lauantai 11. joulukuuta 2010

Lastenvaatteidenvaihtomiitti ja muuta mukavaa

Aamulla otin nokan kohti kaverin kotia, sillä sovittuna oli lastenvaatteidenvaihtomiitti (L). Kaveri otti meille pieneksi jääneitä vaatteita ja me heille pieniä vaatteita. Kätevää, kun ei tarvitse vaihtaa rahaa, vaan vain vaatteita :D

Aloitin tänään taas loosin vuokraamisen. Mullahan oli pari päivää kaverin loosissa muutama toppavaate myynnissä, mutta tänään oli aika roudata loputkin kamat myyntiin. Toppavaatteista kertyi myyntiä 42 euroa, joka on mielestäni enemmän, kuin hyvin. Niillä rahoilla maksoin paikkavuokran seuraavaksi viikoksi ja loput tuhlasin kirppikselle, ostaen muiden looseista tavaraa :)

Koen tuon sivussa olevan laskurin päivittämisen hankalana. Pitää muistaa niin monta lukua niitä päivitellessä, että se menee hankalaksi. Päätinkin sitä kautta yksinkertaistaa sitä. Jatkossa kirjaan ylös oston ja myynnin välisen erotuksen sekä euroina, että kappalemäärinä. Eli mitä enempi eurot on miinuksella, sitä enemmän olen rahoittanut kirppisostoksiani omalla myynnilläni. Jos eurot on plussalla, tarkoittaa se sitä, että oma myyntini ei ole kattanut ostoksiani, vaan rahat on menneet ns. omasta taskusta. Mulla ei ole mitään ideaa sen suhteen, että ostot pitäisi rahoittaa myynnillä, enkä muutoinkaan ole määritellyt summaa, jonka kuukaudessa "voin" käyttää kirppilselle. Laskuri on esillä ihan puhtaasti siitä syystä, että nuo ostot vs. myynnit on ihmisiä kiinnostaneet.

Jatkossakin kerron myynnit ja ostot blogissa kuten ennenkin, joten summiakin pääsee silti näkemään :)

Mulla on ollut toinenkin hankaluus. Hankaluus koskee lähinnä vaatekokoa 92 cm. En oikein tiedä kirjaisinko sen keskimmäiselle vai kuopukselle. Kuopuksella on vaatekaapissa esillä vielä koko 92 cm, mutta muutamia vaatteita sieltä on jo laitettu kuopusta varten jemmaan, kun ne ovat olleet nafteja merkkikohtaisista eroista johtuen. Periaatteessa ostan kokoa 92 cm nyt kuopukselle, mutta osaa ehdin käytttämään myös keskimmäisellä. Niinpä nyt päätin laittaa vaatteet otsakkeen "Pikkutytöille" alle, ilman sen kummempaa määritelmää :)

Kävin alkuun täyttämässä loosini ja kiersin PikkuSiilin samalla läpi. Tämän jälkeen kävin KCM:ällä ja tein sieltäkin hyviä löytöjä. Tein myös löytöjä, jotka saivat verenpaineeni kohomaan. Mua kun niin ottaa päähän trokarimammat kiskurihintoineen. Päähän tämä ottaa niinkin itsekkäästä syystä, kuin että trokarimammoilla on monasti sellaista tavaraa joka kelpaisi meillekin...valitettavasti vaan niin kovaan hintaan, että kiitos, mutta ei kiitos. Tästä syystä me emme saaneet lisäosia Brion puiseen junarataan, emmekä Legoihin. Höh.

Mies soitteli kotoota ja ilmoitti esikoisen lähtevän luistelemaan kaverinsa kanssa. Kaveri oli kysellyt, onko tytöllämme jääkiekkomailaa, jotta he voisivat pelata jääkiekkoa. Ei ollut, mutta koska olin parhaillani kirppiksellä, niin mietin että eiköhän sellainen saada hommattua :) Löysin loosin, jossa oli luistimia ja mailoja vino pino (loosi täynnä), muuta mielestäni 8-12 euroa on melko kova hinta jäkismailasta. Niinpä päätin kiertää koko kirppiksen läpi ja mikäli vastaan ei tule edullisempaa mailaa, palaisin hakemaan ko. loosista mailan. Onneksi pidin silmäni auki, sillä edullisempi maila tuli kuin tulikin vastaan. 
Kotiin mennessäni yllätin tytön menemällä jäälle maila kädessä ja taas sai huomata miten pienestä lapsi ilostuu ihan silminnähden <3


Pikkutytöille:

 Lapaset 0,50€   PS

 Name It mekko 92 cm, uusi   L

 Zalekua mekko 92 cm   L

 Zalekua hame 92 cm   L

 Zalekua bolero 92 cm   L

 H&M mekko 92 cm   L

 H&M paita 92 cm 2€   PS
H&M paita 98-104 cm 2€   KCM

 Toppi & hamesetti   L 
tahroja, kokeilen lähteekö pois


Äidille:

