tiistai 28. elokuuta 2012

Yrittänyttä ei laiteta

Yritin tänään ommella tytöille syyspipoja. Alkuun se oli taas aikamoista sähellystä, mutta osan sain onnistumaan jopa ihan kivasti. Viimevuotiset ohjeet olen kadottanut ja nyt, kun tein uusilla ohjeilla, ei se sujunutkaan aivan kuin tanssi.

Yritin alkuun tehdä pipoa, jossa on erivärinen vuorikangas. En onnistunut. Piposta tuli kaksivärinen, eli se meni täysin piloille. Toisen pipon tein sitten ihan pelkästään tuosta tähtikankaasta ja sen sain onnistumaan. Joskin pipon sauman tulisi olla takana, eikä toisella sivulla, mutta sitä pidän melko pienenä virheenä...ei sitä kukaan huomaa :)

 Seuraavan pipon tein vanhasta Me&I mekosta, jossa oli tahroja. Kun pipo oli valmis, tarhakohta loisti kilometrin päähän, koska se oli keskellä otsaa. Onneksi pipo oli jäänyt hieman liian isoksi ja sain pelastettua tilanteen ompelemalla pipon uusiksi. Nyt tahra on pipon sisällä.
 

Tein pipoja myös pikkutytöille. Lilat pipot passaavat uusiin tähtitakkeihin ja muutamiin muihinkin ulkovaatteisiin. Pallopipoista pienempi on viimevuotinen (oli keskimmäisellä, nyt kuopuksella) ja isomman tein tänään. Virheiltä en tässäkään kohtaa välttynyt, sillä yhdessä pipossa on sauma kaikkea muuta kuin keskellä. 

Näiden kommervenkkien jälkeen mietin kyllä pitkään, että kannattaako mun enää tänään ommella. Mutta kun teki mieli, niin päätin jatkaa. 

Jo viime vuonna suunnittelin tekeväni tytöille legginssejä. Mutta se jäi, koska en luottanut taitoihini. Tiedä sitä sitten siitä luottamuksesta vieläkään, mutta nyt on sentään jonkinsortin mahdolisuus onnistua. Kaavat piirsin vanhoja leggareita apuna käyttäen, kuten netissä neuvottiin.

Kaukaa katsottuna legginssit näyttää ihan kivoilta. Mutta läheltä totuus on hieman toisenlainen. Kovin ne jäivät leveän mallisiksi. Ja pienemmän legginssit ovat hälle aivan liian isot ihan kaikin puolin. Mutta onneksi hän kyllä vielä kasvaa :)


Tarkoituksenani oli tehdä pienille samanlaiset leggarit, mutta kangas loppui kesken tuon mokaamiseni vuoksi. Niinpä pienempi sai sitten raitaleggarit, jotka passasivat päälle paremmin. Kyllä näissäkin vielä oli vähän turhan paljon väljyyttä, mutta olivat ne sentään vähän paremmat. Ja näiden kohdalla tein muutaman muutoksen itse ompeluun, jolloin sain parempaa jälkeä aikaan.


Jos joku joskus väitää, että legginssien ompelu on helppoa, niin älä usko. Hän valehtelee!

Joten kaipa mä tässä sitten lähitulevaisuudessa jatkan harjoittelua...


6 kommenttia:

 1. Kivan näköiset noista legginsseistä ja pipoista tuli. :) musta olis kiva kanssa ommella jotain, vaikka tälle masuvauvalle, mutta ompelukone on niin huono, ettei siitä tule mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos...kun ei tosiaan ihan läheltä katso, niin ne näyttää ihan hyviltä :D

   Mä itse ostin tämä koneen käytettynä ompelukoneiden osto-, ja myyntiliikkeestä, mutta jokunen tovi sitten huomasin, että koneita saa huomattavasti halvemmalla kierrätyskeskuksesta. Täälläpäin koneilla on hintaa vain 25€. Melko edullista, etten sanoisi. Joten jos oma kone on huono, niin kannattaa käydä kurkkaamassa, josko kierrätyskeskuksesta saisi paremman tilalle :)

   Poista
 2. Kivat tuli. Mukavaa, että olet innostunut ompelusta :)

  VastaaPoista
 3. Ainakin toistaiseksi olen tosiaan innostunut. Aamulla piirsin ja leikkasin kaavoja leluihin...on kyllä aika pientä näpertämistä luvassa. Joten saas nähdä kauanko into pysyy yllä :D

  VastaaPoista
 4. Suosittelen ennemmin käyttämään noita käsityölehtiä niin pääsee helpommalla (esim. ottobre, siinä on tooooosi kivoja kaavoja ;) Mutta hienoja olet saanut aikaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottobre-lehtiä olenkin muutaman haalinut ja on kyllä kieltämättä aika kivoja vaatteita ko. lehdissä. Vuosi sitten tein villakangastakit, jotka oli nimenomaan ko. lehden kaavoilla tehdyt :)

   Poista