tiistai 12. heinäkuuta 2016

Surkeaa myyntiä ja varastelua

Vuokrasin hetki sitten kirppisloosin kahdeksi viikoksi, kuten olen tehnyt niin monet kerrat aiemminkin. Ja olen joka kesä pitänyt myyntipöytää nimenomaan heinäkuussa, jolloin olen tehnyt myös aina melko hyvän "tilin". Joskin teen kyllä omasta mielestäni "hyvän tilin" lähes aina, eli olen kyllä pääsääntöisesti ollut myyntiini tyytyväinen.

Ja tietyllä tapaa olen sitä kyllä tälläkin kertaa, vaikka se vähän hassulta kuulostaakin. Koska onhan se nyt aivan päivänselvä asia, että kukaan ei voi aina ja joka ikinen kerta tehdä hyvää myyntiä. Ja sen oman, hieman (tai aika paljonkin) surkeamman myynnin aika oli nyt. 2 viikon myyntini on pyörinyt viime aikoina aika tarkasti tuossa 350 euron tuntumassa, joskin melko paljon suurempiakin summia olen kirppikseltä toisinaan saanut. Viimeksi myyntini taisi huidella lähes 500 euron tuntumassa, ellen nyt aivan väärin muista. Mutta tällä kertaa myyntini jäi vajaaseen 200 euroon. Ero on siis melko suuri.

Ja vielä entistäkin surkeammaksi homman teki tällä kertaa kuitenkin se, että loosistani oltiin varastettu tavaraa. En tiedä, että kuinka paljon tavaraa oltiin kuljetettu "kassan ohi", mutta koska en edes halua sitä tietää (koska moinen tieto aiheuttaisi vain korkeintaan pahaa mieltä), en ole selvitellyt asiaa sen tarkemmin. Enkä selvittele. Mutta varmaa on kuitenkin se, että loosista oltiin viety ainakin ihanat, Englannista tilaamani tyttöjen valkoiset kukkasandaalit.

Miten voin olla niin varma siitä, että sandaalit on todella varastettu?
100% varma en voi tietenkään koskaan olla, mutta aika moni merkki siihen kuitenkin nyt viittaa. Loosistani löytyi sandaalien pahvinen hintalappu. Hintalappu oli siis kiinnitetty tukevaan pahviin, jonka jälkeen olin "ampunut" sen kiinni sandaaleihin. Jotta hintalapun saa sandaaleista irti, siinä pitää käyttää joko saksia, tai melko napakkaa voimaa.

Olen käynyt kirppiksen läpi kolmena eri päivänä, mutta sandaalit eivät ole löytyneet myöskään muiden myyjien looseista. Eivätkä ne ole kulkeutuneet myöskään "hintalaputtomien" tavaroiden joukkoon. Joten kyllä tämä nyt vahvasti näyttää siltä, että ne ovat kadonneet jonkun laukkuun jo ennen kassahihnaa.

Äh, en tiedä. Jotenkaan en nyt vain osaa olla kovinkaan harmistunut tilanteesta, vaikka se ei sieltä kaikkein positiivisemmasta päästä nyt olekaan. Mielestäni se on ihan "ok", että myynti ei ole aina hyvä, koska ei se nyt vain voi aina mennä niin. Ja vaikka pidänkin varastamista tuomittavana tekona, niin tässä kohtaa koitan keskittää ajatteluni siihen, miten iloinen se joku pieni tyttö nyt on, kun hän sai kertakaikkisen kauniit sandaalit käyttöönsä. Ja onneksi hänen ei tarvitse tietää sitä, millä tavoin sandaalit hänen käytöönsä päätyivät.

Vaikka en voi sanoa ymmärtäväni sitä ihmistä, joka varastaa toisen omaa, niin ymmärrän kuitenkin se, että jokin syy siihenkin tekoon on. Ihminen, jolla on kaikki asiat hyvin, ei varasta.

Kirppismyynnin hyviä puolia ovat turhasta tavarasta eroon pääseminen, turhan tavaran muuttuminen rahaksi, sekä tietenkin uusien löytöjen tekeminen! Ja tuosta viimeisestä pääsin tällä kertaa nauttimaan, vaikka nuo kaksi ensimmäistä kohtaa ei nyt aivan entiseen tapaansa täyttynytkään :D

Kuvissa esiintyvät vaatteet on ostettu tulevalle ekaluokkalaisellemme ja ne ovat vaatteesta riippuen kokoa 122-140 cm.

 7€

 6€

 Pomp de Lux asu 6,90€
Pomp de Lux housut 4,90€

7,50€

6,50€

2 kommenttia:

 1. Tuo varastaminen on kyllä kurjaa, varsinkin kun hinnat eivät ole olleet päätä huimaavia kuitenkaan. Toivottavasti ovat menneet edes tarpeeseen.
  Kivoja löytöjä olet tehnyt, varsinkin Pomp de lux houst ja sortsihaalari.
  Mukava kun postasit taas kirppislöytöjäsi pitkästäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Mutta tosiaan, toivotaan, että ovat menneet tarpeeseen :)

   Pompin vaatteet olivatkin mukavia löytöjä ja etenkin tuo haalari oli ihan super! Olen muutoinkin nyt kovin tykästynyt noihin haalariasuihin (sekä pitkillä-, että lyhyillä lahkeilla) ja laitoinkin jo ennakkotilauksen menemään MEKKOTEHDAS KOULUTYTTÖJEN TYYLIIN-kirjasta, jotta saan hyvät kaavat, joiden avulla pääsen ompelemaan moisia myös itse. Ehkä. Riippuen vähän siitä, että ehdinkö vielä jokin kaunis päivä ompelemaan, vai meneekö koko loppuelämä vain kiireessä eteenpäin puskien :D

   Poista