 J H D takki 2€   PS
Tätä katselin jo eilen, mutta jätin ostamatta. Se kuitenkin jäi vähän vaivaamaan, joten ostin sen tänään pois :)


Isälle:
 H&M paita (pitkähihainen) 2€   KCM


Lelut yms:

 Kirja 1€   KCM (pukinkonttiin)
  
 Kirja 1,50€   PS (pukinkonttiin)

 Kirja 0,20€   KCM

 Jäkismaila 3 €   KCM

 Joulusukka 3€   PS


Kotiin:

 Lasilaitanen (tuikkualuseksi) 0,50€   KCM

 Valokuva-albumi 1,20€   KCM

 Pajukartio 5€, uusi   PS

Lyhty 1€   PS
Pukinkonttiin, tai kotiin, en ole vielä päättänyt :)

 Kyltti autoon 0,20€   KCM
Mies ilmoitti, että kyltin saa laittaa autoon, kunhan kyseessä ei ole meidän auto.
Laitan sen salaa, kjäh :D

Uusin Kaksplus 2€   PS

12 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä sulla taas :)

  Taaevahan Tosi

  VastaaPoista
 2. Olipas kallis maila ;-)) Eikun siis ihan hyvän hintainenhan se oli :-)
  Kivoja löytöjä taas, toivottavasti minuakin onnistaa huomenna. Meilläkin olis vielä yhden mailan vajaus...

  VastaaPoista
 3. Mulla itseasiassa ei ole niin pienintäkään tietoa siitä, että mitä mailat maksaa uutena, joten en tiedä oliko ne 8€+ mailat kalliita vai ei. Mutta ne tuntui kalliilta :D

  Onnea mailanmetsästykseen :)

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleen tuosta trokarimammakommentista...
  Itse vien aina kirppispöytääni perusjuttujen ja -merkkien sekaan kalliimpia merkkejä ja pyydän niistä sitten paljon enemmän rahaakin suhteessa. (ja meilläpäin kirppispöytä sen 40€/vko, joten pakko laittaa vähän kovempiakin hintja sekaan että saa vuokrat katettua, 2 viikkoa kun aina otan kerrallaan...)

  Myyn yleensä huutiksessa, ja silloin tällöin koitan myydä lähes samaan hintatasoon myös kirpparilla, ihan vaan testatakseni haluaisiko joku ostaa niitä parempia vaatteita, vaikka hinta on kovempi.
  Osan saan kantaa takaisin kotiin ja näpytellä huutikseen, osa menee saman tien.
  Mutta en siis ole koskaan tullut ajatelleeksi, että tämä saatettaisiin tulkita trokaamiseksi, tai sitten ymmärsin väärin kommenttisi :) Ostelen ihan kauheasti vaatteita nettikaupoista ja en vaan raaski luopua 30€:n paidasta, jota on käytetty max. 5 kertaa, kahdella eurolla... Ostan itse myös kalliita vaatteita mukisematta, kunhan ovat hyväkuntoisia.
  Joskus muuten huvittaa, kun ihmiset pyytävät Briosta ja Duploista saman hinnan kuin kaupoissa tai jopa enemmän! Olen usein törmännyt mm. taaperokärryyn, josta on pyydetty 25€ - uusi maksaa 29€ :)

  - Heidi

  VastaaPoista
 5. Trokarimammoilla tarkoitan niitä, (yleensä hieman vanhemman ikäpolven rouvia) jotka ostavat kirppiksiltä suurissa määrin tuotteita muutamalla eurolla ja myyvät sitten monin verroin kalliimmalla hinnalla niitä eteenpäin.

  Eli en siis tarkoita trokaamisella sitä, että ostat kalliin vaatteen lapsellesi, käytät sitä ja sen jälkeen myyt sen "kovaan" hintaan pois, vaan sitä, että ostat jonkin tuotteen halvalla nimenomaan myyntitarkoituksella ja pyydät siitä ihan mahdottomia hintoja.

  Trokaamisen pienessä mittakaavassa ymmärrän, mutta en enää siinä kohtaa, kun sitä harrastetaan isommissa määrin. Se tuntuu tietyllä tapaa väärältä.
  Toisaalta olen sitä mieltä, että se trokaaja varmasti on rahan puutteessa ja sitä rahaa tarvitsee...mutta kun toisaalta niitä halpoja leluja ja vaatteita tarvitsee myös ne vähävaraisen perheen lapset.

