lauantai 19. lokakuuta 2013

Muovipussipussi

Yleensä tapanani on kaupassa asioidessa käyttää kestokasseja, mutta aina välillä käy kuitenkin niin, että joko kassit unohtuvat kotiin tai niitä on mukana liian vähän. Tällöin tulee sitten ostettua muovipussi tai parikin, jotta ostokset saa kannettua kotiin.

Kotona muovipusseja säilytetään roskakaapin sisällä, roskapöntön yllä olevalla hyllyllä. Joskus niitä sinne laskostelenkin, mutta luvattoman usein käy niin, että muovipussi tulee kiireessä vain tungettua kaapin uumeniin. Kun muovipusseja on kertynyt useampi, käy ennenpitkää niin, että kaappia avatessa muovipusseja putoilee lattialle.

Aikoinaan meillä oli Ikeasta ostettu, ehkä maailman näppärin muovipussiteline. Valitettavasti se ei kuitenkaan nykyisen kotimme roskiskaappiin mahdu, joten muovipussit on täällä asuessamme jääneet hieman hunningolle. Eilen kuitenkin päätin, etten enää jaksa katsella keittiössäni muovipussimyttyjä, vaan niille olisi keksittävä jokin helppo ja yksinkertainen säilytysratkaisu, jota lapsetkin voisivat käyttää. Viikkaaminen kun ei heiltä (kuten ei oikein äidiltäkään) suju.

Niinpä päädyin sitten illan viimeisinä hetkinä ompelemaan muutaman muovipussipussin. Tein niitä kaksi, sillä olen kokenut ongelmaksi myös sen, että pientä pussia etsiessäni käteen tarttuu ensin 10 suurta, eli tuossa kohtaa väärän kokoista pussia. Tästä syystä halusin ne siis erilleen säilytettäviksi.

Muovipussipussin tekeminen oli todella yksinkertaista. Itse ompelin pussin käyttäen sekä saumuria, että ompelukonetta, mutta pussin pystyy ompelemaan myös pelkkää ompelukonetta käyttäen. Aikaa kului vain noin 15 min per pussi, joten tämän tekee nopeasti valmiiksi. Tässä ohjeet teillekin, jos jonkun muunkin keittiön on vallannut muovipussikaaos :D

Muovipussipussi

Tarvitset pussin tekoon palan kangasta, sekä kuminauhaa ja/tai kanttinauhaa.

1. Leikkaa valitsemastasi kankaasta haluamasi kokoinen pala. Omassa pussissani palan koko oli noin 55 x 42 cm ja 27 x 25 cm. 
2. Taita kangas kaksinkerroin pituussuunnassa, oikeat puolet vastakkain. Ompele sauma.
3. Tee molempiin päihin kujat kuminauhaa ja/tai nauhaa varten taittamalla kangasta noin 2 cm nurjalle puolelle. Ompele taite.
4. Leikkaa kujan nurjalle puolelle sekä pussin ylä-, että alapäähan pienet viillot, joista saat pujotettua nauhat sisään.
5. Pujota nauhat (pituuden voi arvioida silmämääräisesti) molempiin päihin (ja solmi, mikäli käytät kuminauhaa). Käännä pussi oikein päin. Valmis!


Itse käytin toisessa päässä kuminauhaa ja toisessa kanttinauhaa. Koska en halua pusseja esille roikkumaan, olisin voinut aivan yhtä hyvin laittaa molempiin päihin kuminauhat, tai vaikka sulkea toisen pään ompelemalla sen kokonaan kiinni. Mutta koska mieleni voi aina muuttua, laitoin kanttinauhan varmuuden vuoksi toiseen päähän. Sen avulla pussin ripustaa näppärästi vaikka ovenkahvaan, tai sille varattuun koukkuun.

Kuminauhaan päädyin myös siksi (jotkut laittavat kanttinauhaa molempiin päihin), etten halua joutua solmimaan pussukan naruja joka kerta, kun muovipusseja laittaa pussukan sisään. Ja lapsillekin tuo kuminauha on kätevämpi, kuin solmittavat narut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti