keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Upeat puutuolit ja tuunattu syöttötuoli

Nämä tuolit nähdessäni rakastuin <3

Siis miten kaunis voikaan tuoli olla? Pidin kovasti entisistä tuoleistamme ja alkuun olinkin sitä mieltä, etten hanki uusia tuoleja, vaikka vaihdoinkin pöytää hieman toisentyyliseen. Entiset, metallijalkaiset tuolit nimittäin toivat mielestäni kivaa särmää kotiimme. Nuo tuolit olisivat pitäneet huolta myös siitä, ettei kodista tule liian hempeä, lempeä ja valkoinen. 

Mutta en mitenkään voinut jättää näitä tuoleja kodittomiksi, kun ne näin. Ties vaikka olisivat vielä polttopuiksi päätyneet, raukkaparat. Nämä ovat ehkä hieman hempeät ja vähän lempeätkin kaarevine muotoineen. Mutta valkoiset ne eivät ole. Eikä niistä valkoisia tule, vaikka aionkin tuoleja hieman muokata.


Muutamassa tuolissa istuinosa on ehjä, mutta osassa se on halki. Halkeilleista pidän enemmän, joten annan niiden olla sellaisenaan, enkä siis aio niitä korjata. Pidän kovasti myös siitä yksityiskohdasta, että tuolit on koottu puutapein, eikä metalliruuveja siis ole käytetty lainkaan. Tuolit myytiin pilkkahintaan, sillä maksoin koko setistä (6 tuolia) vain vaivaiset 30 euroa.

Kolmessa tuolissa on polttomerkki "MODELL 1750" koitin sitä kovasti googletella, sillä olisi ollut kiva tietää tuolien alkuperä. En kuitenkaan sitä selville saanut. Ties vaikka joku taitava nikkari olisi tehnyt nämä ihan itse?
 

Jokunen tovi sitten vilautin teille kuvaa kasasta maalattuja laudanpätkiä. Joukossa oli myös tämä syöttötuoli. Alkujaan tummanruskea, nykyään valkoinen. Sopivampaa päälistä vielä vailla, mutta kaipa senkin joskus ehti tekemään :)
 

14 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköiset tuolit, eikä varmaan kovin helposti tule toisia samanlaisia vastaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin...en tiedä tuleeko, vaiko eikö tule, sillä tuolien menneisyys ei tosiaan selvinnyt.

   Poista
 2. Ei ole nyt sitten tarkoitus ilkeillä. Mutta kun näin ekan tuolikuvan, mietin, että millähän noista on saanut hienot ja odotin jonkinlaista "tuunauksen jälkeen" -kuvaa, ja sitten nauratti kun kävi ilmi, että olivatkin jo hienot. :D

  Eivät vaan yhtään ole mun makuun ja jotenkin yllätyin, ettet tyyliin höylännyt niihin uutta muotoa ja maalannut valkoiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ota sitä lainkaan ilkeilynä, jos asiallisesti kertoo mielipiteensä, joka poikkeaa omastani. Omat mielipiteet saa siis jatkossakin tuoda esiin...olen siitä pelkästään hyvilläni, että joku jonkun sanan kommenttikenttään viitsii rustata :D

   Makuja on tosiaan monia ja ymmärrän hyvin sen, ettei kaikki näistä pidä...miehenikin ryki hetken kurkkuaan nämä nähdessään, mutta onneksi mies on melko joustavaa sorttia ja taipuu helpolla vaimon kauniisiin pyyntöihin uusien huonekalujen suhteen, vaikka ne eivät niin miehen mieleen aina niin olisikaan :)

   Joo, ne nimenomaan ovat jo hienot. Eivät aivan täydelliset, sillä kyllä ne ovat vielä tuunausta vailla. Mutta niin kauniit ne ovat, etten uskalla niiden kimppuun santapaperilla hyökätä ennen kuin olen aivan varma siitä, että mitä niille tehdä haluan.

   Uutta muotoa ei ole luvassa, mutta pintakäsittelyä kuitenkin. Ja valkoiseksi en tosiaan ajatellut ihan koko kotia maalata, vaan mielessä on nyt muu väri muhimassa :D

   Poista
 3. Nonni! Oot ollu mulle "esikuvana" kaupassa käymisesi suhteen joten hops hops ja mee kauppaan ja kerro mitä tuli ostettua ja paljonko meni rahaa! :) Yritän itsekin yrittää pitää budjettia ja auttaa kummasti kun joku jaksaa kertoa kuinka itsellä menee budjetin suhteen. Aaah, huomenna lauantaina pääsen yksin kauppaan. Luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupassa olen kyllä käynyt, mutta päivitykset ovat tosiaan nyt vähän jääneet jälkeen. Rikkoutuneen läppärin sisälle jäi kuvia ostoksista ja kuiteista...alkuperäiset kuitit kun olin jo viskonut menemän. Tämä hieman hidasti tahtia, mutta nyt ollaan taas kuvioissa mukana :D

   Ja toivottavasti sulla oli nautinnollinen kauppareissu :)

   Poista
 4. Kivat tuolit. Meillä on noihin sopiva sohva (no okei ehkä ei ihan noin krumeluuri) joka juuri kotiutui kirpparilta ja jää odottamaan kauhulla hetkeä, kun hyökkään santapaperin kanssa sen kimppuun vuonna jonain tulevana.

  Mä näin sut muuten lehdessä (juu luen ne usein vuosiakin myöhässä :D) Olet todella kaunis.

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän luulen, että meidänkin tuolit saa olla tuomoiset vielä viikon (ja kuukauden ja ehkä jopa kolmen kuukauden) kuluttua, sillä uutta projektia taas pukkaa ennen, kun ehtii vanhoja saattamaan loppuun. Ja kun tähän vielä lisää ne IKUISUUDEN vanhat, kuten esim. tuo ompelukaappi, niin oi ja voi. Onko pakko ajatella niitä, jos ei halua :D

   Kiitos, kiitos, mutta pakko kyllä antaa osansa kehuista myös kuvaajalle ;)

   Poista
 5. Kerro ihmeessä missä lehdessä oot ollu niin voisin itsekin etsiä lehden. Mites kirppistelyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska blogini pyörii ns. anonyyminä, harras toiveeni on, että se saa sellaisena pysyä myös jatkossa. Blogiani käy kyllä lukemassa myös ystävät ja tuttavat, mutta yleisellä tasolla toivon saavani olla ns. kasvoton. Ja tästä syystä en haluaisi tuota lehtiasiaa käydä läpi tämän tarkemmin :)

   Kirppistellyt olen. Mutta teknisistä syistä johtuen kuvat ovat missälie. Tarkoitukseni on tänään käydä kamera ja koneet läpi, josko ne jostakin syövereistä vielä löytyisivät. Ja jos ei, kuvailen niitä sitten uudemman kertaa. Ja saattaapi olla, että tänäänkin tulee kirppiksillä pyörähdettyä...

   Poista
 6. Ymmärrän sua täysin että haluat pysyä anonyyminä. Toivottavasti kirppiskuvat löytyy ne on ihan parhaita!

  VastaaPoista