lauantai 12. lokakuuta 2013

Violet day

Voi että, miten ihanaa ompeleminen voikaan olla :)

Tänään meni kaikki ihan nappiin. Samaa ei voi sanoa eilisestä, sillä noiden pikkutyttöjen housujen vyötäröissä piti olla kuminauhakuja, eikä resorit...vaan miten siinä sitten kävikään?! Kävi sen vertaa pahasti, että jouduin saksimaan ne vyötärökumpparit kokonaan irti, joka käytännössä tarkoitti sitä, että siinä samassa vyötärökin sitten madaltui siinä määrin, että ainoa toimiva vaihtoehto oli laittaa vyötärölle resorit.

Ongelma vain oli siinä, etten oikein osannut hahmottaa sitä, että miten napakan sen resorin tulee olla, jotta se pitäisi housut lapsen yllä. Valitettavan hyvin muistan vielä viimeksi tekemäni housut, jotka pysyvät juuri ja juuri kakkosen yllä, kun resorin napakkuuden arviointi meni hieman metsään. Tai oikeastaan aika paljonkin. 
Ero eri resorien joustavuudenkin välillä oli melko suuri. Tuo pikkumiehen lila resori oli paljon napakampaa materiaalia, kuin mitä tuo tyttöjen housuihin tullut valkoinen resori oli. Voin kertoa, ettei tämä ainakaan helpottanut pähkäilyjäni.

Eilen en uskaltanut resoripuuhuun ruveta, mutta tänään rohkastuin ja päätin yrittää.

Vauvalle en housuja sovitellut, koska pikkumies oli nukkumassa päikkäreitä. Tytöt sen sijaan saivat käydä sovittamassa resoreita ennen, kun ne housuihin kiinni tikkasin. Viisastuin siis eilisestä, enkä tällä kertaa ensin ommellut ja vasta sitten sovitellut. 
Kun resorit olivat sopivan mittaiset, surautin ne saumurilla kiinni ja housuista tuli oikein hyvin yllä pysyvät. Ja varsin kivat noin niin kuin muutoinkin. Alunperin olin ajatellut tätä kangasta paitakankaaksi, mutta jännitän sitä pääntien kanttaamista edelleen, enkä moiseen puuhaan uskaltanut. Mutta enköhän vielä joku päivä uskalla :D

Pikkutyttöjen housut OB 4/2013 Ultimate casual, ilman taskuja ja vyötäröresorilla.
Vauvan housut OB 4/2011 City Mouse, ilman vyötäröllä olevaa solmimisnauhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti