keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Munaa, munaa ja munaa

Ainakin osa kadonneista kuvista on löytynyt, joten tässä kuvia jo jokunen tovi sitten tehdyistä ostosreissuista.
 
 Kaupassa myytiin neljän munan luomuminakennoja hintaan 0,50€/kenno, sillä ne olivat päiväystuotteita. Mutta koska munat säilyvät helposti yli kuukaudenkin päiväyksen jälkeen, otin niitä ihan reippaan satsin. Vielä tähän aikaan vuodesta luomukanat ovat sisätiloissa (ulkokausi alkaa kesäkuussa), mutta on niillä siellä onneksi isommat tilat, kuin mitä muissa kanaloissa. Joten tässä ihan hyvä vaihtoehto ulkokananmunien rinnalle.


Ja tottahan toki mukaan tarttui myös perus rahka-setti. Tuo vähän isompi puteli oli päiväystuote, muut normihinnalla.
 

Maitoa. Sitä meillä kuluu :D
 

Tarjouslihaa, tottakai.
 

Koska hevi-osastolla on vihdoinkin hinnat laskeneet kohtuulliselle tasolle, on varsinkin kurkun kulutus tässä perheessä noussut ihan huimasti.
 

Ja sitten vielä sekametelisoppaa.
 

* * *

Seuraavalla reissulla lähdin hakemaan tulostimeen uutta mustepatruunaa. Koska jälleen kerran oli kiireinen päivä (koska ei olisi?!), ostin maksalaatikoa lounaaksi. Nakkeja ja makkaraa syöme itse asiassa todella harvoin, mutta koska nakit olivat tarjouksessa, ostin niitä pakkaseen muutaman paketin. Ja siellä ne edelleen ovat. Pitänee varmaan joku päivä tehdä nakkikastiketta :)
* * *
 Seuraavalla reissulla taas perustäydennystä, sekä tarpeet äitienpäiväkakkuun. Halusin päästä helpolla, vaikka yleensä tapana onkin panostaa kakkuihin. Niinpä tein vain sitten tuommoisen keksipohjaisen rahkakakun. Ja oli hyvää :)


* * * 

Pari päivää sitten tuli vähän törsättyä ruokakaupassa. Ostoskoriin tarttui mukaan lohta, sekä (entuudestaan puuttuvat) tarpeet broiler-risottoon. Syömme kalaa todella harvoin, koska puolet perheestä nyrpistää kalalle nokkaansa. Mutta tällä kertaa se maistui kaikille. Vauvakin söi sitä innoissaan. Pitää varmaan ottaa lohi lähiaikoina uudelleen "ruokalistalle"...jospa vaikka oppisimme sitä syömään? :)

 * * * 

Tänään kävin taas tekemässä pikaiset täydennykset. 
Maitoa, rahkaa, kermaa ja jogurttia. Niillä pääsee jo melko pitkälle :D

Tomaatti oli todella halpaa, joten sitä tuli ostettua, vaikka sitä jääkaapista ihan hyvin jo entuudestaan löytyykin. Myös uudet perunat maksoivat vain 0,49€/kg, joten ostin niitäkin. Ja koska jälleen kerran oli kiire aamupäivä, mentiin lounas valmisruokalinjalla, eli lasagnella.-30% leipiä en ole pitkiin aikoihin nähnyt, joten nyt kun näin, nappasin moisen mukaani. Lähimpään edulliseen leipäkauppaan (Vaasan myymälä laittoi lapun luukulle) on niin pitkä matka, että jatkossa pitää pohtia, josko osan leivistä tekisi itse. Uunituoreet sämpylät kun on ihan sikahyviä!

Ja sitten taas sitä summaa. Ja käyntikertoja. 
795,15€ ja 14.

Melkein. Tästä nimittäin puuttuu mieheni tekemät kauppareissut, joita on tässä kuussa 2 kpl. Summaa en tiedä, sillä en ole muistanut kysyä. Mutta noin 100€ se varmaan on. 

En siis tässäkään kuussa pysynyt budjetissa. Ja kävin kaupassa useammin, kuin mitä olin suunnitellut. Mutta sellaiset "ei niin järkevät" heräteostokset ovat kyllä vähentyneet. Ja vaikka budjetti meni jälleen kerran yli, se kuitenkin pieneni edelleen. Maaliskuussa 1257,56€, huhtikuussa
1028,99€ ja toukokuussa noin 900€. Joten ei huono.

