maanantai 5. elokuuta 2013

Tuttiremmejä ja nappipampuloita

Olen huomannut, että usein joskus käy niin, että innostun jostakin asiasta ja saatan sen alkuun...mutta sitten se jääkin unholaan. Kunnes sitten innostun siitä taas jokin päivä uudelleen ja pääsen saattamaan sen loppuun. 

Olen tässä nyt jo tovin jos toisenkin toteuttanut erästä projektia, josta teillekin salaperäisesti vinkkasin...mutta se projekti ei etene. Tänäänkin sitä taas pohdin, mutta kun ei, niin ei. Kyllä se vielä jokin päivä saa tuulta purjeisiinsa, mutta sitä ennen päädyin tekemään pari muuta, jo unholaan jäänyttä hommaa :)

Huhtikuussa innostuin siitä ajatuksesta, että tekisin vauvalle tuttiremmejä ihan itse. Samaan syssyyn innostuin myös siitä, että voisin tehdä pikkutyttöjen kanssa yhdessä heille pampuloita itsepäälystettyjä nappeja apuna käyttäen. Mutta nuo molemmat puuhat sitten ikäänkuin jäivät. Mutta nyt molemmat pikkuprojektit on toteutettu! Tarvikkeita ja intoa riittää vielä jatkoonkin, joten näitä tullaan näkemään vielä myöhemmin lisääkin.

Tuttiremmejä tein heti kerralla vähän isomman satsin. En pelkästään omalle vauvalle, vaan osa menee lahjaksi. Näitä oli ihan mielettömän kiva tehdä, sillä ne valmistuivat vain muutamassa minuutissa. Juuri nyt tekeekin enemmän mieli tehdä nopeasti valmistuvia pikkuprojekteja, kuin paljon aikaa ja vaivaa vieviä, suuria töitä.


Pikkutytöt puolestaan innostuivat pampuloista. He valitsivat tilkkulaatikosta mieluiset tilkut, jotka sitten äidin avustuksella muuntuivat napeiksi ja napit muuntuivat pampuloiden koristeiksi. Kovin suurta valikoimaa ei pienikuvioisia tilkkuja ollut, mutta kyllä sieltä molemmille mieluisat kuvat löytyi :)


Lapsilla mielenkiinto ei lopulta riittänyt kovinkaan pitkälle nappien päällystämisen suhteen, vaan polkupyöräily ja pihaleikit iskän kanssa veivät voiton. Mutta koska äidillä vielä riitti intoa puuhasteluun, tein tytöille muutaman satsin ponnareita. Jäin kyllä kaipaamaan jotain "extrakivaa" kuosia, joten seraavalla kangaskauppareissulla pitää kurkkia kankaita vähän "sillä silmällä". Toisaalta oli hirmu kivaa päästä tyhjäämään tilkkulaatikkoa, sillä juuri tätä varten niitä tilkkuja on säästettykin...jotta niistäkin saisi vielä jotain aikaiseksi :)


Sydänkuosi-, ja raitakuosi oli uusista kankaista jääneitä tilkkuja, keltaiset sen sijaan ovat isosiskon vanhasta kesämekosta, josta leikkasin aikoinaan tilkun talteen. Tälläkin kertaa siis tuunaus oli pienesti mukana puuhissani :)

Tuttiremmitarvikkeet, sekä nappipompula-tarvikkeet on ostettu Nappikauppa Punahilkasta. Suuntaa siis sinne, mikäli innostut puuhailemaan joko tuttiremmejä, tai nappipampuloita.

8 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä ideasta! Meinasin kysyä, miten noita nappeja tehdään, mutta tuolta linkkaamastasi kaupasta vissiin löytyykin kaikki tarvittavat tarvikkeet. Jään siis odottelemaan inspiraatiota ja tutkin puodin valikoimaa myöskin sillä silmällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautalankaohjeet (joilla siis jopa minä ymmärsin!) löytyy tosiaan tuolta Nappikaupaun sivuilta kohdasta TUOTERYHMÄT --> VINKIT JA OHJEET --> ASKARTELUVINKKI: PÄÄLLYSTETYT NAPIT.

   Askarteluiloa :D

   Poista
 2. Väkisin ei saa tehdä mitään. Voi luovuus tyssätä siihen, toki joskus on pikkuisen patistettava puuhaan....mutta milloin tietää, että patistaa tai milloin se on pakkopullaa?

  Itse sain juuri (niin kuin tiedät) super pitkän projektin valmiiksi ja olen niin tyytyväinen, että sain tosiaan valmiiksi sen. Huhhuh, sanon minä :)

  Ihania nuo tuttiketjut ja pompulat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tässä on kyse vain pienestä harrastelunäpertelystä, eli silloin voi tehdä kun haluttaa...ja kun ei haluta, niin ei tarvitse tehdä :D

   Pitäisikin ehkä silti miettiä sitä kivaa fiilistä, kun saa taas jotain valmiiksi...jos vaikka sen vaimalla taas jaksaisi innostua? :D :D

   Poista
 3. Mihin toi tuttiketjun lenkki tulee kiinni? Mulla oli sellanen tarrasysteemi ja se oli hurjan kätsy. Nyt ei vaan raksuta toi :D

  Ihanat kuosit kaikissa. Varsinki pompuloissa!

  Lukija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lenkki joustaa, eli sen saa pujotettua Ainun tunteissa sen "ison rinkulan" ympärille...se tutin rinkula siis putojetaan tuon lenkin läpi, tai miten sen nyt selittäisi :D

   Mam-tuttien kohdalla sen saa sen "tutin nupin" ympärille, josta siis aikuinen pitää kiinni laittaessaan tutin vauvan suuhun :)

   Ja kiitos kehuista :)

   Poista
 4. No nyt tyhmempiki tajus ku sanoit että on joustava rinkula :D *blondi* ;)

  Lukija :)

  VastaaPoista