lauantai 24. syyskuuta 2011

Pikkuprinsessojen vaatehuone

Kävipä sitten niin, että päätin taas vähän rempata ja sisustaa. Tällä kertaa ideana oli saada vaatteet siistimmin esille ja kätevämmin saataville, joten siitä se ajatus sitten taas lähti. 

Aikuisten vaatteet saivat lähtöpassit vaatehuoneesta ja pikkutyttöjen vaatteet valtasivat tilan kokonaan itselleen. Ja koska vaatehuoneeseen on käynti lastenhuoneesta, niin päätin tehdä vaatehuoneesta prinsessateemaa jatkaen (lastenhuoneessa mm. prinsessalinnakerrossänky) valko/vaaleanpunasävyisen.

Esikoisenkin vaatekaappia vähän järkeistettiin ja ostin sinne Ikeasta Antonius-järjestelmän jotta vaatteita on helpompi pomia kaapin perukoilta. Myös aikuisten vaatekaappeja fiksattiin uuteen uskoon säilytysjärjestelmän ja erilaistan laatikoiden avulla. Ja kyllä pitää sanoa, että vaikka hommaan meni aikaa (mm. 3 Ikeareissua) ja alustava budjettini paisui 8-kertaiseksi, niin kyllä kannatti. On se melkoinen ilo silmälle, kun kaikki on ojennuksessa ja helposti saatavilla. Hirmuisia ihmetekoja en voinut lähteä tekemään, sillä kyseessä on vuokra-asunto. Mutta kyllä mä kovin tyytyväinen lopputulokseen olen :)






Edelliseen postaukseeni oli tullut kysely siitä, mihin säilön kaikki joululahjat, joita siis olen alkanut jo ostelemaan. Ja vastaus on, että vaatehuoneeseen. Siellä on tällä hetkellä 2 laatikkoa "tyhjillään", joista toiseen olen jo alkanut keräämään joululahjoja. Tarpeen tullen saanen tiivistämällä vielä yhden laatikon samaan käyttöön, jos tarvetta tulee. Syksyn jälkeen osa välikausikamppeista (pieneksi jääneet) menee myyntiin ja ainakin pienempi ehtii kasvamaan yhden vaatekoonkin ennen joulua...joten siitäkin irtoaa sitten vähän lisätilaa :)

Loput lahjat jemmataan sängynaluslaatikoihin makuuhuoneeseen (lapset tietää että siellä on kenkiä, joten tuskin niitä tonkivat ja huomaavat yhtä uutta lisälaatikkoa) ja muutama mahtunee myös vanhempien kaappien ylähyllyille. Isot kamat pyrin hankkimaan vasta juuri ennen joulua ja niitä säilytän sitten saunan lauteilla peitettynä tai varastossa, mikäli ne kestävät kylmää.

14 kommenttia:

  1. Tuo vaatehuone on kyllä mahdottoman ihana nyt.
    Tästä sai kyllä hyvän inspiksen omaankin vaatehuoneeseen, mutta ei vaan ole päässyt vielä vauhtiin.
    Ja meillä kun ei ole tuota Ikeaa ihan nurkan takana niin joutuu hetken odottamaan ennenkuin sinne pääsee. Nuo Ikean laatikot kun ovat mielettömän hyvät.
    Samoin kuin tuo Antonius.

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä hieno, meillä ei vaan ikinä pysyis noin siistinä :D

    VastaaPoista
  3. Olisipa meilläkin vaatehuone!
    Tosi kivan näköistä teillä. Minäkin vähän puuhastelen vaatekaappien kimpussa, tosin budjetti hidastaa vauhtia. Pyykinkäsittelykin on mukavampaa kun kaikki on ojennuksessa ja kaikella on oma paikkansa.

    VastaaPoista
  4. Hienon näköistä! Mulla on myös pieni projekti meidän lastenvaatteiden kanssa, kun muutettiin toiseen makuuhuoneeseen miehen kanssa ja lapset saivat isoimman makkarin jossa myös vh.

