torstai 11. joulukuuta 2014

Tuunatut joulukoristeet

Parin viime päivän ajan olen arkisten askareiden keskellä yrittänyt edes pienissä määrin "rakennella" joulua. Tänä vuona joulu tuntuu lähestyvän nopeampaan tahtiin, kuin mitä koskaan ennen ja nyt rupeaa tuntumaan siltä, että kohta alkaa olemaan jo vähän kiirus!

Yleensä olen ollut tähän aikaan vuodesta joulupuuhien suhteen jo edes hieman alkua pidemmällä, mutta tänä vuonna hommat eivät oikein tunnu etenevän toivottuun tahtiin. Systemaattisuus ei ole koskaan kuulunut vahvuuksiini...ja tänä vuonna taitaa sen saralta tulla varsinainen rimanalitus!! :D

Joululaatikoita kaivellessani törmäsin "kuusenpallokaaokseen". Vuosien saatossa meille on kulkeutunut pallo sieltä ja toinen täältä, joten lopputulos on melko sekalainen kasa eri näköisiä, kokoisia ja mallisia palloja.

Ja niille piti sitten tietenkin nyt tehdä jotakin, jotta ne saisi uudelleen käyttöön, hieman päivitetympinä versioina.


Testasin useampaakin kikkaa, jonka avulla saisin palloista värin pois. Muutaman hudin jälkeen löysin toimivan keinon, nimeltään asetoni. Sivelemällä sitä siveltimellä pallon pintaan, väri suorastaan valui pallosta pois.

Mutta asetoni otti ja loppui kesken. Niinpä sitten piti keksiä jotakin muuta, sillä halusin pallot HETI valmiiksi, enkä siis vasta seuraavana päivänä :D


Kokeilin laittaa palloihin liimaa, jonka jälkeen pyörittelin palloja glitterissä. Se toimi. Tosin se vaati osaan palloista yhden sijasta useamman kerroksen ja koko koti tuntui tuon jälkeen loistavalta glitterimaailmalta, sillä pienen pienet hileet kantautuivat kaikkialle!!

Laitoin pallojen päälle vielä kalustelakkaa, mutta kyllä niitä hileitä siltikin vielä palloista irtoaa. Testasin myös spraylakkaa, mutta lopputulos on sama. Ei se hile palloista nyt sentään varisemalla varise, mutta en siltikään taida kuuseen niitä ripustaa, vaan pallot saavat olla koristeena lasipurkissa (ja irtohileet purkin pohjalla) :)


Turvauduin myös luottoystävääni nimeltä spraymaali.

Helppoa, nopeaa ja kaunista :)


4 kommenttia:

 1. No, tulipa kauniita. Mustat ovat kyllä niin kauniit! Itse en voi sietää hilekoristeita, koska niitä hileitä on oikeasti joka paikassa. Etsin kissojen ja koirien kanssa hopean värisiä palloja, mutta lähes jokaisessa pakkauksessa oli näitä hilepalloja. Ostin sellaisen pakkauksen ja niin ne koristavat nyt tuolla kuustamme. En olisi uskonut, että hilepallot löytävät tiensä meille! Saas nähdä onko ensi kesänä vielä hileitä löydettävissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on jo ainakin se kaikkein suurin "hileloisto" kadonnut. Joten ehkä teiltäkin jo ensi kesään mennessä :D

   Poista
 2. Tuohan olisi kivaa puuhaa kokeilla. Saisikohan jollain maalilla tuollaisen hehkun/kiillon aikaan, kun noissa kaupasta ostettavissa on? En ole uskaltanut mennä kokeilemaan kun tarpeet taitaa olla kalliimpia, kun itse koristeet valmiina kaupasta.

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli ne käsittelee kiiltävällä maalilla, niin melko kiiltävä siitä pinnasta kyllä tulee. Mutta ei siis kuitenkaan tuollainen "peilimäinen", jotta siitä näkisi oman kuvansa, kuten noita alkuperäisiä katsomalla näkee :)

   Askartelukaupoista saattaisi löytyä jokin tökötti, jolla sen saisi kotikonsteinkin onnistumaan, mutta kuten jo sanoitkin, niin se saattaa tulla hinnakkaammaksi, kuin ihan kokonaan uudet pallot.

   Veikkaan, että sillä rahalla, mitä joulupallojemme tuunaukseen olen käyttänyt, olisi saanut muutaman pakkauksen ihan uutenakin. Mutta koska tässä kohtaa oli ideana nimen omaan se "vanhasta uutta" ja "puuhaa käsille", niin en halunnut uusia ostaa, vaikka se olisikin ollut edukkaampaa :)

   Poista