Olen kovasti pohtinut sitä, että ehkä kultainen keskitie taitaa olla hyvä tuon käyntimäärän suhteen. Kun koitan käydä kaupassa harvemmin, joudun aina välillä tekemään niiin suuret ostokset, että kassa joutuu tulemaan apuun, jotta ehdin pakkaamaan ne edes jokseenkin kohtuullisessa ajassa. Enkä todellakaan ole mikään hidas pakkaaja. Tavaraa vaan on iso kärryllinen aivan kukkurallaan, joten sillä välilllä, kun olen sitä hihnalle lastaamassa, on hihnan toinen pää jo aivan tukossa. Takanani oleva jono ei yleensä muodostu kovinkaan pitkäksi, sillä ostosmääräni nähdessään ihmiset lähes poikkeuksetta valitsevat viereisen kassan. 

Kun viimeksi tein lähikaupassa isompia ostoksia, kyseli myyjä sitä, että olenko kutsunut isommankin porukan koolle. Normaalisti käyn lähikaupassa lähes päivittäin (viime aikoina noin joka toinen päivä), joten ostan yleensä kassin-pari. Nyt sitten yritin ostaa paljon, jotten joutuisi heti seuraavana päivänä käymään kaupassa uudestaan. Enkä ollut siis kutsunut mitään porukkaa koolle...ihan tavalliset ostokset tälle omalle perheelle tein. Koitin vaan tosiaan pidentää sitä kaupassakäyntiväliä, jolloin se ostosmääräkin kasvoi.

En missään nimessä halua ravata kaupassa päivittäin. Mutta ei sekään tunnu hyvältä, että kävisin kaupassa vain kaksi kertaa viikossa, jolloin saan joka kerta roudata niska limassa 10 litraa maitoa, 2 litraa jogurttia, 7 kiloa pottuja, 20 purkkia rahkaa ja 105 miljoonaa kananmunaa. Suunnilleen :D 

En varmaankaan mene kauppaan ennen sunnuntaita, joten "penninvenytysprojekti" päättyy osaltani tähän. En voi sanoa projektin onnistuneen täydellisesti, sillä jäin tavoitteesta. Mutta onhan tuossa aikamoista säästöä kuitenkin syntynyt, joten ei tämä ihan hukkaankaan mennyt :)

4 kommenttia:

 1. Jee jee jee! Oot käynyt kaupassa ja pääsin taas nauttimaan sun ostosreissusta :) On se kumma että aivan vieraan ihmisen kaupassa käyminen, ompelukset ja kirpparikierrokset piristää aina mun päivää! Kiitos!! Teet muuten tosi hyviä löytöjä kirpparilta. Itse käyn melkein joka viikko muutamallakin kirpparilla ja tuntuu ettei oikein koskaan löydä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosiaan käynyt kaupassa...aika montakin kertaa ;)

   Ja on ilo olla piristämässä päivääsi, jos onnistun tekemään sen näinkin helpolla...ei paljon ponnistuksia vaadi :D

   Aina välillä tulee tehtyä ihan huippulöytöjä. Toisinaan kotiin tulee lähdettyä vain pari hassua perusvaatetta mukanaan. Mutta olen kyllä sikäli onnekkaassa asemassa, että noin 30 km säteellä meistä, on aika monta hyvää kirppistä, eli on varaa mistä valita. Tosin yleensä sitä tulee kierrettyä vain ne tutut, jo hyviksi todetut kirppikset, vaikka muitakin olisi kyllä tarjolla :)

   Kesällä olen pääsemässä kirppisreissulle vähän pidempien matkojen päähän, kun teemme muutaman kesälomareissun. Täysin vieraille apajille pääsy on aina ihan huippujännää :D

   Poista
 2. Kiva kuulla että pääset myös kauemmaksi kirppistelemään. Mitä eläimiä teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tällä hetkellä pari koiraa ja gerbiiliä. Uusi koiranpentu on suunnitteilla tulevaisuuteen, mutta aivan vielä ei ole oikea aika :)

   Poista