  Jos trokaaja ostaa 80 duploa hintaan 1€ ja my ne hintaan 10€, niin homma on vielä mun mielestäni ok...olettaen että kyseessä on yksittäistapaus siellä ja toinen täällä. Mutta siinä kohtaa, kun nistä duploista pyydetään 20€ ja mummolla on duplosettejä sen 50kpl on homma mennyt totaali överiksi. Mun mielestä se vaan ei ole enää hyvän maun rajoissa.

  Pääsääntöisesti tätä trokaamista tapahtuu juurikin lasten lelujen kohdalla. Olen seuraillut muutamaa loosia, joissa on vakiomyyjät, koska tuotteet pysyy pääsääntöisesti samoina. Näihin looseihin tulee tasaiseen tahtiin legoja, duploja, junarataa, fisher priceä yms. Vaikka kuinka olisi mummoilla iso suku, niin ei niitä leluja nyt NIIN paljon voi olla omasta takaa, eli kyllä niitä mitä todennäköisimmin on hankittu trokaamalla. Tämäkin ko. loosi on ollut ainakin vuoden pystyssä ja kun paikkavuokra on 27€+provikka ja oletettavasti mummo sen joka viikko kattaa, niin kyllä siinä on saanut tosiaan myydä lelun jos toisenkin.

  Joku on siitä leluja varmasti ostanut, eihän mummon bisnes muutoin kannattaisi. Mutta kun mä toivoisin, että myös ne kaikkein vähävaraisimmat perheet saisivat niitä leluja, eikä se mummon hinnoilla onnistu. Äh, en mä tiedä. On vaikea selittää mitä tarkoitan.

  Eli 30€ maksavaa paitaa ei tarvitse myydä kahdella eurolla...mutta jos satut löytämään niitä 30 euron paitoja kirppikseltä hintaan 1€/kpl isomman pinon, ostat ne ja myyt hintaan 20€/kpl, niin mun mielestä se vaan on...mikäköhän sana olisi paras...no se vaan ei ole tietyllä tapaa oikein. Ei se maailman suurin vääryyskään ole, mutta jotenkin...ei se vaan tunnu hyvältä. Oma moraalini ei antaisi moiseen periksi.

  Omalla kohdallani olen sikäli onnellisessa asemassa, että mulla on resurssit maksaa siitä paidasta se 20€, vaikkakaan halua ei moiseen löydy. Mutta kaikilla ei ole yhtä hyvä tilanne. On kiva, jos edes joskus joku vähäosainenkin saisi pukea lapselleen ihanan paidan, johon perheellä ei uutena ole varaa, mutta jonka perhe löysi kirppikseltä uskomattomaan 1€ hintaan.

  Toivottavasti ymmärsit pointtini :)

  VastaaPoista
 6. Kijrjoitin pitkän ja hartaan selityksen...ja se katosi bittiavaruuteen : / Nyt en enää ehdi raapustamaan vastausta, mutta palaan asiaan vielä tänään myöhemmin :)

  VastaaPoista
 7. Juu, ymmärsin pointtisi ja olen samaa mieltä :) Ajattelin vain, että tuleekohan jollekin mieleen minun pöytääni selaillessa, että olen varmaan ne halvalla jostain ostanut ja nyt kalliilla kierrätän - ihan kun sillä nyt toisaalta olisi mitään väliä mitä joku mun vanhoista rievuista ja tarkoitusperistäni miettii :D

  Olen joskus tehnyt hyviä löytöjä ja myyn ne aina eteenpäin vielä halvemmalla. Voi joku ihmetellä, miksi tangolla vaikka kaksi Ticketin takkia, joista toisesta pyydän 7€ ja toisesta 25€, laitan aina myyntihinnan sen mukaan mitä siitä itse olen maksanut :)

  Olenkin lahjoittanut mm. lastenkodin keräykseen hyviä merkkivaatteita ihan ilmaiseksi, vaikka kirpparilla niistä tahdon rahaa. Jotenkin on mukava antaa omastaan jos tietää, että tavara tulee jollekin tarpeeseen ja iloksi, eikä tosiaan päädy viereiseen pöytään kalliimmalla hinnalla (kuten joskus käynyt mm. Hietsussa ja Myyrmäkihallilla...). Vaikka toisaalta, mikäs siinä, kunhan itse pääsen tavarasta eroon... Hmm...vaikea sanoa ihan yksiselitteistä puolesta/vastaan-kommenttia sellaiseen pienimuotoiseen trokaamiseen... Ja ehkä senkin vuoksi sitä tosiaan vaikea ymmärtää, kun itsellä on varaa vaikka ostella niitä ihan uusia ja täysihintaisiakin, jollekin tuo kirppismyynti voi tosiaan olla tärkeä tulonlähde...

