maanantai 7. lokakuuta 2013

Värejä vailla

Missä on kaikki värit?

Olen edelleen kovasti vailla värikkäitä poikien vaatteita, mutta kun niitä ei löydy. Ei sitten niin millään. Haluaisin pukea pikkumiehen punaiseen, lilaan, oranssiin, limenvihreään, turkoosiin, keltaiseen, ruohonvihreään...mutta se näyttää olevan melko haastavaa. Kun tarjolla on vain ei oo:ta. "Tyttövauvojen" loosista olen onnistunut muutaman värikkään vaatteen löytämään, mutta tällä kertaa ei onnistanut edes sillä saralla.

Ehkä olen liian vaativa?

Niiden värikkäisen vaatteiden tulisi housujen osalta olla mielellään velouria ja joko Lindexin, tai H&M:än, koska ne tuntuvat istuvan pojalle parhaiten. Bodyt mielellään raidallisina, tai sitten yksivärisinä. Myös tähdet ovat kivoja (jep, olen taas niin sou lääst siison) ja tykkään kyllä musta-valkoisistakin vauvanvaatteista, jolloin kangas saa olla jopa printillinen.

Vaikka kirppistely on ehdottomasti "mun juttuni", niin kyllä tässä reilun kolmen viikon "pojan äiti"-kokemuksella meinaa alkaa usko horjumaan sen suhteen, miten kivaa kirppistely on. Kun ei se aina ole! Ehkä nyt hieman liitoittelen, mutta silti :D
 Tytöille tuntui löytyvän ihan aina söpöä päällepantavaa silloin, kun etsin heille pikkukokoja...pojallekin löytyisi, jos tykkäisin vaaleansinisestä vauvanvaatteista (siis potkupuvuista jne.). Mutta kun en tykkää. Saattaapi olla, että kaupoille viepi tieni, jos ei kohta ala lykästämään niiden värikkäämpien vaatteiden suhteen.

Se tässä tosin on vähän jännää, että kun niitä siis kuitenkin tuolla kaupoilla myydään, niin minne ne sen jälkeen oikein katoavat? Olenko liian hidas ja joku nopeampi on ehtinyt ne kirppikseltä jo itselleen löytämään ennen, kuin minä sinne ehdin? Ehkä pitää koittaa jatkossa olla nopeampi :D

Tämänkertaiset löydöt on eiliseltä, ostopaikkoina Seesam lastentavaratori, Mimmin kirppis ja Kirppis-Center Manhattan.

 Lab farkkupaita 56 cm 1,75€
Melko söpö, eikö? Oli melko reilun kokoinen, joten toivottavasti menee pidempäänkin, kuin vain kerran.

 Name it tähtibody 56 cm 0,70€


 Farkut 3-6 kk 1,40€

 Lindex body 62 cm 2€

 Lindex toppatakki 62 cm 3€
Mitä vauva tekee toppatakilla kokoa 62 cm? No ei todennäköisesti juuri mitään (on nimittäin melko epäkäytännöllinen), mutta kun mä HALUSIN tämän, kun se on niin söpö! Ollaan me tyttöjäkin puettu koon 62 cm villakangastakkiin, joten eiköhän me takkia tulla pojallakin käyttämään edes sen pari kertaa :)

 Tutta puolipotkarit 68 cm 0,50€
Tämä väri on kyllä niin plääh, kun olla vaan voi. Livenä puolipotkarit ovat vielä kuvaakin vaaleammat, eikä vaaleansininen kuulu suosikkiväreihini. Mutta tässä koossa en ole puolipotkareita löytänyt, joten tähän oli nyt tyytyminen. Pohdin kyllä, josko värjäisin nämä mustiksi samalla, kun pyöritän mustan värinapin koneessa muun värjättävän pyykin kanssa.

 Lindex body 68 cm 1,50€

 Ticket toppapuku 68 cm 20€

 Name it liivi 74 cm 2€

 Name it takki 80 cm 8€

 H&M takki 80 cm 5€

 Lindex paita 110 cm 0,30€

 Sukkikset 1€

 Lindex housut 116 cm 0,50€

 Kivat villapuku 120 cm 4€
Tämä löytyi hyvällä hetkellä, sillä kolmosen villapuku on jäänyt kesän aikana liian pieneksi. Tämä sopinee isommalle, jolloin pienempi saa isosiskon vanhan omakseen.