    VastaaPoista
  5. Sininen Satutar: Kiitos :)

    Nurkan takana oleva Ikea on kyllä kieltämättä melko ihana asia. Ennen piti käydä aina Helsingissä saakka, eikä yhteen farmariin kovinkaan suurta määrää tavaraa mahtunut, joten osaan tosiaan arvostaa lähellä olevaa Ikeaa :)

    Sieltä saa tosiaan melko edulliseen hintaan ihan kaikkea mitä kotiin tarvitaan...ja siksi siellä tuleekin käytyä joka kuukausi vähintään kerran...tässä kuussa käyntejä taitaa tosin olla jo lähemmäs kymmenen ja tänään tulee taas yksi lisää :D

    Mia: Ennen ei pysynyt meilläkään siistinä, mutta nyt pysyy. Tai on ainakin viikon pysynyt tismalleen samassa kunnossa. Nuo laatikot helpottaa kummasti :)

    Triinu: Vaatehuoneessa on puolensa ja puolensa. Melko herkästi sinne tulee viskottua "ylimääräistä romua", jolloin se voi näyttää hetken kuluttua aikalailla kaatopaikalta. Mutta jos sen saa pysymään siistinä, niin silloin se kieltämättä on melko kiva olla olemassa :)

    Ollaan tuohon pyykinkäsittelyyn panostettu lähiaikoina kodarissakin, jonne hankin (Ikeasta, tottakai!) metallisia hyllyjä, joihin saan useamman kymmentä vaatetta kuivumaan henkarille. Kuivausrummun lämpö nopeuttaa kuvumista entisestään, eikä tarvitse enää katsella kuivaustelineitä olohuoneessa. Melko ihanaa :)

    Anna: Kiitos :)

    Teillä on siis ihan sama tilanne, kuin meillä. Mekin muutettiin pikkumakkariin ja annettiin isoin huone pikkutytöille jokunen aika sitten, kun lapset siirtyivät samaan huoneeseen. Meidän aikuisten vaatteet jäi tuolloin vielä vaatehuoneeseen, mutta nyt ne tosiaan otettiin sieltä meidän makkariin ja pikkutyttöjen vaatteet siirrettiin vaatehuoneeseen.

    Laita kuvaa, kun projektisi on valmis! :)

    VastaaPoista
  6. Vau, onpa hieno vaatehuone! Meillä ei ikinä pysyisi noin siistinä. Viimeksi kun järjestelin tytön vaatekaapin, niin hän kävi siellä kerran etsimässä jotain vaatetta ja sen jälkeen se oli kuin pommi olisi siellä räjähtänyt. :D

    VastaaPoista
  7. Vau, mielettömän siisti vaatehuone! Haluan samanlaisen. Meillä on vaatteet tungettu kaappiin ja siitä on esteettisyys kaukana.

    Tintti

    VastaaPoista
  8. Vau! Hienolta näyttää! :) mä kans kaipaan vaatehuonetta, sillä sitä ei meillä ole, vaikka omakotitalossa asustellaan.. (vanha rintamamiestalo)

    Samaa mieltä, ikea on kiva paikka ja aina sieltä jotain kivaa tarttuu mukaan! :D näyttää muuten ihania vaatteita löytyvän tuolta teidän uudistetusta vaatehuoneesta, oisko vähä ihana päästä sinne penkomaan ja ihastelemaan ;P

    VastaaPoista
  9. Iida: Juuri tuollalailla meillekin ennen kävi. Kun sieltä takaata jotain kaivoi, putosi etummaiset syliin (tai maahan), eikä sitä kaappia yleensä ehtinyt siinä kiireessä järjestelemään...ja lopputuloksen voi arvata.

    Nuo laatikot helpottavat hommaa ihan älyttömästi. Niiden avulla on helppo päästä vaatteisiin käsiksi :)

    Tintti: Kiitos :) Perus kaapille en osaa ihmeitä tehdä, mutta se Antonius-järjestelmä on kyllä elämää helpottava ja sitä voin siis suositella, ettei tartte enää niin tunkea :D

    säde: Mun mies mulle vitsaili, että seuraavaksi rempataan makkarista vaatehuone :D Joten äkkiäkös tuommoisen vaatehuoneen rakentaa jonnekin talon perukoille...pari levyä seiniksi ja siinä se sitten melkein jo onkin :D

    VastaaPoista
  10. Mielettömän hieno vaatehuone.

    VastaaPoista
  11. sainpa oivia vinkkejä, kiitos :D

    ja kiva on muutenkin seurata blogiasi!

    VastaaPoista
  12. Hieno homma, jos joku sai blogistani hyödyllisen vinkin arkielämän helpotukseen :)

    Ja tietenkin mukava kuulla noin muutoinkin, että jokunen ihminen blogissani aina sillointällöin käy kääntymässä :)

    VastaaPoista
  13. Aivan järkyttävän siisti kaappi!!!

    VastaaPoista
  14. Järkyttävintä tässä on se, että se tosiaan myös pysyy siistinä :D

    VastaaPoista