perjantai 15. huhtikuuta 2016

Söpöä ja tarpeellista (edelleenkin niitä vk-vaatehankintoja)

Kirppiskierroksen tuloksena oli tällä kertaa melko söpöä päällepantavaa perheemme pikkuneideille <3 

Ja pikkumiehenkin vaatekaappiin löysin taas muutaman kivan paidan, sekä uuden vk-haalarin...joskin haalari siirtyy kyllä mitä pikimmiten käyttöön, sillä eipä nuo edellisen syksyn vk-vaatteet olleet sen sopivampia pikkumiehelle, kuin mitä noille isommillekaan lapsille. Kyllä sieltä kaapista muutamia ihan sopiviakin vk-vaatteita lapsille löytyi, mutta aika monen vaatteen kohdalla olen joutunut toteamaan, että "nafti on, joten ei muuta, kuin hankkimaan uutta tilalle" :D

 Paita 2€
Tyllihame 2€

 
 Huivit 2€/kpl

Hiusklipsit 50 kpl 5€
 
 H&M toppi 0,70€
Uimahousut 1€

 H&M paita 1,50€
Benetton paita 3€
Paita 2€
H&M paita 1,50€

Mayoral takki 4,50€
H&M neule 2€
Hampton republic neule 5€

 Ticket to heaven vk-haalari 25€

Jätin viimeisestä kirppispostauksestani vaatteiden kokomerkinnät pois (ja tein niin myös tälläkin kertaa) ja jäin myöhemmin pohtimaan sitä, että onko niille kokomerkinnöille todellisuudessa edes tarvetta? Vaatteet kun ovat kuitenkin aina sitä ihan samaa kokoa, joten sen kirjaaminen aina uudelleen ja uudelleen tuntuu vähän turhalta toistolta.

Olen pohtinut myös tuota merkkien esille kirjaamista. Onko sillekään sen kummempaa tarvetta? Ostamani vaatteet kun ovat kuitenkin pääsääntöisesti aina sitä ihan perus H&M ja Lindex-linjaa, eli aika harvoin sieltä joukosta löytyy mitään perusvaatetta kummempaa.

Ja sitten vielä tuo hintapuoli. Jos kuvaan kasan vaatteita, niin onko lukija kiinnostunut tietämään jokaisen yksittäisen vaatteen hinnan erikseen, vai "riittääkö" kuvassa esiintyvien vaatteiden könttäsumman merkitseminen? Esimerkkinä vaikkapa tuo paitakuva, jossa on siis 4 paitaa. Oletko Sinä kiinnostunut saamaan tiedot kunkin vaatteen hinnasta erikseen, vai "riittääkö" se, jos kuvan alla lukee paitojen yhteishinta?

Mille siis on tarvetta? Ja mille ehkä taas ei?

Tällaisia pohdintoja tänään.
Ja kovasti mielelläni kuulisin vuorostani nyt Sinun pohdintojasi. Jospa saisimme sen avulla yhteisvoimin pientä viilausta (parempaan päin) blogin sisältöä ajatellen?!? :)

8 kommenttia:

 1. Vau, nyt on jälleen kyllä iso määrä hienoja vaatteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja kaikki tuli vieläpä ihan todelliseen tarpeeseen. Tai ainakin melkein. Luulen, että tyttöjen nykyiselläkin tyllimekkoarsenaalilla me oltais kyllä pärjätty, mutta ei kai tyllimekkoja voi kuitenkaan koskaan olla liikaa? :D

   Poista
 2. Vastailempa muutamaan pohdintaasi: kokomerkintä ei mielestäni ole välttämätön, mutta jos ostat kerralla vaikkapa itsellesi ja isommalle tyttärellesi niin jokin otsikointi yläpuolelle kelle ovat. Merkki: jos ovat h&m, lindex tai kappahl perus vaatetta mielestäni merkkiä ei tarvitse olla näkyvissä, mutta jos ovat "erikoisempaa" esim. ticketto heaven,pomp de lux, meandi niin ne olisi mukava näkyä, kuten tässä olit laittanut haalarin merkin näkyville. Hinta: Tykkään että jokaisella tuotteella on hinta näkyvissä. Toivottavasti tästä olisi apua jonkinverran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos pohdinnoistasi ja sitä myötä suuresta avustasi <3

