lauantai 28. joulukuuta 2013

Suloiset mekot pikkuprinsessoille

Pukki toi tytöille ihanat mekot. Äidillä kyllä saattoi olla vähän näppinsä pelissä, sillä tunti jos toinenkin kului tonttulakki päässä, ompelukoneen ääressä huristellen :D

Mekkojen kaavat on Mekkotehdas-kirjasta, jota en osaa riittävästi sanoin ylistää. On se vaan niin ihanan suloisia mekkoja sisältävä kirja, ettei tosikaan. Mikäli Mekkotehdas-kirjaa ei vielä kätköistäsi löydy, kannattaa se ehdottomasti hankkia, mikäli mekkojen ompelu kuuluu mielipuuhiisi.Kaavat: Mekkotehdas, Riine (kokoa pidemmällä helmalla)
Kankaat: Jätti Rätti


Tyttöjen kerhotätejä muistimme tänä vuokra kransseilla. Mukana on vähän uutta, vähän vanhaa ja vähän tuunattuakin :)
 


Erään sukulaisen lahjakassiin sujautin tonnikalapurkista tuunatun tuikkukipon. Oma projektini kaikenmaailman kippojen ja kappojen haalinnan suhteen etenee hitaasti, mutta varmasti. Suunnitelmiini siis kuuluu edelleenkin kerätä erilaisia purkkeja tuikkukipoiksi keittiön pöydälle.
 


Jokunen tovi sitten ostin tuunattavaksi vanhan syöttötuolin pehmusteen ja tänään sain uudistetun pehmusteen valmiiksi. Käytin vanhaa pehmustetta kaavana, sekä otin siitä pehmikkeet käyttöön uuteen pehmusteeseen.
Vahakangasta jäi yli, joten ompelin pojalle pari uutta ruokalappua. Pikkumies on jo puputellut perunaa, kukkakaalia ja porkkanaa, joista tuo viimeisin on sotkenut ikävästi muutaman bodyn käyttökelvottomaan kuntoon. Koska aurinkoa ei näy, ei tahrojen poisto onnistu kovinkaan näppärästi (porkkana kun lähtee kätevästi ihan vaan auringonvalon avulla)...joten ruokalapuille on nyt kovasti käyttöä.

Näillä lapuilla ei kyllä kovinkaan pitkä käyttöikä tule olemaan, mutta ne ovat superkäteviä nyt, kun poika on vielä pieni :)


Kangasta jäi vielä muutamaan nuken ruokalappuun, joten Baby bornkin sai muutaman ruokalapun.
 

Ihan parasta oli se, kun 4v tuli kertomaan, miten ihana äiti olen, kun ompelen heille kaikkea kivaa <3

6 kommenttia:

 1. Oi kun suloisia mekkoja. Tuo kirja kuulostaa aivan mahtavalta teokselta, mutta kun mä en osaa yhtään ommella. Hieno pehmuste syöttötuoliin :)

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Tuo mekkotehdas-kirja on tosiaan aivan ihana <3

   Mä olen opetellut ompelemisen oikeastaan ihan kokonaan vasta aikuisiällä. Koulussa kävin teknisen työn tunneilla, koska neulalla ja langalla näpräily ei tuntunut ns. "omalta jutultani". Ei se oikeen vieläkään tunnu, mutta ompelukoneen kanssa alan jo käymään sinuiksi. Sukkia opettelen ehkä kutomaan vasta sitten mummona :D

   Poista