauluksessa oli kukat, jotka ratkoin vielä irti, mutta muita muokkauksia en paidoille tehnyt.Vyökankaat löytyivät omasta takaa. Olen joskus aikanaan saanut mustaa housukangasta pitkän pätkän, eikä sille ole ollut housukankaana käyttöä. Hämähäkkiviitan siitä joulun alla lahjaksi eräälle pienelle sukulaispojalle tein, joten ajattelin sen olevan riittävän napakkaa myös tähän tarkoitukseen. Ja olihan se.

Vyöt leikkasin ensin pitkiksi suikaleiksi, jonka jälkeen tein niihin hieman muotoa sillä idealla, että keskeltä ne ovat leveät, mutta muilta osin ne ovat kapeat. Ajatuksena siis se, että ne saa solmittua näppärämmin kiinni, kun eivät ole kauttaaltaan leveät. Vyöt on kiinnitetty siis ihan vain solmulla ja rusetilla.

Kuvat tein akryylimaalilla sabluunaa apuna käyttäen. Googletin netistä kuvan, jonka piirsin näytön läpi kontaktimuoville. Leikkasin kuvan irti niin, että kontaktimuovista tuli sabluuna. Ihan parasta tässä tekniikassa on se, että kontaktimuovin voi liimata kiinni kankaaseen, jolloin sabluuna pysyy varmasti paikoillaan, eikä kuva leviä. Samaa tekniikkaa olen käyttänyt myös seinälle kuvioita maalatessani, sillä kontaktimuovi kiinnittyy hyvin myös maalattuun seinään. Kun kontaktimuovi oli paikoillaan, maalasin kuvan siveltimellä. Myös tuputtamalla sen olisi halutessaan voinut tehdä. Pikaisen kuivahtamisen jälkeen (annoin kuivua sen aikaa, kun tein toisen kuvan) lisäsin vielä rusetin pääkallon päähän samaa tekniikkaa apuna käyttäen. Vyön reunat olen ihan vain saumuroinut, eli käänteitä en niihin tehnyt.

Hamekankaan löysin löytölaarista. Kangas on ruma kuin mikä (siksi se varmaan siellä löytölaarissa olikin :D ), mutta aivan täydellinen tähän projektiin! Leikkasin hameet niinkin yksinkertaisesti, kuin leikkaamalla neliön, jonka keskelle tein reiän, joka siis toimisi vyötäröosuutena. Ideana oli saada epätasainen helma ja sillä sen sai, ilman mitään sen kummempia leikkaamisia helman osalta. Vyötärölle lisäsin kuminauhan (jonka olin ommellut ensin renkaaksi), saumuroimalla sen suoraan kankaaseen kiinni ns. oikeat puolet vastakkain. Helmat päärmäsin saumurilla, eli helppoa, kuin heinänteko (onko heinänteko oikeasti helppoa?)!

Huivikankaaksi ostin punaista trikoota. Leikkasin trikoosta neliön, jonka leikkasin kulmasta kulmaan puoliksi. Näin sain molemmille tytöille kolmiohuivit. Leikkasin silitettävästä tukikankaasta silmälaput ja silitin ne kiinni huiveihin. Reunat vielä saumurilla jonka jälkeen asu oli valmis, sillä legginssit ja tossut löytyivät valmiina omasta takaa.


Bogi paidat 1,50€ ja 2,90€.

Pitsit ja kankaat maksoivat asuihin yhteensä alle 10 euroa, joten melko halvaksi tulivat nämä hurrrrrjat merirosvoasut :)

6 kommenttia:

 1. WAU! Onpa mahtavat asut! Voi kun itse olisi yhtä kätevä käsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei juuri taitoa vaadi. Sillä ajatuksella vähän tuota ohjeenpoikasta ylös rustasinkin, jotta huomaatte, että tällainen syntyy melko helpolla :)

   Poista
 2. Nuo on oikeasti tosi hienot!
  Melkoinen ompelija sinusta on kehittynyt.
  Oliko tytöillä jotkut naamiaiset vai teitkö muuten vaan asut? Eipä ole muilla samanlaisia. UPEAT!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti :)

   Tytöillä oli merirosvoesitys, jonka vuoksi nuo puvut tein :)

   Poista
 3. Tosi kivat!! Monestihan sitä ajattelee kaiken liian monimutkaisesti. Tästäkin ohjeesta taas huomasi että helpollakin saa aivan loistavan lopputuloksen. :)

  VastaaPoista