torstai 17. lokakuuta 2013

Jumppakassit pikkutytöille

Pikkutytöt olivat jumppakasseja vailla, joten ei muuta, kuin saumuri surisemaan. Kassit kaiketi kuuluisi tehdä ihan perus suoraompeleella, mutta mulla on tapana tehdä kaikki saumurilla, minkä sillä tehdä vaan voi. Eli tapanani on mennä sieltä, missä aita on matalin :D

Alkuun kyllä suunnittelin tekeväni kasseista vuorilliset, jolloin olisin ne ompelukoneella tehnyt, mutta niistä olisi tullut tyttöjen käteen melko painavat, jos olisin ne vielä vuorittanutkin. Ja jos on ihan pakko myöntää, niin ei kyllä haittaa, että pääsin näitä tehdessänikin ns. vähemmällä. Juuri nyt tekee ihan hirmuisesti mieli ommella, mutta ennemmin ompelen kaikkea sellaista pientä ja nopeaa, jonka saan samantien valmiiksi. Mikään pidempi projekti ei nyt onnistu, kun vauva on melko tehokas keskeyttämään ompelupuuhia :)


Olen aikoinaan ommellut itselleni jokusen kauppakassin, mutta tällä kertaa ompelin ensimmäistä kertaa kassiin myös pohjan. Olin luullut sen olevan hankalaa, mutta eihän se lopulta ollut, kuin kaksi pientä saumaa ja that´s it! Turhaan sitä siis jännitin. Loppusilauksena vielä silitin kassiin vähän ryhtiä, jotta siitä tuli ns. laatikkomaisempi. Se kun miellyttää enempi silmääni, kuin sellainen pussimainen.2 kommenttia:

  1. Mulla on täällä just työn alla kirjastokassi :D Ihania nuo sinun kassit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjastokassi kuulostaa hyvältä. Saatanpa vähän lainata tuota ideaa joskus itsellenikin. Ja kiitos kehuista :)

      Poista