   Hyvä pointti tuo, että selvennän tilannetta siinä kohtaa, jos ostan itselleni ja/tai teinille. Meillä kun on tosiaan käytössä nykyään hyvin samanlaiset vaatteet...mitä nyt toisella on koko xs-s ja toisella sitten *kröhöm* ehkä hieman suuremmat :D

   Eli pelkän kuvan ja hinnan perusteella on vaikea tai jopa mahdoton arvioida se, että kummalle vaate on. Se kun voisi olla monesti ihan kummalle tahansa ja jokunen vaate meillä onkin ns. yhteiskäytössä, sillä teinillä on lupa käydä tarvittaessa myös äidin vaatekaapilla ja aina toisinaan hän niin myös tekee :)

   Ajattelen kanssasi hyvin pitkälti samoin tuon "merkki"-asian suhteen. Mietin tuota asiaa niin, että mielestäni perus "markettimerkkien" kohdalla se merkin esilletuominen ei ole hirmu oleellinen asia. Maksan pääsääntöisesi "markettimerkkien" trikoopaidoista noin 2€/kpl, eli ne ovat siis sellaista ihan perus kirppiskamaa, joita lähes kaikki kirppikset ovat väärällään.

   Mutta mikäli sieltä kuvieni joukosta löytyykin yhtäkkiä trikoopaita, josta olenkin maksanut vaikkapa peräti 5€, niin se nousee sieltä selvästi esiin, korkean hintansa vuoksi.
   Mikäli kyseessä on "markettimerkkipaita", se on kallis. Mutta mikäli kyseessä on jokin "merkkipaita", hinta on jo jossakin määrin kohtuullinen. Ja saattaa se hinta tuossa kohtaa olla jopa ihan suorastaan halpakin, vaatteen merkistä riippuen. Eli tuossa kohtaa sillä merkillä on merkitystä. Periaatteessa. Loppupeleissähän kyse on kuitenkin vain kokoon ommellusta kangaspalasta, mutta tiedätte nyt varmaan, että mitä ajan nyt takaa :D

   Mutta tosiaan, haen nyt vahvistusta omille pohdinnoilleni, sekä lukijoiden näkemyksiä asian suhteen. Sitä kautta kun voin törmätä näkemyksiin, joita en ollut itse ymmärtänyt ottaa huomioon :)

   Poista
 3. Haalareista, mekoista ym on kiva kuulla hinta. Tai jos jotain sisustusjuttuja. Mutta tavallisten paitojen, housujen ym hinnoissa ei niin väliä. Eli kaikki löydöt hinnoilla ja perusjutut ei tarvitse sitä hintaa :)
  Kokojutut ei niin tärkeitä.
  Mielellään välillä lukisin myös kirppisten nimiä, että mistä teit löydöt, kun samoja kirppiksiä kiertelen itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ideoistasi :)

   Ja toki voin myös kirjoittaa niitä koluamiani kirppiksiäkin ylös, jotta tiedät mihin kannattaa suunnata. Tai mihin EI kannata juuri sinä päivänä suunnata, koska olen jo tyhjentänyt kirppiksen parhaista löydöistä :D

   Poista
 4. En tiedä, jotenkin oudosti kiva nähdä nuo hinnat :D Vaikka sinänsä sillä ei minulle olekaan merkitystä, mutta aina pääsee ihmettelemään miten löydät niin kivoja halvalla. Hintaan suhteessa merkki on oleellinen, h&m on ymmärrettävästi halvempi kuin joku "arvostetumpi" merkki.
  Koon voisi laittaa vaikka sinne ennen kuvia, tyyliin "tytöille 110 ja pojille 100 cm).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin ideastasi :)

   Laitan tuon kokojutunkin mietintämyssyn alle :)

   Poista