tiistai 23. joulukuuta 2014

Pieniä joululahjoja omin käsin

Ihan kohta se on täällä. Joulu.
<3
Kuten aina ennenkin, jouluvalmistelujen suhteen tuli taas vähän kiire. Ja tänä vuonna siis vielä kovempi kiire, kuin mitä ennen. Mutta kohtalaisen kunnialla kuitenkin selvittiin. Uudenvuodenlupaukseni olkoot tulevalle vuodelle se, että "ensi vuonna valmistaudun jouluun hyvissä ajoin". 
Tosin saattaa olla, että tein tuon saman lupauksen jo viime vuonna... ;)

 Paketti pikkusiskolle. 
Paketointimateriaalina toimi tapetti ja täytyy sanoa, että tykästyin kovasti. Suunnitelmiini kuului olla ostamatta enää jatkossa paketointitarpeita...mutta lasketaanko se, jos ostan tapettia..."askartelukäyttöön" *viheltelee*

 Tapetti taipui kätevästi herttaisiksi lahjakasseiksi ja näitä tulikin tehtyä lopulta melko monta. 
Rautalankaohjeet lahjakassin tekoon löytyy täältä! (YouTube-video)

Näytin teille jo aiemmin joululahjaksi painamani tiskirätit...tein samalla seulalla myös muutaman patalapun paketteihin sujautettavaksi. Painaminen sujui hyvin, ompelu ei niinkään. Mutta muutaman patalapun sain kuitenkin työstettyä jopa ihan valmiiksi saakka :)

Ja lisää tiskirättejä. Tällä kertaa söpöllä pupukuvalla <3
 
 Tein myös heijastimia. Testasin sekä kontaktiliimaa, että sprayliimaa, joiden avulla kiinnitin heijastinkankaat huopakankaan molemmille puolille. Ja vaikutti siltä, että molemmat liimat toimivat tässä tarkoituksessa erittäin hyvin. Jotta heijastimiin sai vähän "bling blingiä", lisäsin heijastimiin muutaman strassin. Niiden pysyvyyttä hieman kyllä jännitän...mutta toivotaan parasta :)

Oi ja voi...on se vain NIIN kaunis. Peura <3

Painoin peuranpään muutamaan (osto)tyynyliinaan...tosin ihan se ei nyt mennyt niin kuin Strömsössä (taaskaan). Kun kuvat olivat kuivuneet, silitin niitä 3 pisteen lämmöllä leivinpaperin läpi noin 2 minuutin ajan. Siinä oli vain sellainen yksi pieni mutta... 
Olin käyttänyt samaa leivinpaperia ja aika monta kertaa, jolloin leivinpaperi oli jo hieman kellastunut. Ja kohta sainkin sitten huomata, että myös tyynyliinat olivat kellastuneet : / 
Eipä auttanut muu, kuin pistää tyynyliinat pesuun ja toivoa parasta. Toiveeseeni onneksi vastattiin, sillä pesun jälkeen tyynyliinat olivat taas kirkkaan valkoiset, kera mustan peuran. Peuratkin siis pysyivät paikoillaan, eivätkä ne menettänyt värejään :)


Ja jos aikuiset saivat heijastimia, niin toki sitten lastenkin piti saada!

Soittelin tuossa jokunen aika sitten lähipiiriin kuuluvien lasten vanhemmille, kysellen heiltä lasten lempivärejä ja lempihahmoja, jotka ovat lasten mielestä juuri tällä hetkellä "IN". Ja siitä se sitten lähti...heijastinliivien valmistus kunkin lapsen suosikkivärin ja suosikkihahmon tms. mukaan :)

Palomiesliivi pikkupojalle ja kissaliivi pikkutytölle


Ja koska pienillä yksityiskohdilla on väliä, tein palomiesliiviin "tuotelapun", joka osoittaa faktaksi sen, että liivi on ihka oikea palomiesten heijastinliivi! Katso vaikka itse...oikeilla palomiehillä on ihan samanlaiset ;)

Kiitokset siis sille ystävälliselle palomiehelle, joka auttoi "todistamaan" liivin oikeaksi :D

Osa heijastinliiveistä lähti jo pukin matkaan, enkä kai kiireessä huomannut otta niistä kuvia. Ellen sitten ottanut niitä toisella kameralla, kun Canonista oli akku loppu ja laturi ties missä...kuvasin muistaakseni hetken aikaa vanhalla kameralla. Jos kuvat jostakin esiin vielä ilmestyy, niin laittelen teille vielä myöhemmin kuvia myös niistä muista liiveistä, joita lapsille tein :)

4 kommenttia:

 1. Hienoja tekeleitä!
  Ihanaa joulun aikaa teille :)

  VastaaPoista
 2. Vau! Itsellä ollut suunnitelmissa ommella pojalleni hieno heijastinliivi. Mistä kankaasta toteutit nämä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein ne fleecestä. Siitä surauttaa liivit melko vikkelään, sillä fleecehän ei purkaannu, eli reunoja ei tarvitse erikseen huolitella. Riittää, että niihin tekee vain käänteet :)

   Poista