torstai 3. toukokuuta 2012

Chef tuunaa: muistitaulu

Nonni...nyt on vapun pyhät ohi ja kun koko perheellä oli lomaa, oli aikaa taas pitkästä aikaa vähän tuunata.

Ostin siis kirppikseltä 2 eurolla ison muistitaulun, jonka ajattelin tuunata esikoisen huoneeseen sopivaksi. Ihan ensimmäinen asia oli listojen poistaminen reunoista, jotta saisin kankaan pingotettua siistiksi. Jäin alkuun pohtimaan myös sitä, että olisiko tuo muistitaulu tuollaisenaan liian iso, eli pitäisikö tehdä pienempi.


Kovin kauaa en joutunut asiaa pähkäilemään, sillä lapset päättivät puolestani. Nuorin istui seinää vasten nojaavan muistitaulun päälle ja näin siinä sitten kävi:

Joten ei muuta kuin kynä, mitta ja saha esille ja reunoja siistimään.

Seuraavana oli vuorossa kankaan sovittaminen paikoilleen.


Ja sovituksen jälkeen niittasin sen kiinni. Seuraavaksi mittasin nauhojen paikat ja merkkasin ne takalevyyn, jotta nauhojen kiinnitys sujui näppärämmin.


Lopuksi vielä liimasin kuumaliimapyssyä apuna käyttäen napit paikoilleen. Ilmeisesti nuo napit kuulusi oikeasti ommella kankaaseen, mutta itse päädyin liimaamaan nauhat nappikohtien alta kankaaseen ja napit liimasin nauhoihin. Helppoa kuin heinänteko :)


Lopuksi vielä niittasin narua taakse ripustuslenkiksi ja sitten se oli valmis.

Tyttö tykkäsi kovasti. Taulu sopii huoneen "puuteemaan" niin kuvioidensa, kuin väriensäkin kanssa. Nyt puuttuu enää sopivat proput ja ruuvit, jotta sen saa seinälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti