tiistai 20. toukokuuta 2014

Kaupassa on tullut käytyä kerran jos toisenkin

Laskujeni mukaan tässä kuussa 10 kertaa, joka taitaa olla se lukema, jonka olin suunnitellut koko kuulle. Eikä tässä vielä kaikki, sillä myös mieheni on käynyt kaupassa, ainakin kerran.

Taidan vedota varsin usein kiireeseen ja niin teen tälläkin kertaa. En ole kuvannut, kuin muutaman kauppareissun ostokset, sillä useamman kerran on käynyt niin, että olen vain heittänyt kassit kotiovelle ja jatkanut matkaani. Tällöin tavaroiden lastaaminen paikoilleen on jäänyt mieheni tehtäväksi, eikä kuvia siis näiltä kerroilta ole.

Enkä tiedä minne bittiavaruuteen osa kuvista on kadonnut, sillä kun läppärin kovalevy (vai mikä se nyt on) saatiin sirrettyä uuteen läppäriini (tai uuteen ja uuteen, käytetty se oikeasti on, tietenkin) löytyi kuvia vain muutama. Ja muistan aivan varmaksi kuvanneeni enemmän.

Eikä tässä vielä kaikki. En saa kuvia muokattua lainkaan. Enkä nyt tarkoita mitään valoja ja varjoja tms. vaan en saa niitä edes pienennettyä tai rajattua. Joten tämä postaus jää nyt kuvattomaksi. Joten teknisiä ongelmia on nyt siis vähän enemmänkin.

Mutta juttu ei kyllä ihan heti lopu kesken, joten sitä on nyt siis joka tapauksessa luvassa :D

Kauppaan on mennyt rahaa 504,96 euroa. Tähän tulee vielä päälle se miehen tekemä reissu...pitää kysellä loppusuumaa ja lisätä se tuohon mukaan, mutta veikkaan summan olevan boin 50 euroa. Eli noin 550 euroa on mennyt ja päiviä on tässä kuussa jäljellä 11. En ole siis kovinkaan pahasti budjetin osalta jäljessä. Tosin olen tästä kohtapuolin lähdössä kauppaan...

Ns. ylimääräisiä ostoksia olen tehnyt mielestäni melko vähän. Pikkumiehelle ostin taaperokärryn, mutta se tulee kyllä ihan tarpeeseen, sillä poika nousee jo tukea vasten seisomaan. 

Lasten hiekkaleikkeihin ostin 3 uutta lapiota. Ne olivat kyllä turhia, sillä lapioita löytyy riittävästi jo entuudestaankin. Mutta kun ne olivat niin kivan värisiä :D 
Joskaan eipä niihin mennyt edes kolmea euroa, joten siihen ei budjettini tule kaatumaan. Kunhan en ala yhden sun toisen asian kohdalla ajattelemaan samoin ja huomaakkin, miten kolme euroa on muuttunutkin hieman suuremmaksi lukemaksi.

Punaisen lapun tuotteita olen kovasti ostellut ja muutoinkin valinnut melko pitkälti kilo/litrahinnan mukaan edullista. "Halpishuuhteluaine" jäi käyttööni ihan pysyvästi, sillä kyllä se näemmä yhtä hyvin toimii, kuin mitä kalliimpikin. Suuveden osalta päädyin kuitenkin valitsemaan toisen (kalliimman) putelin, enkä innostunut halpishamastahnastakaan. Olen myös testannut erilaisia kertakäyttöteriä, joista halvimmat tulevat kyllä jatkossa jäämään kaupan hyllylle. Mutta edullisemmat, kuin mitä ennen käytin, on jääneet pysyvään käyttöön. Eli jokusen tuotteen olen siis halvempaan pysyvästi vaihtanut, joten ei tämä kokeiluni aivan turha ole ollut :)

Karkit ja herkut ovat vähentyneet, koska peilikuvani ei miellytä ja ainoa keino saada se miellyttävämmäksi, on syödä järkevämmin. On siis jälleen aika napata itsään niskasta kiinni ja karistaa ylimääräisiä kiloja. En tiedä pääsenkö niistä koskaan lopullisesti eroon, mutta jälleen kerran aion saada vaakalukemaa pienemmäksi. Tekee todella tiukkaa myöntää, että olen taas antanut vaakalukeman hivuta ihan reippaasti ylöspäin...mutta mitä sitä totuutta peittelemäänkään? Jospa taas sitten seuraavalla kerralla muistaisin, miten nololta tämä tuntuu? Josko siinä olisi yksi pieni lisätsempinaihe lisää?

Kävin lunttaamassa blogistani, mitä alimmillani olen tämän vuoden puolella painanut. 70,9 kg. Ja nyt vaaka näyttää noin 6 kiloa enemmän. Jos jotain positiivista, niin 6 kiloa lähtee kyllä nopeasti. Mutta kyllä tämä oma typeyys silti taas vähän pannuun ottaa. Joskin olen kyllä tyytyväinen siihen, että en antanut kaikkien kilojen tulla takaisin, vaan havahduin karuun todellisuuteen jo aiemmin. Ehkä pelini ei siis kuitenkaan ole vielä täysin menetetty?  :D
Vaa-alle en taaskaan ajatellut hypätä ennen, kuin vasta joskus. Ehkä vasta keskuun lopussa? Kyllä sen sitten taas housuista huomaa, jos kiloja alkaa karisemaan. Ja senkin, jos ei ala. Mutta eiköhän se suunta taas alaspäin vieväksi saada, kun on ennenkin saatu :)

 Mutta nyt sinne kauppaan...ja ehkä kirppiksellekin? Koitan illemmalla saada näitä "teknisiä ongelmia" kuntoon, jotta pääsisin taas päivittämään blogia kera kuvien :)


2 kommenttia:

  1. Mä käyn täällä joka päivä toiveikkaana kurkkimassa uutta postausta kuvien kera:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan...olet sitten saanut jo aika kauan odotella. Mutta josko tänään tuo odotus palkittaisiin? :D

      Poista