keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Montako blondia tarvitaan tilaamaan lapsille kengät ulkomailta?

Aika monta.

Mä en enää tiedä itkisinkö, vai nauraisinko. Ehkä mä kuitenkin nauran. En ole ehkä koskaan tuntenut itseäni näin tyhmäksi, mutta toisaalta koen, että on ihan hieno asia, jos osaa itselleenkin nauraa. Kerron teille nyt erittäin pitkästi (koska sitä ei kerrassaan voi lyhyesti kertoa) jotta miten tilataan kengät ulkomailta Chefin tapaan.

1. Huomaa puolitutun lapsella ehkä maailman söpöimmät kengät ja kysy mistä ne on hankittu.

2. Kun saat vastauksen (tilattu englannista, Next: in verkkoputiikista), älä turhan tarkkaan jää kuuntelemaan niitä lisäohjeita, vaan keskity vain muistamaan se merkki...loput tiedot saa kuitenkin googlellakin, vaikkei englanti oikein taivu. (NOT!)

3. Mene kotiin ja Googleta. Putiikki löytyy helposti. Ja rekisteröitymisnappi. Klikkaa sitä.

4. Laita nimesi (googlaa tässä kohtaa, että oletko sä Mr, Mrs, Miss vai mikälie), syntymäaikasi ja puhelinnumerosi, sekä muut tarvittavat tiedot. Kun olet kirjannut kaikki tiedot ylös, klikkaa nappulaa siirtyäksesi eteenpäin.

Ja huomaa tässä kohtaa, että puhelinnumero ei kelpaa.

Muuta sen kirjoitusasua, lisää suunta, poista suunta, lisää välejä, poista välejä jne. Tässä välissä käy vinkumassa netissä ohjeita, kun teet sitten mitä tahansa, niin sivusto käskee lisäämään "hyväksyttävän puhelinnumeron".

Aikasi kun naputtelet, niin ota puhelin kauniiseen käteen ja soita ystävällesi, joka on myös sen puolitutun ystävä, jonka lapsen jaloissa näit ne ihanat kengät. Pyydä kauniisti, josko ystäväsi soittaisi ystävälleen ja kysyisi neuvoa. Ystävä ehdottaa tässä kohtaa, että pyytää ystäväänsä soittamaan, jottei välikäsiä tarvita. Sano, että se sopii.

5. Puolituttu soittaa. Pahoittele aiheuttamaasi vaivaa ja pyydä nöyrästi apua puhelinnumeroasian kanssa. Saat heti neuvoksi käydä ensin klikkaamassa sivuston alalaidassa olevaa suomenlipun kuvaa ja kokeilemaan sitten uudelleen. Tämän neuvon tosin kuulet tässä kohtaa jo toistamiseen, sillä mieleesi piirtyy nyt muistikuva siitä, että tämä oli SE ohje, jota et tarkasti jäänyt silloin kengät havaitessasi kuuntelemaan. 
Tällä kertaa saat uuden ohjeen. Muista olla todella tarkkana osoitteen kanssa. Sen tulee vastata täysin pankin (kun kortilla kerran maksetaan) osoitetta. Saat myös ystävällisesti luvan soittaa uudelleen, jollei homma onnistu.

6. Mene uudelleen sivustolle ja koita rekkaantua. Voit nyt todeta, että puhelinnumero oli oikein. Eli klikkaamalla nappulaa, pääset rekisteröitymisen 2. osaan. Siellä pyydetään osoitetta. Mutta osoitekohtia on useampia. Koska se osoite oli oltava tarkasti oikein, ota vielä pikapuhelu puolitutulle ja kysy, että mikä kohta osoitteesta laitetaan mihinkin. Tämän jälkeen olet valmis. Melkein.

7. Etsi pankkitilinavaamis-papereita. Ja totea, ettet löydä niitä. Tämän jälkeen soita pankkiin kysyäksesi osoitettasi. Tämä siksi, että osoitteesi on niin hankala, että vain noin 20% postista tulee oikealla osoitteella ja loput 80% väärällä. On siis saatava selville mitä osoitetta pankki käyttää, jotta saat saman osoitteen rekisteröitymiseen.

