maanantai 20. elokuuta 2012

Ihana itsetehty korunaulakko

Tuunailuintoni ei ota laantuakseen, joten tämä(kin) päivä on mennyt puuhatessa kaikkea kivaa. Koska ilma oli mitä upein, en malttanut ihan koko päivää piperrellä neljän seinän sisällä. Tuli siis laitettua pihaakin kuntoon. Nyt saa syksy tulla :)

Aamusta lähdin kaupoille hakemaan erilaisian vetimiä, sillä suunnitelmanani oli tehdä koruilleni korunaulakko. Suuntasin heti aluksi kierrätyskeskukseen, sillä ajattelin niitä sieltä parhaiten löytyvän. Siellä oli vetimiä moneen lähtöön ja se sopi tälläkertaa oikeen vaan hyvin, koska vetimien tuli nimenomaan olla erilaisia keskenään. Muutaman samanlaisen otin, mutta kokonaisuuden tulisi olla vähän sellainen sekamelska, jotta ideani onnistuisi.


Seuraavaksi kävin hakemassa pätkän samaa lautaa, mitä käytin peilin kehystämiseen muutama päivä sitten. Ja päälle tuli tietenkin mattamusta maali, jotta se passaisi peilin kanssa samaan huoneeseen. 

Jemma-nimisessä piilossa oli kolme vedintä, jotka olin säilyttänyt jo useamman vuoden. Ajattelin silloin joskus, että niitä voisi joskus tarvita ja nyt, lähes 10 vuoden päästä oli SE hetki. Mulla yleensä ei ole tapana mitään vanhoja juttuja säilytellä, mutta muutama "tunneravojuttu" on jäänyt jemmaan. Nämä vetimet olivat aikoinaan maailman hienoimman Sotka-kirjahyllyn vetimet. Ehkä olen siitä hyllyn hienoudesta tänäpäivänä vähän eri mieltä, mutta hylly oli ensimmäinen, jonka omaan kotiini olin ihan uutena ostanut. Joten se oli tärkeä. Ja siitä muiston säilytin :)

Vetimiä paikoilleen ruuvatessani huomasin tehneeni pienen mokan. Reikiä oli 13, mutta vetimiä vain 12! Ja koska minähän EN odota huomiseen saakka, niin yksi vedin oli pakko löytää vielä tänään. Hetken asiaa kuumeisesti pohdittuani muistin, että mulla on edelleen olohuoneen arkun tuunaus puolitiessä ja olen irrottanut arkun kannen vetimen. Kävin hakeassa sen ja se sopi naulakkoon kuin nenä päähän. Arkkuun pitää käydä hakemassa uusi vedin, mutta sen ei ole niin kiire, kuin mitä oli naulakolla. Mä kun halusin naulakon tänään, en vasta huomenna seinälle :)

Nikkaroin kaikki vetimet kiinni maalattuun lautaan ja ruuvasin laudan seinälle. Ja se oli juuri niin ihana, kun mitä olin toivonutkin.


Ja vielä ihanampi siitä tuli, kun laitoin naulakkoon koruja <3
 

Ja jos nyt pienen salaisuuden teille kerron, niin tuo kuvassa vasemmalla oleva valkoinen helmikaulakoru ei ole oikeasti koru. Se on Ikean rullapimennysverhon "vedin". Mutta se menee siis oikein hyvin kaulakoruna, kun sen kieputtaa 4-5 kertaa kaulan ympäri :D :D :D
Korujen suhteen mulla kävi tänään ihan hirmuinen flaxi. Kävin nimittäin KappAhllissa ja siellä oli vino pino koruja hintaan 1 €!!!

Ostin kaikki sellaiset korut joista pidin joko sellaisenaan, tai joista saisin hyvää korumateriaalia purettuna. Niinpä muutamaa korua tuli ostettua tuplakappaleenakin. Hintalappujen mukaan korujen normaalihinta oli yhteensä 63 eurioa...ja maksoin niistä yhteensä 6€. Ei paha.

Kierrätyskeskukseen lähdin etsimään vetimien lisäksi myös sauvasekoitinta ja sellaisen sieltä löysin. Oli ainoa kappale, joten valinnanvaraa ei ollut ihan hirmuisesti. Joskaan eipä sillä ollut niin väliä, koska tarvitsen sauvasekoitinta tällä kertaa johonkin muuhun, kuin ruoanlaittoon. Mutta tästä lisää lähipäivinä :D
Sauvasekoitin 6€

2 kommenttia:

 1. Ihana korunaulakko, saatan varastaa idean =)
  Ja nuo Ikean helmet vähän nauratti, eipä ois itselle tullut mieleenkään, oot ihana =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idean saa ihan vapaasti varastaa :)

   Mä näen tällä hetkellä ihan kaikkialla mahdollista korumateriaalia. Ja tuo vedin nyt oli ihan SELKEÄ helmikoru :D

   Mun mieheni ihan tosissaan kysyi, että mitä jos joku huomaa, että mun kaulassani roikkuu Ikean pimennysrullaverhon naru?! :O Mä sitten miestä lohdutin, että ei sitä kukaan tiedä, koska se on oikeastikin ihan samanlainen, kuin mitä nuo mun muut, kaupasta ostetut helmikoruni ovat :)

   Joskin saattaa olla, että tämän postauksen jälkeen melkoisen moni tietää mun käyttävän verhojen vedintä kaulakoruna...

   Poista