perjantai 2. elokuuta 2013

Näin tuunaat farkut pidemmiksi

Huomasimme tuossa viikko sitten, että esikoisen kaikki farkut olivat jääneet kesän aikana lahkeista liian lyhkäsiksi. Vyötäröltä ne olivat edelleen sopivat, joten siitä sain idean kokeilla farkkujen tuunaamista pidemmiksi.

Perinteinen tapa pidentää lyhyeksi jääneitä farkkuja lienee se, että leikataan toisista farkuista kaitaleet, jotka liitetään joko farkkujen lahkeiden jatkeeksi, tai sitten vaikka reiden-, polven-, tai pohkeen kohdalle. Nämä eivät nyt kuitenkaan olleet tytölle kovinkaan mieluisia vaihtoehtoja, joten piti keksiä jotain muuta.

Keksin itse idean laittaa lahkeiden jatkeeksi pitsiä ja tämän lisäksi sain vinkin jatkaa lahkeita resorien avulla. Nämä molemmat tavat olivat tytön mieleen, joten niitä lähdimme siis kokeilemaan. Tosin pitsi-ideaa jouduin hieman muokkaamaan, koska sopivaa pitsiä ei kaapista juuri sillä hetkellä löytynyt, kun ompelukärpänen puraisi. Mutta onneksi kaapista kuitenkin löytyi pitsin tapaista kangasta.

Resoripidennyksen tein lyhentämällä farkkuja melko reippaalla kädellä, jotta saisin farkkuihin liitettyä hieman pidemmät resorit. Nämä farkut näyttävät jalassa mielestäni todella kivoilta ja esikoinen ihastui niihin kovasti :)
"Pitsilahkeet" eivät sen sijaan kuvassa tuo itseään parhaalla mahdollisella tavalla esiin, mutta jalassa nekin näyttävät oikein kivoilta. Tuo pitsi rypyttyy jalan päälle siten, että ne näyttävät hieman villasukilta. Passaa siis syksyyn oikein hyvin :)


8 kommenttia:

 1. Hyviltä näyttää molemmat :)

  VastaaPoista
 2. Voijee! mahtava vinkki, tulen tätä käyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulle, että käyttöön menee :D

   Poista
 3. Hienot :)) Monet kerrat on pitän itekki tehä.. mut laiskuus.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskuus on kyllä mullekin kovin tuttua...mutta kun tämä tuntui nyt olevan ainoa keino saada lapselle sopivia housuja, niin ei auttanut laiskotella :D

   Poista
 4. Wau :) (y)

  Lukija :)

  VastaaPoista