8. Pankista pyydetään ottamaan verkkopalvelutunnukset käyttöön tunnistautumista varten. Ne olitkin jo varannut viereesi. Kun tulee aika naputtaa puhelimella käyttäjätunnus, näppäile se väärin. Kun tulee uudelleen aika näppäillä se, näppäile se uudestaan väärin. Tämä siksi, ettet oikeastaan muista mikä se on, vaikka käytät sitä viikoittain. Osaat kyllä näppäillä sen tietokoneella ilman, että asiaa edes ajattelet, mutta nyt, kun se pitää näppäillä puhelimeen asiaa kunnolla ajatellen, et osaa sitä. 

Pyydä virkailijaa odottamaan hetki luurin päässä ja rekkaannu koneellasi verkkopankkiin. Paina samalla käyttäjätunnusluku mieleesi. Tämän jälkeen muistat tunnusluvun ja voit tunnistautua puhelimitse.

Selvennä virkailijalle tilanne ja tiedustele nykyistä osoitettasi. Kun saat osoitteen selville, kirjaa se ylös. Tämän jälkeen vaihda se oikeaksi. Homma selvä, voit lopettaa puhelun ja siirtyä takaisin verkkoputiikkiin.

9. Kirjaa osoite verkkoputiikkiin. Tarkista vielä, että se on sama, kuin mitä olit kirjoittanut paperille. Hyväksy osoite ja siirry klikkaamaan eteenpäin. Nyt sinulla on valmis käyttäjätili!

10. Mene kohtaan "omat tietosi" ja totea tiedoissa olevan virhe. Olit kirjoittanut osoitteeseesi ihan puhtaasta huolimattomuudesta yhden kirjaimen liikaa. Ei hätää, ainahan osoitteen voi muuttaa. Paitsi ettei voi. Ainakaan siis siellä omissa tieoissa. Eikä myöskään sähköpostitse. Ainoa mahdollisuus on soittaa englantiin ja koittaa muuttaa osoite erittäin huonoa englantia puhuen. Not an easy job!

11. Soita englantiin. Aloita puhelu esittelemällä itsesi ja kertomalla, että olet juuri rekisteröitynyt....(pidä tässä kohtaa tauko jonka aikana hymiset ja koita muistella mikä se sana on suomeksi, jotta voit kääntää sen mielessäsi englanniksi. Kun olet riittävän pitkään hiljaa ja välillä vähän hymiset, asiakaspalvelija täydentää lausettasi seuraavalla tavalla)...verkkokauppaan?

Hihkaise myöntäväksi merkiksi ja jatka kertomalla, että...olet kirjoittanut vahingossa väärin...(pidä taas hymistelytauko ja mieti, että mikä saakeli se osoite nyt olikaan englanniksi, juurihan sä sen muistit. Hiljalleen sana tulee takaisin mieleen ja pääset kiljaisemaan)...my address!

Aspal sanoo, että asia selvä ja että hän voi auttaa muuttamaan sen oikeaksi.

Aspal tiedustelee mistä maasta soitat ja tämän jälkeen hän pyytää sähköpostiosoitettasi. Sanot sen, mutta koska osoite sisältää nimen, joka on vierasperäinen, aspal pyytää tavaamaan sen. 

Pyydä häntä odottamaan hetki ja kirjoita aakkoset pikavauhtia paperille. Tämän jälkeen lähde tavaamaan sähköpostiosoitetta kirjain kerrallaan, aina alusta saakka ne mielessäsi aloittaen, koska et muista, että miten mikäkin kirjain lausutaan. Varsinkin A,E ja I menee aivan sekaisin. Hitaasti, mutta varmasti saat osoitteen annettua. Tämän jälkeen sinulla on syytä epäillä, ettette te olleet aivan samaa mieltä niistä kirjaimista, sillä aspal pyytää puhelinnumeroasi. Kirjoita puhelinnumerosi pikaisesti ylös ja kerro se englanniksi. Tämä sujuu onneksi jo vähän paremmin.