  - Heidi

  VastaaPoista
 8. Minä ymmärsin pointtisi täysin Chef!
  Olen samaa mieltä!
  Olen minäkin joskus ostanut kirpparilta jonkun paidan hintaan 1e, käyttänyt lapsellani ja sitten myynyt huutiksessa (koska en jaksa kirppiksellä myydä) ja saanut siitä sitten vaikka 3e. Mutta koska aloitushinta oli 0,50e ja ajattelin että hyvä jos siitä nyt jotain saa, niin en tunne huonoa omatuntoa tuosta 3e:sta.

  Minustakin on ihanaa jos joku pienituloinen perhe löytää lapselleen edullisesti kirpparilla kivoja vaatteita. Koska minäkin olen joskus ollut se opiskeljaäiti jonka oli vähän pakko vaatettaa lapsensa kirpparilla. Nykyään tämä on lähinnä harrastus ja etsin kirpparilta lähinnä hieman erikoisempia juttuja.

  VastaaPoista
 9. Heidi: Vaatteiden trokaaminen lienee pienimuotoisempaa, sillä merkkivaatteita ei ihan joka päivä tule eurolla tai kahdella vastaan...trokaaja ei siis pääse niin kätevästi niillä tienaamaan, kuin esim. leluilla joita saa ajoittaan varsin edukkaasti. Joten jos pöydässä on pääsääntöisesti merkkivaatteita kuitenkin kohtuulliseen hintaan (ottaen huomioon sen mekrin), niin en itse osaisi ihan helpolla trokariksi lähteä ketään epäilemään :)

  Sattuneesta syystä mä en voi millään muistaa paljonko olen mistäkin vaatteesta maksanut. Jotkut jää toki mieleen, mutta suurin osa ei. Niinpä mä sitten myyn sillä hinnalla, mikä hyvältä tuntuu. Omasta mielestäni myyn ihan kohtuullisella hintatasolla, mutta jonkun mielestä aivan liian kalliilla...joku toinen puolestaan on sitä mieltä, että liian halvalla.

  Nyrkkisääntönä pidän lähinnä sitä tasoa, mitä olisin itse valmis maksamaan. Ajoittain laitan kalliimpiakin hintoja, mutta välillä laitan hyvinkin matalia hintoja. Ja välillä laitan kirppikselle: ota tästä-laatikon, kun en halua kantaa kaikkia vaatteita enää takaisin kotiin.

  zanne: Mä voin myydä ihan hyvällä omallatunnolla 3:lla eurolla paidan, jonka olen itse ostanut hintaan 1€. Vastaavasti koen ajoittain maksavani melko kovaa kirppishintaa (tulee mieleen eräs 6€ maksanut Bamsetunika) ja kun se sama tuote menee multa myyntiin, niin myyn sen halvemmalla. Lopulta tilanne on mulle itselleni varmaankin melkolailla +-0. Eli vaikka yhdestä saan enempi, nin toisesta saan vähempi :)

  VastaaPoista
 10. Nämä trokarit kiertävät paljon kodin 1 alakerrassa ostoksilla. Nopeasti repivät pöydistä kaikki legot, muumit ym. Lepertelyä myyjälle (rahan kiilto silmissä) , että lastenlapsille ostamassa jotain pientä ja tinkaamista viimeiseen asti. Myyjä heltyy myymään halvalla.
  Ja just et en mä näistä mitään ymmärrä, mutta ai kun on hieno...
  Eräskin trokari oli kierroksella ja hänellä oli itsellään myyntipöytä samaan aikaan kodin1 alakerrassa. Olin juuri hänen pöydän lähettyvillä, niin esitteli siinä varmaankin äidilleen, että löysi taas tätä ja tätä ja ajattelin laittaa hinnaksi näihin vaikka 10e... Trokarit nopeasti putsaavat parhaat lelut päältä, kun vaan katsovat ne lelut ja jutut päältä juoksujalkaa ja sitten taas seuraavaan pöytään...
  Näin talvella menee myös luistimet , sukset ym hyvin trokareille ja sitten niitä myydään kalliimpaan hintaan taas eteenpäin.

  Paljon myös Turun kirppiksiä kierrän ja olen myös jo huomannut trokarit ja heidän pöytänsä :)

  Itsekin myin joskus kirppiksellä edullisesti tavaraa ja samalla viikolla katsoin huutonettiä, niin sieltä jo löytyi myymiäni tavaroita. Sen jälkeen en ole enää tehnyt hyväntekeväisyyttä kirppiksellä vaan pyytänyt sellaisen hinnan, että ei enää ärsytä, jos joku yrittää niistä saada enemmän...

  VastaaPoista
 11. Ikävä kuulla, että trokareita on jopa tuossa määrin Kodin ykkösessä :( Menee niin piloille koko kirppstouhu :(

  VastaaPoista