 H&M jumppapuku 122/128 cm 3€

 H&M tunika 122/128 cm 4,20€

 Kirjat 1€/kpl

Lasipurkit 1€/kpl

Seuraava ikuisuusprojektini on kannellisten lasipurkkien ja mahdollisesti myös peltipurkkien hankkiminen. Ikuisuusprojektiksi kutsun tätä siksi, että suunnitelmiini kuuluu koko kuiva-ainekaapin sisällön purkittaminen joko lasipurkkeihin, tai mustaksi, tai valkoiseksi maalattuihin peltipurkkeihin...eikä tämä idea tule toteutumaan ihan viikossa tai kahdessa. 
Kuiva-ainekaapissa on melkoisen monta erilaista jauho yms. pussukkaa, joille tulee löytyä sopivan kokoinen ja tietysti myös sopivan hintainen purkki. Lisäksi ne peltiset pitää maalata (syksyllä se ei ihan joka päivä kostean ilman ja tuulen vuoksi onnistu), eikä mulla taida juuri nyt olla kaapissa yhtään mustaa tai valkoista spraymaalia. Lisäksi multa puuttuu dymo. Moisen saa kyllä kaupasta, joten onneksi sekin hoituu kyllä aikanaan...kunhan pääsen putiikkiin, jossa moisia vekottimia myydään :)

8 kommenttia:

  1. Tuossa on juurikin se syy miksi en kierrä kirppareita etsimässä pojalle vaatteita. Ei vaan löydy muutaku sitä tylsää sinistä! Haluan kans värejä ja onneks löytyy 5-v. pojalle enemmän väriä vaatteista entä vauvoille. Joten nyt onneks saa sitä väriä, mutta vauva-aikana se oli sula mahdottomuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä alan hiljalleen kallistumaan enemmän ja enemmän siihen suuntaan, että teen vaatteita jatkossa enemmän itse. Varsinkin siis tälle nuorimmalle, jotta saan niitä värejä sinne vaatekaappiin :) Mutta en tokikaan ole kirppistelyä hautaamassa hänenkään vaatteidensa osalta...uskoa siihen ei vaan ihan niin paljoa löydy, kuin mitä tyttöjen vaatteiden suhteen :)

      Poista
  2. Tiedän tunteen!

    Ne poikien vaatteet pysyy kaapeissa siihen saakka kunnes ne ovat käyttökelvottomia ;)

    Terv.3:n pojan äiti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni...sieltähän se vastaus sitten tuli :D

      Ja ehkä niinkin, että ne värikkäät vaatteet kiertää myös pikkusiskoille, eli ne tosiaan saadaan kulumaan ns. oman perheen sisällä ihan loppuun saakka, oli lapset sitten kumpaa sukupuolta tahansa. Noita meidänkin pikkumiehen vaatteita kun katselee, niin kyllä niistä valta-osan moni pukisi varmasti myös tytölle.

      Poista
  3. Ja todellisuus..... Meiltä 3pojan jälkeen menee roskiin ja jo 2:n pojan jälkeen eli esim. Housuista polvet ei vaan kestä...... Vanhimmasta pojalta joka nyt 9v ei jää esim. Ulko vaatteista mitään pikkuveljelle kun kuluttaa puhki ja riekaleiksi..... Ei sellaista mieli kovasti säilöä/myydä. Toisinaan löytää ja toisinaan ei löydä kirjoilta mutta täytyy olla valmis maksamaan hieman enempi mitä tyttöjen vaatteissa on hintaa kun mallistot on pojille noin 99% pienemmät kuin tytöille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isompien lasten kohdalla tuo vaatteiden kuluminen onkin aivan erilailla nähtävissä, kuin mitä näissä pikkuvaatteissa. Meilläkään ei enää kaikki vaatteet ole koosta 98 cm alkaen siirtynyt isommalta pienemmälle, sillä tuossa koossa alkoi vaatteissa jo näkymään kulumaa. Osittain varmaan siksi, että tuo vaatekoko menee aika pitkään, eli vaatetta todella käytetään ja pestään paljon. Ja osittain ehkä siksi, että isompi lapsi remuaa aivan erilailla, kuin mitä pienempi.

      Ja meillä sisävaatteista 95% on kirppikseltä hankittu, joten ne ovat palvelleet jo vähintään yhtä käyttäjää ennen meille tuloaan. Sekin siis vähentää vaatteen käyttöikää meillä.

      Hieman enemmän voin pojan vaatteista maksaa ja ihanuuksista olen aina valmis maksamaan ihan kunnolla. Mutta jos tilanne alkaa menemään siihen, että alesta saa samaan hintaan, kuin kirppikseltä, joudun kyllä punnitsemaan asiaa uudemman kertaa.

      Seuraavat alennusmyynnit alkavat joulun jälkeen ja aion niitä koittaa tuon pikkumiehen vaatekaapin suhteen hyödyntää. Toivottavasti lykästää, enkä jää vain rannalle ruikuttamaan :D

      Poista
  4. Joo ihan totta, poikien vaatemallistot on aivan surkeet. Tätä mä olen koko ajan kironnut. Harmi kun en osaa ommella!

    Pojille on vaan perus tylsää collegepukua. Tytöille jos jonkinmoista legginssiä ja mekkoa. Hmph :)

    3:n pojan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos jotain positiivista, niin sitä ompelua voi halutessaan opetella. Aivan nollasta mäkin muutama vuosi sitten lähdin, sillä en ole edes peruskoulussa käsityötunneilla käynyt.

      En todellakaan osaa vielä ommella hyvin, mutta kyllä mä jokusen vaatteen olen käyttöön saakka saanut tehtyä :D Ja jälleen on työn alla lapsille lisää vaatteita. Niitä värejä ;)

      Poista