Tämän jälkeen päästään sitten itse osoitteen kimppuun. Aspal pyytää tavaamaan sen. Tässä kohtaa toteat, että se on kyllä aika hankalaa. Aspal on onneksi välkky ja ehdottaa, josko hän tavaa sen ja kerron sitten, kun tulee se virheellinen kohta. Ja näin tehdään. Virheellinen kohta selviää helposti ja se päästään korjaamaan!

Puhelun loputtua aspal huomaa helpotuksesi ja toteaa kannustavasti, että englantisi on paljon parempi, kuin hänen suomenkielentaitonsa. Todennäköisesti aspal ei puhu suomea sanaakaan, joten se ei hirmuisesti lämmitä. Mutta kyllä siitä silti hyvät naurut saa. Voit päättää puhelun.

12. Hihku riemusta, sillä olet tehnyt aikamoisen urakan niiden kenkien saamiseksi. Nyt voit tilata ne. Klikkaa itsesi sivustolle ja ihmettele sitä, ettet pääse sinne sisään. Syytä heti mielessäsi aspal:ia, joka on kai nyt ryssinyt jotenkin. Muista kuitenkin hetken kuluttua, ettet ollut klikannut sitä suomenlippua ja vika saattaisi olla siinä. Klikkaa lippua, yritä uudelleen ja totea päässeesi sisään. Tarkista osoitteesi ja huomaa, että se on korjattu. Vertaa sitä vielä aiemmin paperille kirjoittamaasi osoitteeseen ja kiroa ääneen. Osoite on täsmälleen sama, MUTTA olit pyytänyt pankkia vaihtamaan osoitteen oikeaksi sen jälkeen, kun olit kirjannut sen pankilla olleen osoitteen paperille. Tällä hetkellä pankin osoite ei siis täsmää sivulle laittamaasi osoitteeseen, koska olit pyytänyt siihen pankin osoitteeseen muutosta. Jotta sillälailla.

13. Pohdi hetki, että mitkä ovat seuraavat vaihtoehtosi ja päädy siihen, että kätevintä olisi soittaa pankkiin ja pyytää muuttamaan osoite takaisin. Ota puhelin käteen ja toivo kovasti, ettei sieltä vastaa sama virkailija. Onneksi tällä kertaa puhelimeen vastaa mies, jolloin voit selittää osoitteesta jotakin ympäripyöreätä ja saada sen siis ennalleen. Nyt osoitteet ovat keskenään yhteneväiset. Voit vihdoinkin tilata kengät lapsille.

14. Tilaa kengät ja kun saat tilausvahvistuksen, niin mieti kuumeisesti, että miksi osoitteesi on muotoa "talon numero - kadunnimi". Eihän sen niin kuulu mennä! Koska mitään ei ole oikeastaan enää tehtävissä, päädy siihen että jäät odottamaan saapuuko kengät perille kolmessa päivässä vai ei. Jos ei, niin sitten taas puhelua englantiin.

15. Kahden päivän kuluttua saat sähköpostitse DHL-seurantakoodin, jonka kautta selviää, että kengät ovat matkalla. Voit huokaista helpotuksesta.

16. Paketti on kulkenut yön aikana Saksan kautta Suomeen ja koska se on annettu kuriirin jaettavaksi aamulla, se tuodaan tänään kotiisi!!

17. Odota pakettia koko päivä kuin pikkulapsi tikkaria. Koska olet päivän mittaan väsynyt, laita lapset päikkärielle ja mene myös itse lepäämään. Laita oveen lappu "Koputa, ole hyvä! Lapset nukkuu" ja pyydä miestä olemaan alakerrassa kuulolla. Avaa vielä varmuudeksi väliovi, jotta koputus kuuluu.
Päikkäreiden jälkeen kannattaa mennä koneelle katsomaan DHL:än seurantakoodia, jonka kautta voit todeta seuraavaa: "paketti on yritetty toimittaa, kukaan ei ole ollut kotona".

