lauantai 11. elokuuta 2012

Ihana pieni (tuunattu) ompelunurkkaus

Joskus aina on tullut pohdittua sitä, miten ihanaa olisi omata pieni ompelunurkkaus. Siis sellainen, jonne mahtuisi juuri ja juuri ompelukone ja vähän ompelutarvikkeita. Meillä kun on ompelukone ja lainasaumuri sijainneet pääsääntöisesti ruokapöydällä, eikä se ihan hirmuisissa määrin miellytä silmää, eikä se ole kovinkaan kätevääkään. Melkoisen monta kertaa ovat pienet ja näppärät sormet sorkkineet langat pois paikoiltaan ja asettanut koneisiin aivan uudet tikinpituudet jne.

Olen pohtimalla pohtinut, jotta minne sen ompelukoneen saisin, mutten ole sille paikkaa keksinyt. Nyt, kun sain ihka oman saumurin, sain uuden syyn alkaa sitä ompelunurkkauksen paikkaa taas ihan kunnolla pohtimaan. Ja lopulta sen sitten keksin. Pienellä tuunauksella saisin tehtyä makuuhuoneen kirjahyllystä "ompelupöydän"...ja sen sitten toteutin.

Alla on Ikean Expedit-kirjahylly poikittain ja päällä on keittiöstä poistettu työtaso...muistaakseni mäntyä, taikka koivua ja vaha päällä. Alkuun kyllä pohdin pöytälevyn päällystämistä jollakin, mutta kun levyä paikoilleen mallailin, niin totesin, että pieni säväys puuta makkariin ei ehkä olisikaan pahitteeksi. Joten päädyin olla tekemättä levylle mitään :)

Levy on ruuvattu muutamalla ruuvilla (sellaista rautalevyä apuna käyttäen) kirjahyllyyn, jotta se pysyy paikoillaan. Levy on 12,5 cm leveämpi, kuin kirjahylly ja testasin, että se riittää, jotta saan hyvän ompeluasennon. Kyllä nyt kelpaa ommella mekkoja! Uusi saumuri ja uusi ompelunurkkaus :D

Ainoa vaan, että alkaa olemaan jo mekkokelit vähän ohi...pitänee siis opetella ompelemaan tunikoja ja velourhousuja.


Kävimme sukuloimassa ja hänen "kirppiskasastaan" poimimme muutaman meille sopivan vaatteen. Tosin hieman on tuossa puputunikassa hihat lyhyemmän puoleiset, mutta ehkä se vielä muutaman kerran päällä menee, kun se on niin söpö :)
Saimme vaatteet sukulaisalennuksella hintaan 0€.

Lindex 86 cm mekko

 Lindex 92 cm tunika

Lindex Bamse velourleggarit 98 cm

 Reimatec toppahousut 98 cm

Muutama päivä sitten naapuri kysäisi, josko meillä olisi jotakin käyttöä vanhalle Lack-pöydälle. Pöytälevyn pinta ei ollut aivan priima, mutta koska sen voi aina tuunata, otin pöydän meille.

Ennen...


...jälkeen.


Pöytä sai uuden kankaan päälleen. Kulmien taittelu ei sujunut aivan ongelmitta, mutta kyllä se lapsille kelpasi. Pöytä meni siis pikkutyttöjen huoneeseen :)


10 kommenttia:

  1. jumaleissöni sullon IHANA sohva!!! MISTÄ TUOLLAINEN?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mäkin tykkään siitä kovasti :)

      Sohva on merkiltään Pohjanmaan.

      Poista
  2. Tuo ompelunurkkaus on ihan mahottoman hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin :) Tykkään siitä todella paljon :)

      Poista
  3. Nyt täyttyy kyllä sanoa, et hieno oivallus tuo expedit-hyllyn tuunaminen! Täytyy pitää mielessä ;) Muutenkin tykkään tästä sun blogista kovasti, kun itsekkin olen hurahtanut totaalisesti kirppistelyyn. Kiva katsoa mitä löytöjä muut ovat tehneet ja milla hinnalla. Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla oli tuo samainen levy ennen keittiössä tasona, juurikin opsittain expeditin päällä, mutta kun vaihtelin keittiöön taas uutta ilmettä, jäi tuo taso ylimääräiseksi. Ja nyt sille siis löytyi uusi paikka :)

      Kirppistely on mielestäni hyvä kohde hurahtaa :D Hyvää kesänjatkoa myös sinulle :)

      Poista
  4. Aivan ihana ompelunurkkaus! Haaveilen itsekin omasta ompeluhuoneesta jonne saisin kaikki käsityöjutut ja koneet jättää "leväälleen". Ehkä sitten joskus kun lapset muuttaa omilleen... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haaveilen ihka omasta "tuunaushuoneesta", mutta tällä haavaa sen toteuttaminen ei ole mitenkään mahdollista. Ehkä tosiaan sitten, kun lapset lähtee maailmalle :D

      Poista
  5. Moikka!! onko noi bamse leggarit teillä vielä käytössä etsin nimittäin juuri tuota kokoa ja väriä leggareita parhaillaan ja googlen kuva haulla päädyin tänne :D ota yhteyttä jos olisit kiinnostunut niitä myimään? :)

    VastaaPoista