keskiviikko 21. elokuuta 2013

Pinnasängyn tuunaus

Tämä oli ehkä elämäni hankalin tuunaus, mutta nyt se on (onneksi) valmis. Ei tämä muutoin olisi hankalaa ollut, mutta kun sää ei ollut kovinkaan suosiollinen, jonka vuoksi projekti pitkittyi pitkittymistään.
 
Jokunen viikko sitten vaihdoin kassillisen liian pieneksi jääneitä lastenvaatteita tähän oranssin väriseen pinnasänkyyn. Ajatuksenani oli maalata se valkoiseksi, sillä tuo oranssi väri ei ehkä ole aivan sitä, mitä pinnasängyn väriltä toivoin. Pinnasänky oli kuitenkin muutoin meille oikein sopiva, sillä kuten kuvasta näkee, pinnasängyn saa kokoon ilman toista laitaakin (etulaita on kuvassa irti) jolloin pinnasängyn saa meidän sänkyymme kiinni ns. sivuvaunuksi.
 

Pinnasänkyä oltiin entisessä kodissa tuunattu myös tarroin, mutta ne lähtivät ihan vaan repimällä pois.


Ensimmäiseksi kävin taas hiomahiiren kanssa sängyn kimppuun ja hioin sängyn sen avulla kauttaaltaan kevyesti.


Tämän jälkeen pesin hiomapölyn sängyn pinnalta pois ja aloitin maalauspuuhat.  Koska sää oli kesäisen lämmin, sain maalattua saman päivän aikana kaksi kerrosta, jonka jälkeen maalipinta näytti jo ihan kohtuulliselta. Kerroksia tarvittaisiin kyllä vielä lisää, mutta tässähän oli jo oikein hyvä alku.

 

Muutaman tunnin kuluttua näky oli kuitenkin valitettavasti tämä : /


Sängyn osat olivat kauttaaltaan aivan märät, koska sade tuli ja yllätti. Harmitti.
Maalipinta ei kuitenkaan onneksi kärsinyt, sillä pinta oli ehtinyt kuivahtamaan jo riittävästi. Mutta koska epäilin silti, että sänky saattaisi olla maalipintansa osalta kostea tovin jos toisenkin, nostin sängyn osat sisälle kuivumaan.

Viikon kuluttua jatkoin maalaamista uudelleen. Tarkistin säätiedotuksen, jonka mukaan vesisadetta ei ollut luvassa ja jätin sängyn luottavaisin mielin pihalle yön yli kuivumaan. Ei olisi kannattanut, sillä sade tuli TAAS!


 Sänky joutui sään armoille vielä kolmannenkin kerran, jolloin oma uskoni loppui sängyn tuunauksen valmistumisen suhteen. Saan kiittää miestä siitä, että tämä projekti tuli lopulta päätökseen, sillä mies hoiti maalauksen lopulta loppuun.

Sänky on makuuhuoneemme nurkassa hyvin ahtaassa tilassa, joten tämän parempaa kuvaa en siitä valitettavasti napattua saanut. Mutta kyllä tästä nyt näkee sen, että sänky lopulta sai sen valkoisen värinsä :)

En vielä asentanut pinnasänkyä sivuvaunnuksi sänkyymme, sillä alkuun vauva nukkuu yönsä varmaankin tiiviisti vieressä ja päivisin unia otetaan joko omassa sängyssä tai rattaissa. Mutta koska tässä nyt tosiaan on se mahdollisuus siihen "sivuvaunuiluun", niin sitä tarpeen tullen käyttää voimme.


8 kommenttia:

 1. Suloinen sänky siellä odottaa käyttäjää =)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva!=) Näyttää ihan samalta kuin meidän vanha pinnis (me maalattiin puunvärisestä valkoiseks ja kyllä meinas hermo mennä kun oli aika kovaa hommaa hiomisineen..).
  Vinkki: kun vauva kasvaa liian isoks pinnikseen, voi laittaa tuonne pohjan alle reunoihin lisätuet puusta (laudan tapaista+ruuveja)ja ottaa sen toisen laidan kokonaan pois, siitä saa tosi kivan pikkusohvan. Meillä siis tehty niin ja on partsilla sohvana ja kestää aikuisen istumista ja lasten hyppimistäkin.Istumapehmusteena tietty se pinniksen patja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessä onkin käynyt se, että tästä voisi ehkä tehdä lastenhuooneseen sohvasängyn, mikäli tähän mahtuu vielä unille siinä kohtaa, kun vauvan on aika (noin 1v iässä) siirtyä isosiskojen kanssa samaan huoneeseen nukkumaan. Päivisin se toimisi siis sohvana ja yöllä sänkynä. Mutta jonkinlaisen laitaviritelmän se tuolloin kyllä kaipaisi...pitää pohtia asiaa enempikin, kunhan se tulee ajankohtaiseksi :)

   Mutta ei lainkaan huono idea tuokin, että siitä tekisi jopa ihan aikuisten kestävän. Tosin, koska meillä ei ole parvekkeella lasitusta, joten se varmaan pitäisi maalata ulkomaalilla...enkä ole lainkaan vakuuttunut siitä, että haluanko enää ikinä, koskaan, saati milloinkaan tuota sänkyä maalaamaan ruveta :D

   Poista
 3. Tyylikäs tuunaus, kyllä kannatti! :)

  VastaaPoista