18. Kiihdy nollasta sataan. Alta sekunnin.

19. Soita DHL:än asiakaspalvelluun. Vain siksi, ettet saa mitään selitystä sille, miten joku on voinut käydä oventakana toteamassa ettemme ole kotona, vaikka kotona on ollut 2 aikuista, 3 lasta ja 2 koiraa. Selitä oveen jättämästäsi lapusta, jossa pyydettiin koputtamaan, EIKÄ kääntymään kannoiltaan! Saat nyt lupauksen siitä, että pakettu toimitetaan sinulle seuraavana päivänä klo 13. Rauhoitu.

20. Klo 12:30 seuraavana päivänä saat puhelun, joss DHL-kuski tiedustelee mahdollisuutta tuoda paketin jo nyt. Anna hänelle lupa ja unohda kiukun viimeisetkin rippeet, sillä paketti on ihan pina perillä. Jipii!

21. 10 min kuluttua paketti on kädessäsi. Revi se kiireenvilkkaa auki. Hykertele mielissäsi nähdessäsi ihanat kengät. Sovita niitä lasten jalkaan ja totea, että pienemmän kengät ovat liian isot. Isommalle kengät kuitenkin sopii. Se on hyvä!

Ja tässä ne nyt on. Niiiin ihanat kumpparit! Aivan mielettömän söpöt ja ihanat <3



Kannattiko kaikki tämä vaiva? Kyllä vaan :D

Ensi kerralla osaan, eli ei pitäisi olla enää näin hankalaa. Ja sen seuraavan tilauksen teenkin aivan näinä päivinä, koska pienempi tarvitsee ne kokoa pienemmät popot. Ja johan tässä nyt on aika jo tilailla muutamat talvipopotkin :)

12 kommenttia:

  1. Onko noissa oikeeta lankaa sisällä!?

    Nyt mäkin taidan mennä next:in kauppaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole oikeata lankaa, mutta kuva on niin aidon näköinen, että siltä ne tosiaan ensisilmäyksellä näyttää, että jalassa on "läpinäkyvät" saappaat, joiden sisältä paistaa iloisenvärikkäät villasukat :)

      Poista
  2. Hiukan söpöt saappaat <3 Ja melkonen urakka oli toi tilaaminen, huh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on. Siis söpöt saappaat ja iso urakka. Muttajatkossa onneksi osaan sitten tilata vähän paremmin :D

      Poista
  3. Oli pakko nauraa ääneen, tämä on kuin mun elämästä. Onneksi saappaat on ehjänä perillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä nyt ihan NÄIN pahasti yleensä sekoile, mutta minkäs sitä voi, jos on niin saappaan kiilto silmissä, ettei ehdi ja pysty kunnolla keskittymään :D

      Poista
  4. Huh, tuli ihan hiki...saappaat ovat kyllä mageet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä arvasin, että sä kyllä ymmärrät, kun sullakin on niitä kenkiä pari jos toinenkin :D

      Poista
  5. *reps* ihana stoori, just noin ois mullekin voinu käydä, siksi mun systeri "saa hoitaa" mun tilaukset ulkomailta :))

    VastaaPoista
  6. Ihana Blogi Sinulla! Ja kyllä sitä ensi kerralla on viisaampi =)

    Minä shoppailen jo jatkuvasti ulkomailta. Aloitin juuri bloggaamisen, jonka jujuna on, että voiko lapsilisällä ostaa kaikki syyshankinnat. Jos siis haluaa kunnon merkkivaatteita. Olisi kiva saada lukijoita ja kommentoijia, joten käykääpä kurkkaamassa, että paljoko yh-äiti on taas "säästänyt" =)

    Ihanaa syksyä ja jatka näitä hauskoja stooreja!

    edullista.blogspot.fi

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä seuraava kerta on jo ihan eri juttu :D

      Ja pitääpä käydä kurkkaamassa blogiasi :)

      Poista