sunnuntai 19. elokuuta 2012

Muistoja menneisyydestä ja uuden luomista

Neljä päivää siihen meni, mutta valmista kuitenkin tuli. Tein pikkutytöille maton. Jos totta puhutaan, niin tein mattoa kyllä makuuhuoneeseen, mutta kun matto oli valmis (ja se siis valmistui silloin, kun kude loppui) totesin sen väärän kokoiseksi. Mutta lastenhuoneeseen se sopi. Laitoin vähän vaaleanpunaista hapsuiksi, koska sitä lastenhuone on muutoinkin pullollaan.



Sain myös pienen koruinspiksen, jolloin tein muutaman korun. Multa puuttui kokonaan semmoinen koru, jonka voin laittaa lähes minkä tahansa vaatteen kanssa, oli sitten arki tai juhla, joten sellaisen suunnittelu ja toteutus oli ensimmäisenä mielessä. Tein korun värittömistä lasihelmistä ja siitä tuli kyllä oikein kiva. Tykkään siitä ihan hurjasti!

 Seuraavaksi tein korun helmistä. Nämä helmet eivät tosin ole mitä tahansa helmiä, vaan näillä helmillä on todella suuri tunnearvo. 

Jokunen vuosi sitten harrastin kilpatanssia ja nämä helmet ovat vakiotanssipuvustani. Puku itsessään oli ns. liian suuri säilytettäväksi, mutta jotakin siitä halusin kuitenkin säästää. Niinpä ratkoin siitä aikoinaan ison kasan helmiä jemmaan. Ja nyt ne sitten muuntautuivat kaulakoruksi ja rannekoruksi.

Tallessa on koristeita myös latttaripuvusta, joten ehkä saan niitäkin hyödynnettyä korujen tekoon...joskin kyllä mä hiukan elättelen vielä toiveita senkin suhteen, että koristeet saisi kirjailtua seuraavaan lattaripukuuni. Ehkäpä me vielä palaamme mieheni kanssa parketeille, kun lapset ovat vähän isompia ja aikaa jäisi tanssillekin?!? :)


Lomareissullamme ostin tuollaisen "kameekoru"-riipuksen, koska se on todella nätti. En kuitenkaan tykkää itse käyttää mitään "nyörikoruja" joten sen sijoittaminen tavalliseen koruun tuotatti vähän päänvaivaa. Kunnes tänään sitten keksin, miten se onnistuu. 

Tein jigin laudanpätkästä ja muutamasta puutapista, jotta sain rautalankaa kiedottu kauniisiin muotoihin. Sitten vaan liitin joukkon helmiä ja liitin valmiit palat toisiinsa pienillä renkailla. Riipus keskelle ja avot. Niiiiiiin on nätti! Tämä koru on ehdottomasti yksi suosikeistan.

 Ja siis kyllä, nimenomaan rautalanka, ei hopealanka tms. koska rautalanka on halpaa ja sillä on hyvä harjoitella. Perehdyn siihen hopeaan sitten, kun osaan paremmin.


2 kommenttia:

  1. Kauniita juttuja! Miten olet maton tehnyt, kangaspuilla vai virkkaamalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Tein maton ihan vaan virkkaamalla. Kangaspuilla en ole koskaan kokeillut tehdä mitään, mutta kyllä mua vähän kutkuttais tehdä muutama räsymatto. Olen itseasiassa jo muutaman vuoden pohtinut, josko menisin jonnekin kansalaisopiston mattokurssille...tekisin koko kodin täyteen valkoisia räsymattoja. Jotka olisivat valkoisia vain ihan pienen hetken :D

      Poista